Suertes Del Marqués 7 Fuentes 2017

Suertes Del Marqués 7 Fuentes 2017

92+ Puncte Parker:

”Vinul este un barometru foarte bun pentru stilul, caracterul și calitatea anului de recoltă, fiind un pic mai moale și mai abordabil decât cel din 2016. Un pic mai suculent, în același stil bazat pe piatră ponce și piper negru care definește întotdeauna acest vin.”

78,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

7 Fuentes 2017

7 Fuentes 2017

”Vinul este un barometru foarte bun pentru stilul, caracterul și calitatea anului de recoltă, fiind un pic mai moale și mai abordabil decât cel din 2016. Un pic mai suculent, în același stil bazat pe piatră ponce și piper negru care definește întotdeauna acest vin.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Suertes del Marqués ”7 Fuentes” 2017

Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare

Soi: 90% Listán Negro și 10% Tintilla - struguri 10% nedezciorchinați, cultivați și recoltați manual

Culoare: roșu-cireșiu deschis   

Miros: fin și mineral, cu foarte plăcute note vulcanice, afumate și adieri florale, de merișoare, prune, cireșe

Gust: rasat, proaspăt, suculent, echilibrat și foarte mineral, aromele din miros fiind însoțite de note ierboase și de piper; tanini fini, prăfoși și sfârșit lung, pe note de piper alb

Recomandări gastronomice: carne maturată, brânzeturi moi, preparate din legume și vegetariene

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 67.000

Perioada optimă de consum: 2019 - 2022

Fermentația alcoolică are loc în tancuri de beton și inox, cu drojdii sălbatice. Fermentația malolactică se face în 70% tancuri de beton și 30% în butoaie de stejar franțuzesc (Allier) de 500 l. Maturat 9 luni, 70% în tancuri de beton și 30% în butoaie de stejar franțuzesc de 500 l.

Strugurii pentru 7 Fuentes provin din 35 de loturi aparținând unor producători locali și familiei Garcia, cu vițe vechi de 15-180 de ani. Strugurii de pe fiecare lot sunt vinificați separat, iar asamblarea se face imediat înainte de îmbuteliere. 

92+ Puncte Parker: ”Fermentații multiple, unele în beton, altele în inox, cu 10% struguri nedezciorchinați și drojdii indigene. 70% din volum a fost ținut în beton, iar restul de 30% a fost maturat 9 luni în butoaie vechi, de 500 l, din stejar franțuzesc. Vinul este un barometru foarte bun pentru stilul, caracterul și calitatea anului de recoltă, fiind un pic mai moale și mai abordabil decât cel din 2016. Un pic mai suculent, în același stil bazat pe piatră ponce și piper negru care definește întotdeauna acest vin.”

Ediția 2016 - 93 Puncte Parker

Ediția 2015 - 92+ Puncte Parker

Ediția 2014 - 92+ Puncte Parker

Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Vale Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.

Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).

Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.

Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: