Suertes Del Marqués 7 Fuentes 2018

Suertes Del Marqués 7 Fuentes 2018

93 Puncte Parker:

”Spectacuosul și super-accesibilul 7 Fuentes este vinul pe care-l recomand ca introducere la vinurile zonei, soiurile și stilul lor. Este deschis și expresiv, fără strop de reducție, cu fructe roșii proaspete, lubeniță și coacăze roșii. Pe palatin, este suculent și abordabil, dar complex, proaspăt, armonios, elegant și foarte plăcut la gust. Este versiunea actuală a celui din 2016. Un chilipir.” 

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

78,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

7 Fuentes 2018

7 Fuentes 2018

”Spectacuosul și super-accesibilul 7 Fuentes este vinul pe care-l recomand ca introducere la vinurile zonei, soiurile și stilul lor. Este deschis și expresiv, fără strop de reducție, cu fructe roșii proaspete, lubeniță și coacăze roșii. Pe palatin, este suculent și abordabil, dar complex, proaspăt, armonios, elegant și foarte plăcut la gust. Este versiunea actuală a celui din 2016. Un chilipir.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Suertes del Marqués ”7 Fuentes” 2018

Perioada optimă de consum: 2020 - 2024

Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare

Soi: 90% Listán Negro și 10% Castellana Negra (Tinta Cao) - struguri 10% nedezciorchinați, cultivați și recoltați manual

Culoare: roșu-cireșiu deschis   

Miros: fin și mineral, cu foarte plăcute note vulcanice, afumate și adieri florale, de merișoare, prune, cireșe

Gust: rasat, proaspăt, suculent, echilibrat și foarte mineral, aromele din miros fiind însoțite de note ierboase și de piper; tanini fini, prăfoși și sfârșit lung, pe note de piper alb

Recomandări gastronomice: carne maturată, brânzeturi moi, preparate din legume și vegetariene

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 67.000

Fermentația alcoolică are loc în tancuri de beton și inox, cu drojdii sălbatice. Fermentația malolactică se face în 70% tancuri de beton și 30% în butoaie de stejar franțuzesc (Allier) de 500 l. Maturat 9 luni, 70% în tancuri de beton și 30% în butoaie de stejar franțuzesc de 500 l.

Strugurii pentru 7 Fuentes provin din 35 de loturi aparținând unor producători locali și familiei Garcia, cu vițe vechi de 15-180 de ani. Strugurii de pe fiecare lot sunt vinificați separat, iar asamblarea se face imediat înainte de îmbuteliere. 

93 Puncte Parker: ”Spectacuosul și super-accesibilul 7 Fuentes este vinul pe care-l recomand ca introducere la vinurile zonei, soiurile și stilul lor. Făcut majoritar din Listán Negro, cu 10% Castellana Negra (Tinta Cao) din mai multe vii vechi de 10 - 200 ani situate la 300 - 700 m deasupra nivelului mării. A fermentat în tancuri de beton cu 10% ciorchini întregi și drojdii indigene. 70% din vin a fost ținut în beton, iar restul de 30% a fost maturat 9 luni în butoaie de stejar de 500 l, vechi. Este deschis și expresiv, fără strop de reducție, cu fructe roșii proaspete, lubeniță și coacăze roșii. Pe palatin, este suculent și abordabil, dar complex și proaspăt, armonios, elegant și foarte plăcut la gust. Este versiunea actuală a celui din 2016. Un chilipir. Au fost produse 50.000 sticle. Există șase loturi dintr-un singur asamblaj principal. A fost îmbuteliat în decembrie 2019.”

Ediția 2017 - 92+ Puncte Parker: ”Fermentații multiple, unele în beton, altele în inox, cu 10% struguri nedezciorchinați și drojdii indigene. 70% din volum a fost ținut în beton, iar restul de 30% a fost maturat 9 luni în butoaie vechi, de 500 l, din stejar franțuzesc. Vinul este un barometru foarte bun pentru stilul, caracterul și calitatea anului de recoltă, fiind un pic mai moale și mai abordabil decât cel din 2016. Un pic mai suculent, în același stil bazat pe piatră ponce și piper negru care definește întotdeauna acest vin.”

Ediția 2016 - 93 Puncte Parker

Ediția 2015 - 92+ Puncte Parker

Ediția 2014 - 92+ Puncte Parker

***

Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan García Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Vale Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.

Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de García. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).

Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro. Colaborarea lui cu Suertes del Marqués s-a încheiat în 2018, iar acum vinurile sunt făcute exclusiv de Jonatan García Lima.

Caz extrem de rar, 60% din vinuri pleacă la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 115.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Le Falene Rosso 2016
    Rosso 2016

    Elegant, complex, proaspăt și...

    62,50 lei (-50%) 125,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs