Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château Guiraud
Le G de Guiraud 2020

92 Puncte Decanter:”O senzație gustativă mai bogată decât la alte ediții ale G de Guiraud, cu arome frumoase de suc de lime și lemongrass și textură mătăsoasă - foarte plăcut. Perioada optimă de consum: 2022-2027.”

În stoc

98.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Château Guiraud - Le G' de Guiraud 2020
Perioada optimă de consum: 2022-2027

Producător: Château Guiraud - Sauternes, Bordeaux

Proprietari: R. Peugeot, O. Bernard, S. von Neipperg, X. Planty

Soi: 50% Sauvignon Blanc, 50% Sémillon* - viticultură BIO certificată, vițe vechi de peste 35 ani, struguri culeși manual și strict triați în vie, pentru a reține doar strugurii sănătoși și maturi

Culoare: galben-pai cu reflexii aurii

Miros: citrice, cu note iodate

Gust: proaspăt, cu aciditate vioaie, o mare forță aromatică cu note picante

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv care merge foarte bine și cu fructe de mare, pește cu legume, mâncăruri vegetariene, specialități orientale ușor condimentate, pui, mâncăruri calde cu brânză, brânzeturi proaspete

Alcool: 13.5%  

Temperatura de servire: 8-10°C

Pentru că vinul e vinificat în sec, nu poate fi etichetat drept Sauternes. Gustul său special este dat de fermentarea pe drojdii, timp de 3 luni, în butoaie de stejar folosite la vinul dulce 1er Cru - 80% din vin este fermentat în lemn, iar 20% în inox. Maturat 7 luni în baric.

Descrierea lui Luc Planty, director: ”G de Château Guiraud este un Bordeaux alb sec. El evidențiază o expresie bogată și o personalitate puternică. Făcut din struguri recoltați la maturitate. Proporția mare de Sauvignon Blanc definește stilul proprietății. ”G”-ul reprezintă poarta de intrare a mărcii Château Guiraud.”
92 Puncte Decanter: ”O senzație gustativă mai bogată decât la alte ediții ale G de Guiraud, cu arome frumoase de suc de lime și lemongrass și textură mătăsoasă - foarte plăcut. Perioada optimă de consum: 2022-2027.”
91 Puncte James Suckling: ”Caracter puternic de limetă feliată și caise, cu corp mediu și sfârșit stratificat. Cremos și savuros. Din struguri cultivați organic.” 

Ediția 2019 - 93 Puncte James Suckling: ”Dens, ceros, cu caracter de mere uscate, lămâie, piersici albe și piatră. Corpolent, aromat și bogat. Îmi place sfârșitul picant datorat Sémillon-ului. Pur și simplu excelent. Făcut din struguri cultivați organic. Beți-l sau păstrați-l.”

Ediția 2018 - 90 Puncte Parker

Ediția 2017 - 90-93 puncte Wine Spectator: ”G de Guiraud 2017 are un buchet complex, în care notele vioaie de citrice se combină cu miresme de peșteră marină. Există aici ceva ce aduce a mare. Palatul e echilibrat, cu aciditate crocantă, o greutate apreciabilă în gură, însoțită spre final de note de măr verde și condimente. Așa se face un Sauternes alb sec!”

*Sauvignon Blanc–Sémillon este o combinație clasică din Bordeaux (Graves), fiind cupajul preferat pentru cel mai prestigios vin dulce alb, Sauternes. Cupajul beneficiază de aciditatea vibrantă și aromele ierboase ale Sauvignon-ului Blanc, iar Sémillon-ul își aduce aportul de structură și corp.

Producător

Château Guiraud, clasificat Premier Grand Cru Classé în 1855. Prima sa atestare documentară datează din 1766. De-a lungul îndelungatei sale istorii, domeniul a fost sinonim cu pionieratul. Nu e de mirare că în 1996, sub conducerea unui nume mare al vinului francez, Xavier Planty, a trecut printr-o adevărată revoluție culturală, renunțând cu totul la produsele chimice. Astfel, în 2011 a devenit primul Premier Grand Cru Classé din 1855 certificat pentru agricultură biologică, rămânând fidel unei filosofii care permite naturii să-și urmeze cursul, pentru a lăsa strugurii să-și atingă întregul potențial. Decizia de a adopta metodele viticole bio și-a pus amprenta pe noul stil al vinurilor Guiraud, care pune un accent mai mare pe puritate, intensitate și eleganță. Château Guiraud este singurul Premier Grand Cru situat chiar în comuna Sauternes, alături de un vecin ilustru, Château d'Yquem. Cu 128 ha, dintre care 100 în Sauternes, domeniul este unul dintre cele mai mari din apelațiune. Viile sunt plantate cu 65% Sémillion și 35% cu Sauvignon Blanc. Vârsta medie a vițelor este de 35 de ani. Vinul domeniului este maturat în proporție de 90% în butoaie franțuzești noi, în medie 24 luni, în funcție de caracteristicile recoltei. Începând din 2011, cel de-al doilea vin al domeniului se numeșteLe Dauphin de Chateau Guiraud. Pe lângă cele două vinuri dulci, domeniul produce și un al treilea vin, G de Guiraud, un Bordeaux alb sec rarisim. De asemenea, Château Guiraud este unul dintre puținele château-uri din Bordeaux care produc, în anii speciali, un cuvée dulce Kosher. Numit inițial La Maison Noble du Bayle, domeniul a devenit celebru în perioada în care a aparținut familiei Guiraud, al cărui nume l-a preluat. Pentru o perioadă scurtă, domeniul a intrat în proprietatea familiei Maxwell, care, în ciuda unor investiții massive, nu a reușit să ridice calitatea vinului. În 1981, el a fost cumpărat de armatorul canadian Hamilton Narby, care l-a transformat într-una dintre cele mai frumoase proprietăți din Sauternes. În ceea ce privește vinul, lucurile s-au schimbat în 2006, când Château Guiraud a devenit proprietatea lui Robert Peugeot și a trei celebri producători din Bordeaux: Olivier Bernard de la Domaine de Chevalier, Xavier Planty, directorul și oenologul de la Château Guiraud și Stephan Von Neipperg, proprietarul a numeroase domenii din St Emilion, printre care Canon La Gaffelière, La Mondotte și Clos L’Oratoire. Noii proprietari sunt foarte ambițioși – ei și-au propus ca vinul lor dulce să ajungă să concureze direct cu Château d'Yquem – cu atât mai mult cu cât celebrii lor vecini și-au dorit cu tot dinadinsul să cumpere domeniul, dar nu le-a fost niciodată vândut.

Specificații

Punctaje/Medalii 92 Puncte Decanter
An 2020
Țara Franţa
Vinificare Sec
Culoare Alb
Soi Sauvignon Blanc, Sémillon
Alcool 13.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Le G de Guiraud 2020
Le G de Guiraud 2020
98.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Le G de Guiraud 2019
Château Guiraud Le G de Guiraud 2019
98.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Dens, ceros, cu caracter de mere ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint