Champagne Bruno Paillard Blanc de Blancs Grand Cru
Perioada optimă de consum: 2018-2035
Producător: Champagne Bruno Paillard - Reims
Soi: 100% Chardonnay - struguri proveniți exclusiv din vii Grand Cru din Côte des Blancs (Oger și Mesnil-sur-Oger); 25 de ani de recoltă, începând din 1985
Culoare: galben foarte deschis cu tente verzui și perlaj mai delicat decât la alte șampanii
Miros: la început, citrice - lime și grapefruit -, urmate de flori albe; după ce se deschide în pahar, se face simțită o tușă de migdale și toast
Gust: debut vivace care introduce o combinație complexă de citrice și flori albe; perlajul este extrem de fin, mătăsos și cremos, iar sfârșitul este proaspăt și lung
Recomandări gastronomice: un companion minunat pentru crustacee, în special stridii, dar care poate însoți și preparate din pește sau chiar o masă întreagă, dacă este lipsită de preparate picante sau dulci
Alcool: 12%
Dozaj: extra brut - 5 g/l
Temperatura de servire: 8-10°C
Număr de sticle produse: max. 15-20.000
Făcută numai din must din prima presă (cel mai pur). Se folosește o metodă de vinificare foarte veche, în care fermentația la sticlă este mai puțin intensă decât la șampania tradițională. Maturată 48 luni pe drojdii și 10 luni după degorjare.
Descrierea producătorului: ”Făcut exclusiv din struguri Chardonnay, vinului i se mai spune și ”Dantela din Champagne” datorită spumei albe fine și persistente. Delicatețea bulelor îmblânzește mineralitatea naturală a Grand Cru-urilor, oferind o senzație gustativă deopotrivă cremoasă și vioaie.”
93 Puncte Parker: ”Făcută din struguri din 36 de vii ale familiei, din Oger și Mesnil-sur-Oger, Blanc de Blancs Grand Cru NV este foarte fină și intensă în nasul curat, precis și opulent, cu splendide note de brioșă și fructe aromate. De o intensitatea minunată, dar rafinată și extrem de elegantă pe palatin, aceasta este una dintre cel mai bune șampanii Blanc de Blancs pe care le-am gustat de la Bruno Paillard în ultimii cinci ani. Deosebit de delicată, curată și minerală (piatră), cu sfârșit lung și intens, dar curat, vivace și salin. O expresie absolut fabuloasă a terroir-ului, foarte delicată, cu lungime impresionantă.”