Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Champagne Jacques Selosse
V.O. Blanc de Blancs Extra Brut Grand Cru

The nose is very expressive, very Chardonnay, with freshness and notes of green apple as well as subtle toasted notes. On the palate, the wine is chiselled, taut but full and powerful. The smoky, toasty, chalky notes are a perfect reflection of the terroir.

 

V.O. or Version Originale represents the great classic of Selosse, a this is the great classic of Selosse, a non-dosed cuvée (or very little depending on the vintage) made from vines with more chalky soil than Initial. A wine full of sap, of great scope.

În stoc

3,273.00 lei

De la 111.28 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Champagne Jacques Selosse V.O. Blanc de Blancs Extra Brut Grand Cru

Producător: Champagne Jacques Selosse - AOC Champagne

Soi: 100% Chardonnay - struguri cultivați organic și biodinamic

Culoare: Galben-auriu, cu perlaj fin și persistent  

Miros: elegant și complex de fructe verzi de livadă, mere uscate, fagure de miere, nuci, cu aluzii subtile de lichior din ierburi aromate

Gust: rafinată, corpolentă, profundă și cărnoasă, este vibrantă, cu arome bine definite, mineralitate, perlaj foarte fin și sfârșit apetisant

Recomandări gastronomice: aperitive, fructe de mare, carne albă

Alcool: 12%

Temperatura de servire: 8-10°C

V.O. sau Version Originale este un cupaj din struguri din trei ani de recoltă consecutivi, proveniți de pe dealurile din Avize, Cramant și Oger. Șampania a stat șase ani pe drojdii, are un dozaj foarte mic (între 0 și 1,3 g/l) și este o șampanie de mare caracter. 

 

***

 
Provenit dintr-o familie care cultiva viță de vie de câteva secole, Jacques Selosse a decis să-și producă propria șampanie. Prima ediție a ajuns pe piață în 1960. Astăzi, șampaniile Selosse sunt adevărate vinuri-cult, produse în cantități mici (60.000 sticle) și vândute pe alocații stricte. Această reputație incredibilă i se datorează în cea mai mare parte fiului lui Jacques, Anselme, care a preluat ștacheta în 1980, alături de soția sa Corinne. Excentric și obsedat de vinificare, el a studiat în Burgundia, unde a făcut stagii la unii dintre cei mai mari producători. Aici, s-a îndrăgostit de vinurile albe din Côte de Beaune și a hotărât să folosească aceleași tehnici la șampaniile sale. Perseverent, a devenit un nume de referință în Champagne, fiind printre primii producători mici care au demonstrat că pot face vinuri mari. Selosse a fost și este un "vigneron récoltant", adică un producător care-și face vinurile doar din struguri proprii. În ceea ce privește vinificarea, el nu urmează normele din Champagne, lăsând procesul să se desfășoare cât mai natural, cu minimum de intervenție. Pionier al biodinamicii în Champagne, el se diferențiază și prin faptul că-și fermentează vinul în butoaie de stejar, nu în tancuri de inox, așa cum fac majoritatea producătorilor din regiune. De asemenea, preferă să folosească drojdii indigene. De aici, calificativul de ”artizanal” care i se aplică foarte des. 
După ce, în 1994, ghidul Gault-Millau i-a acordat titlul de ”Cel mai bun oenolog francez” în 2018, la 40 de ani după ce a scris o nouă pagină a istoriei șampaniei, Anselme a decis să se retragă, predând ștacheta fiului său Guillaume. Tranziția s-a făcut pe neobservate, căci Guillaume este, și el, un oenolog foarte talentat și plin de imaginație care a lucrat alături de tatăl său, preluându-i filosofia și măiestria. De altfel, Guillaume produce din 2009 și o șampanie pe care o îmbuteliază sub numele său. Nici nu se poate un urmaș mai potrivit pentru moștenirea lui Anselme, cel despre care Andrew Jefford spunea că ”Este greu să te gândești la un personaj din Champagne a cărui muncă să fi avut o influență mai mare decât a lui Anselme Selosse...Dacă viitorul șampaniei este, într-adevăr, unul în care terroir-ul va juca un rol mai important decât regiunea în sine, va trebui să fim mai atenți la Selosse.”

 

 
 

Producător

Provenit dintr-o familie care cultiva viță de vie de câteva secole, Jacques Selosse a decis să-și producă propria șampanie. Prima ediție a ajuns pe piață în 1960. Astăzi, șampaniile Selosse sunt adevărate vinuri-cult, produse în cantități mici (60.000 sticle) și vândute pe alocații stricte. Această reputație incredibilă i se datorează în cea mai mare parte fiului lui Jacques, Anselme, care a preluat ștacheta în 1980, alături de soția sa Corinne. Excentric și obsedat de vinificare, el a studiat în Burgundia, unde a făcut stagii la unii dintre cei mai mari producători. Aici, s-a îndrăgostit de vinurile albe din Côte de Beaune și a hotărât să folosească aceleași tehnici la șampaniile sale. Perseverent, a devenit un nume de referință în Champagne, fiind printre primii producători mici care au demonstrat că pot face vinuri mari. Selosse a fost și este un "vigneron récoltant", adică un producător care-și face vinurile doar din struguri proprii. În ceea ce privește vinificarea, el nu urmează normele din Champagne, lăsând procesul să se desfășoare cât mai natural, cu minimum de intervenție. Pionier al biodinamicii în Champagne, el se diferențiază și prin faptul că-și fermentează vinul în butoaie de stejar, nu în tancuri de inox, așa cum fac majoritatea producătorilor din regiune. De asemenea, preferă să folosească drojdii indigene. De aici, calificativul de ”artizanal” care i se aplică foarte des.  După ce, în 1994, ghidul Gault-Millau i-a acordat titlul de ”Cel mai bun oenolog francez”, în 2018, la 40 de ani după ce a scris o nouă pagină a istoriei șampaniei, Anselme a decis să se retragă, predând ștacheta fiului său Guillaume. Tranziția s-a făcut pe neobservate, căci Guillaume este, și el, un oenolog foarte talentat și plin de imaginație care a lucrat alături de tatăl său, preluându-i filosofia și măiestria. De altfel, Guillaume produce din 2009 și o șampanie pe care o îmbuteliază sub numele său. Nici nu se poate un urmaș mai potrivit pentru moștenirea lui Anselme, cel despre care Andrew Jefford spunea că ”Este greu să te gândești la un personaj din Champagne a cărui muncă să fi avut o influență mai mare decât a lui Anselme Selosse...Dacă viitorul șampaniei este, într-adevăr, unul în care terroir-ul va juca un rol mai important decât regiunea în sine, va trebui să fim mai atenți la Selosse.”

Specificații

Țara Franţa
Culoare Alb
An NV
Vinificare Brut
Alcool 12%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

V.O. Blanc de Blancs Extra Brut Grand Cru
V.O. Blanc de Blancs Extra Brut Grand Cru
3,273.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Rosso di Montalcino 2020
Argiano Rosso di Montalcino 2020
93 Puncte Wine Enthusiast:"A very sanguine nose has ...

Citește mai mult
Woodcutter's Shiraz 2021
Torbreck Vintners Woodcutter's Shiraz 2021
96 Puncte James Suckling"Lovely ripened blackberries and ...

Citește mai mult
Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
El Enemigo Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
100 Puncte Parker, 100 Puncte James Suckling:"The incredibly subtle, elegant ...

Citește mai mult
Cava Conde de Haro Rosé 2019
Cava Conde de Haro Rosé 2019
De culoare roz-somon pal și strălucitor, cu perl...
115.00 lei
102.35 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint