Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Champagne Taittinger
Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012

99 Puncte James Suckling:"This is a fantastic and refined Blanc de Blancs. So layered and complex, with lemon curd, chalk, hazelnuts, pastries, baked apples and almond croissants. Structured and tightly wound, with almost imperceptible bubbles. Delicious salty notes at the end. Beautiful. Drink or hold."

În stoc

1,135.00 lei

De la 38.59 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Champagne Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012
Perioada optimă de consum: 2023-2041

Producător: Champagne Taittinger - Reims

Soi: 100% Chardonnay - struguri aflați la maturitate optimă culeși manual din peste 35 de vii diferite

Culoare: galben-auriu strălucitor cu bule fine și persistente              

Miros: frumos, vioi și incitant, de coajă de lămâie, mere verzi, aluzii de piersici albe; praline și nuci exact atât cât trebuie

Gustfermă, proaspătă, concentrată și echilibrată; corpolentă și vioaie la mijlocul evoluției pe palatin; lungă și persistentă; foarte structurată, cu compuși fenolici și aciditate; minerală și florală; răcoritoare și energică

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv, dar și o șampanie care onorează orice ocazie festivă, mergând foarte bine cu pește și fructe de mare 

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 8-10°C
Comtes de Champagne Blanc de Blancs a devenit celebră datorită nu mai puțin celebrului James Bond care, în filmul Casino Royale din 1951, spunea: ”O să iau Taittinger Blanc de Blancs... Nu este foarte cunoscută, dar este cea mai bună șampanie din lume!”
Descrierea producătorului: ”Comtes de Champagne Blanc de Blancs exemplifică cel mai bine stilul casei Taittinger și este făcută întotdeauna din strugurii unui singur an de recoltă.

Un vin obținut numai din prima presă. Un mic procent (5%) este maturat în butoaie de stejar pentru a crea echilibrul foarte delicat al notelor de toast din vinul final. Taittinger știe că trebuie să aibă răbdare cu aceste Chardonnay-uri mari care sunt coroana terroir-ului său. Comtes de Champagne Blanc de Blancs stă până la 10 ani în carierele de cretă de sub Saint-Nicaise, înainte de a face deliciul iubitorilor de vin.”
99 points James Suckling: "This is a fantastic and refined Blanc de Blancs. So layered and complex, with lemon curd, chalk, hazelnuts, pastries, baked apples and almond croissants. Structured and tightly wound, with almost imperceptible bubbles. Delicious salty notes at the end. Beautiful. Drink or hold."

Ediția 2011 - 97 Puncte James Suckling: ”O Comtes fermă, proaspătă, concentrată și echilibrată pe palatin. Corpolentă și vioaie la mijlocul evoluției pe palatin. Lungă și persistentă. Foarte structurată, cu compuși fenolici și aciditate. Minerală. De asemenea, florală. Răcoritoare și energică. Pusă pe piață în septembrie 2021. Beți-o sau păstrați-o.”

Producător

Taittinger este una dintre ultimele mari case independente din Champagne. Aflată în proprietatea aceleiași familii de aproape un secol, a fost dintotdeauna dedicată excelenței. ”Faptul că numele nostru apare pe o sticlă ne obligă, fiind, totodată, o mare responsabilitate. Acest nume înseamnă atât știința și măiestria transmise din generație în generație cât și o promisiune pentru viitor.” Acesta este crezul de peste 40 de ani al lui Pierre Emmanuel Taittinger, crez pe care îl împarte astăzi cu fiul său, Clovis și cu fiica sa, Vitalie. Împreună, ei formează un trio unit și dedicat producerii unor șampanii de mare finețe și eleganță, renumite în întreaga lume. Fiind proprietarii unui domeniu de aproape 300 ha (unul dintre cele mai mari din Champagne), nu le este deloc greu să păstreze nivelul ridicat de calitate asociat de atâta timp cu numele ce-l poartă.  

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 99 Puncte James Suckling
Culoare Alb
An 2012
Vinificare Brut
Alcool 12.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012
Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2012
1,135.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Corton-Charlemagne Grand Cru Blanc 2018
Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne Grand Cru Blanc 2018
95 Puncte Wine Spectator:"Vinul are o textură cremoasă și un ...

Citește mai mult
Rosso di Montalcino 2020
Argiano Rosso di Montalcino 2020
93 Puncte Wine Enthusiast:"A very sanguine nose has ...

Citește mai mult
Puglia Wines Pack
Puglia Wines Pack
Montedidio ”Papias” Primitivo di Ma...
614.00 lei
552.60 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint