Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Champagne Bollinger
La Grande Année Brut 2014

98 Puncte Vinous:"The 2014 La Grande Année is stunning. In fact, it is one of the best recent editions I can remember tasting. What comes through most is the wine’s sizzling energy and tension, qualities that aren’t often associated with Bollinger, where the Champagnes tend to show more breadth and volume. I can’t recommend the 2014 highly enough. It’s a total knock-out."

În stoc

860.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Producător

Șase generații au contribuit la stilul unic, cu iz de toast, la care rânvesc iubitorii șampaniei din toată lumea. În ciuda istoriei începute în 1829, Bollinger este una dintre puținele case Grande Marque rămase în proprietatea aceleiași familii.

La început a fost Athanase de Villermont, fiul cel mic al unei familii nobiliare care a luptat în Războiul american de Independență, după care a moștenit un domeniu impresionant în Aÿ. El a intuit marele potențial al vinului din Champagne, dar statutul său aristocrat nu-i permitea să se implice în negoț. S-a asociat, așadar, cu Joseph Bollinger, un neamț venit să descopere tainele comerțului cu șampanie și cu Paul Renaudin, un localnic fascinat de lumea vinului. Așa s-a născut, la 6 februarie 1829, Renaudin-Bollinger & Cie. 

Lui Joseph Bollinger, căsătorit în 1837 cu fiica lui Athanase, Louise-Charlotte, i-au urmat cei doi fii, Joseph și Georges. În ciuda războiului și filoxerei, ei au reușit să prospere și să-și extindă considerabil viile. Jacques Bollinger, fiul lui Georges, a preluat afacerea la 24 de ani. Sofisticat, cultivat și bun vorbitor al limbii engleze, el s-a impus pe piața de peste Canal. Ajuns primar în Aÿ, el s-a căsătorit în 1923 cu Elizabeth Law de Lauriston-Boubers, o scoțiană care s-a implicat cu pasiune în afacerea familiei. "Madame Jacques”, cum i se spunea, avea doar 42 de ani când și-a pierdut soțul. Ea s-a dovedit a fi o intreprinzătoare abilă și un strateg formidabil. Perfecționistă, nu a ezitat să inoveze, fiind responsabilă de crearea originalului Bollinger R.D. cuvée. Imaginea ei pedalând prin vii e încă vie în amintirile localnicilor. 

În 1994 a fost rândul stră-stră-nepotului lui Joseph Bollinger să preia frâiele casei. Ghislain de Montgolfier și-a început cariera în Chile. După întoarcerea acasă, el s-a dedicat dezvoltării afacerii, cu accent pe excelență. Fără a se îndepărta de spiritul Bollinger, al a crescut calitatea vinurilor. Succesul și expertiza au făcut ca în 2007 să fie ales în fruntea Union des Maisons de Champagne și vicepreședinte al Comité interprofessionnel du vin de Champagne.

Apoi, în 2008, conducerea domeniului a fost încredințată, pentru prima oară în istoria Bollinger, unui om dinafara familiei, Jérôme Philipon. De loc din Champagne și cu o carieră impresionantă în conducerea unor multinaționale, el a reușit să păstreze nealterate principiile și valorile casei. Philipon a părăsit Bollinger la sfârșitul lui 2019 și a fost urmat de Étienne Bizot, urmaș al lui Elizabeth (Lily) Bollinger. 

Continua preocupare pentru calitate a făcut ca șampania Bollinger să devină preferata Curții Regale a Marii Britanii, devenind furnizor exclusiv al Curții în 1884, prin decretul Reginei Victoria. Printre admiratorii casei se numără numeroase celebrități și, nu în cele din urmă, un celebru personaj fictiv: James Bond, Agentul 007 - probabil cea mai veche asociere de marketing, datând de la începutul anilor 1970!

Renumele acestei case unice se datorează atât calității strugurilor, Bollinger fiind unul dintre puținele domenii care își asigură aproape două treimi din struguri din producția proprie provenită din cele mai bune sate Grand și Premier cru din Champagne, cât și excelenței din cramă - respectarea metodelor tradiționale, inclusiv vinificarea separată a strugurilor de pe fiecare parcelă, fermentarea în butoaie de producție proprie (Bollinger este ultima casă care își mai produce butoaiele) și maturarea îndelungată pe drojdii.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 98 Puncte Vinous
Culoare Alb
An 2014
Vinificare Brut
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

La Grande Année Brut 2014
La Grande Année Brut 2014
860.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Special Cuvée Brut
Champagne Bollinger Special Cuvée Brut
385.00 lei
96 Puncte Decanter:"Complexitatea și bogăția ...

Citește mai mult
Rosé Brut
Champagne Bollinger Rosé Brut
490.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Nas profund de fructe roșii de ...

Citește mai mult
Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
94 Puncte Wine Spectator:"Luxuriant și rafinat, cu valuri de ...

Citește mai mult
Seña 2021 - Magnum
Viña Seña Seña 2021 - Magnum
100 Puncte James Suckling:"O ediție extrem de pură și ...

Citește mai mult
Pinot Noir 2019
Sea Sun Pinot Noir 2019
De un roșu intens, acest Pinot Noir ...

Citește mai mult
Contador 2018
Contador 2018
O expresie rar întâlnită a Tempranill...
1,435.00 lei
1,071.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint