Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Weingut Bründlmayer
Langenloiser Reserve Alte Reben Grüner Veltliner 2017

93 Puncte Falstaff:”Galben-verzui mediu. Etalează fructe tropicale coapte cu note picante rafinate date de stejar, o aluzie de vanilie și bergamotă, tente delicate de papaya și coajă de portocală. Complexitate bună, suculentă, structurat, aciditate fină, arome de mere în final, dulceață frumoasă în postgust, potențial de învechire bun.”

În stoc

155.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Weingut Bründlmayer Langenloiser Reserve Alte Reben Grüner Veltliner 2017

Perioada optimă de consum: 2020-2030

Producător: Weingut Bründlmayer - Kamptal DAC, via KäferbergNiederösterreich

Soi: Grüner Veltliner - struguri organici culeși manual în noiembrie

Culoare: galben-verzui strălucitor     

Miros: buchet încîntător de caprifoi, renglote, pere, cu nuanțe exotice și ierbori aromatice picante pe fundal ușor de toast

Gust: debut catifelat și cremos, după care devine surprinzător de concentrat și puternic și, în același timp, proaspăt și ispititor; suculent, cu corp plin și un filon puternic de aciditate; concentrat și picant, cu tanini încă tineri în sfârșitul lung

Recomandări gastronomice: ideal cu carne de vită fiartă, friptură de pui, șnițel vienez, legume, preparate din pește, fructe de mare și pește marinat, păstrăv și somon afumat, diverse preparate asiatice

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 10-12°C
Fermentat în butoaie de 300 l din stejar austriac la a doua și a treia folosire. Maturat în butoaie mari de 2500 l la a doua și a treia folosire.

Alte Reben 2017 este un Langenloiser Grüner Veltliner exemplar dintr-un an cald. 
“Alte Reben” înseamnă “vițe vechi” și reprezintă un vin făcut din viile noastre cele mai vechi, de 50 ani. VIțele vechi sunt mai poțin productive, dând struguri mai puțini și mai mici care beneficiază de rădăcinele puternice ce pătrund adânc în pământ și dau struguri bogați în nutrienți. În consecință, vinurile din aceste vii sunt extrem de aromate și extraordinar de concentrate.
Verde galben mediu. Se pot auzi fructe tropicale coapte cu niște condimente prețioase din lemn, un indiciu de vanilie și bergamotă, delicat papaya, coajă portocalie. Complexitate bună, suculentă, strâns legată, curbă acidă fină, fructe de mere în final, retrogust extra-dulce, potențial bun.
93 Puncte Falstaff: ”Galben-verzui mediu. Etalează fructe tropicale coapte cu note picante rafinate date de stejar, o aluzie de vanilie și bergamotă, tente delicate de papaya și coajă de portocală. Complexitate bună, suculentă, structurat, aciditate fină, arome de mere în final, dulceață frumoasă în postgust, potențial de învechire bun.”

92 Puncte Parker: Grüner Veltliner Langenloiser Alte Reben 2017 oferă un buchet intens, generos, elegant, rafinat, picant-mineral de fructe coapte, sănătoase. Corpolent, proaspăt și intens, suculent, cu tanini cu structură delicată, acest vin este Veltliner generos, dar pur și, totodată, o expresie puternică a terroir-ului dată de vițele vechi de peste 40 ani provenite preponderenmt din viile Spiegel și Käferberg. Sfârșitul este frumos, pur, proaspăt și sărat, foarte incitant dar și complex. Gustat în septembrie 2018.”

Producător

”Aproape fiecare vin, de la Grüner Veltliner până la vinurile roșii și spumante, are potențialul de a deveni cel mai bun vin al anului din categoria sa”, Peter Moser, editor al Falstaff Wine Guide, cea mai respectată publicație austriacă dedicată vinului. Nu multă lume știe că familia Dr. Fritz Zweigelt, cel a creat soiul ce-i poartă numele, în 1922, prin încrucișarea soiurilor Blaufränkisch și St. Laurent (o rudă a Pinot Noir-ului), a avut vii și o cramă în Langenlois. O parte din vii și crama au fost cumpărate mai târziu de Willi Bründlmayer, întemeietorul cramei cu același nume și deținătorul titlului de ”Cel mai bun enolog austriac din ultimii 25 de ani” acordat de Wine & Spirits Magazine în 2009. Astăzi, Willi Bründlmayer este considerat unul dintre cei mai buni enologi austrieci, renumit pentru Riesling-urile și Grüner Veltliner-urile sale. Împreună cu familia, el lucrează 90 de hectare de Grand cru-uri (Erste Lagen) cultivate cu Grüner Veltliner, Riesling, St. Laurent, Zweigelt, Chardonnay și Pinot Noir. Din 2016, i s-a alăturat, în calitate de General Manager, Andreas Wickhoff MW. Trei ani mai târziu, a venit și certificarea organică LACON.

Specificații

Punctaje/Medalii 93 Puncte Falstaff
An 2017
Țara Austria
Vinificare Sec
Culoare Alb
Soi Gruner Vertliner
Alcool 12.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Langenloiser Reserve Alte Reben Grüner Veltliner 2017
Langenloiser Reserve Alte Reben Grüner Veltliner 2017
155.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Zweigelt Reserve 2017
Weingut Bründlmayer Zweigelt Reserve 2017
145.00 lei
92 Puncte Falstaff:"De culoare roșu-rubiniu închis ...

Citește mai mult
Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW 2018
Weingut Bründlmayer Käferberg Grüner Veltliner 1ÖTW 2018
230.00 lei
95 Puncte Falstaff:"Galben auriu mediu, cu reflexii ...

Citește mai mult
Kamptal Terrassen Riesling 2020
Weingut Bründlmayer Kamptal Terrassen Riesling 2020
78.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Făcut într-un stil apropiat de ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint