Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Weingut Bründlmayer
Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW 2018

95 Puncte Falstaff:”Galben auriu mediu, cu reflexii argintii. Buchet atrăgător în care notele de fructul pasiunii și piersici galbene se împletesc cu cele de miere fină de flori, o aluzie de ierburi aromatice, minerale negre și o tentă de tutun. Complexitate bună, textură suculentă, elegantă, aciditate foarte bună, texturat, cu sfârșit picant și fin. Postgust pe note extra-dulci de ananas și mare potențial de evoluție.”

În stoc

230.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Weingut Bründlmayer Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW* 2018

Perioada optimă de consum: 2022 - 2045

Producător: Weingut Bründlmayer - Kamptal DAC, via KäferbergNiederösterreich

Soi: Grüner Veltliner - struguri organici culeși manual 

Culoare: galben-auriu mediu cu reflexii argintii        

Miros: buchet expresiv și complex care acoperă o gamă mare de arome, de la miere sălbatică și nuci până la corcodușe, ceea ce denotă o mare maturitate, fiind, totodată, curat și persistent

Gust: fruct delicat, textură luxuriantă, arome abundente de fructe galbene; cărnos fără a fi gras, cu structură aproape burgundă - aromele de fruct persistă în sfârșitul lung

Recomandări gastronomice: 

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 10-12°C
Vin de terroir - Langenloiser Käferberg. Această vie este perfectă pentru soiurile roșii, dar are și vițe vechi de Grüner Veltliner care dau vinuri de o corpolență și concentrație unice. Vinul a fermentat în butoaie de stejar austriac de 300 l la a doua și a treia folosire, fiind apoi maturat în butoaie mari de 2.500 l la a doua și a treia folosire.
95 Puncte Falstaff: ”Galben auriu mediu, cu reflexii argintii. Buchet atrăgător în care notele de fructul pasiunii și piersici galbene se împletesc cu cele de miere fină de flori, o aluzie de ierburi aromatice, minerale negre și o tentă de tutun. Complexitate bună, textură suculentă, elegantă, aciditate foarte bună, texturat, cu sfârșit picant și fin. Postgust pe note extra-dulci de ananas și mare potențial de evoluție.”

93+ Puncte Parker: Grüner Veltliner Ried Käferberg 1ÖTW 2018 are un nas pur, fin și profund, chiar dacă este oarecum sălbatic, dar proaspăt și elegant, cu adieri de drojdie și note de cremene și lămâie. Atac luxuriant și suplu, dar fin și elegant. Corpolent, concentrat dar pur, proaspăt și sprințar, cu nerv, mineralitate și tanini fini. Un vin excitant, de o prospețime vibrantă și potențial de învechire considerabil. 14,5% alcool.”
93 Puncte James Suckling: ”Pîine condimentată, miere și pepene galben, cu o notă de mango verde. Pe palatin, este asertiv, cu stejarul prezent și arome de prăjitură cu mere picantă. Puternic, complex și bogat. Beți-l sau păstrați-l.”
Solul din via Käferberg este diferit de toate celelalte zone ale regiunii Kamptal. Situată la altitudinea de 300 m, în sol se găsesc depozite calcaroase și de argilă marină. Similar cu cel al faimosului Château Petrus din Pomerol, el dă naștere unor vinuri dense, greu de lucrat. Altitudinea contribuie cu o aciditate bună chiar și în anii torizi sau la recoltele tardive.
*ÖTW ERSTE LAGE“ (1ÖTW) - Premier Cru și „ÖTW GROSSE LAGE“ (GÖTW) - Grand Cru sunt clasificări ale vinurilor austriece devenite operaționale începând din 2010.

Producător

”Aproape fiecare vin, de la Grüner Veltliner până la vinurile roșii și spumante, are potențialul de a deveni cel mai bun vin al anului din categoria sa”, Peter Moser, editor al Falstaff Wine Guide, cea mai respectată publicație austriacă dedicată vinului. Nu multă lume știe că familia Dr. Fritz Zweigelt, cel a creat soiul ce-i poartă numele, în 1922, prin încrucișarea soiurilor Blaufränkisch și St. Laurent (o rudă a Pinot Noir-ului), a avut vii și o cramă în Langenlois. O parte din vii și crama au fost cumpărate mai târziu de Willi Bründlmayer, întemeietorul cramei cu același nume și deținătorul titlului de ”Cel mai bun enolog austriac din ultimii 25 de ani” acordat de Wine & Spirits Magazine în 2009. Astăzi, Willi Bründlmayer este considerat unul dintre cei mai buni enologi austrieci, renumit pentru Riesling-urile și Grüner Veltliner-urile sale. Împreună cu familia, el lucrează 90 de hectare de Grand cru-uri (Erste Lagen) cultivate cu Grüner Veltliner, Riesling, St. Laurent, Zweigelt, Chardonnay și Pinot Noir. Din 2016, i s-a alăturat, în calitate de General Manager, Andreas Wickhoff MW. Trei ani mai târziu, a venit și certificarea organică LACON.

Specificații

Punctaje/Medalii 95 Puncte Falstaff
An 2018
Țara Austria
Vinificare Sec
Culoare Alb
Soi Gruner Vertliner
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW 2018
Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW 2018
230.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Zweigelt Reserve 2017
Weingut Bründlmayer Zweigelt Reserve 2017
145.00 lei
92 Puncte Falstaff:"De culoare roșu-rubiniu închis ...

Citește mai mult
Kamptal Terrassen Riesling 2020
Weingut Bründlmayer Kamptal Terrassen Riesling 2020
78.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Făcut într-un stil apropiat de ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Puglia Pack
Puglia Pack
Montemajor ”Maravento” Vendemmia Ta...
580.00 lei
522.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint