Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006

”Nas de jeleu verde lichid (din acela comestibil), cu o aluzie de lână udă, aroma caracteristică a unui Chablis decent, cu oarecare vechime. Aciditatea precisă completează aportul serios de fruct. Structură relativ compactă. Un Chablis destul de robust, emfatic, cu extract considerabil, pe care aș fi tentată să-l decantez. Impresionant de persistent, ceea ce e de bun augur.  O valoare sigură.”  

În stoc

245.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Domaine Daniel-Étienne Defaix Chablis Premier Cru "Côte de Lechet" 2006

Perioada optimă de consum: 2020-2030

Producător: Domaine Daniel-Étienne Defaix - Chablis

Soi: Chardonnay - vițe vechi de 45 ani, struguri cultivați organic 

Culoare: galben-auriu profund   

Miros: elegant, proaspăt și mineral, cu caracter de pământ, trufe albe și tei

Gust: complex, puternic și echilibrat, cu atacul dominat de frumoase note minerale împletite cu adieri de tufăriș și tei, o textură superbă susținută de aciditatea vioaie și postgust foarte lung, pe note de brioșă cu unt   

Recomandări gastronomice: pește (calcan cu sos olandez, limbă de mare cu sos Meunière), homar, scoici (St Jacques cu smântână), vițel, brânzeturi (Comté, brânză de capră)

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Mustul a fermentat trei săptămâni la rece (18°C), în tancuri de inox, cu drojdii naturale. După fermentația malolactică, vinul a stat 36 luni în tanc, pe drojdii fine, cu batonaj lunar. Apoi, vinul a rămas 14 ani în tanc, fiind îmbuteliat în iunie 2020. 

16,5/20 Puncte Jancis Robinson: ”Nas de jeleu verde lichid (din acela comestibil), cu o aluzie de lână udă, aroma caracteristică a unui Chablis decent, cu oarecare vechime. Aciditatea precisă completează aportul serios de fruct. Structură relativ compactă. Un Chablis destul de robust, emfatic, cu extract considerabil, pe care aș fi tentată să-l decantez. Impresionant de persistent, ceea ce e de bun augur. (Părerea mea despre când va începe să fie bun de băut este pur și simplu: cine știe?). Pentru un vin de 14 ani, avem de-a face cu o valoare sigură.”

***

”Defaix rămâne unul dintre ultimii apărători ai maturării foarte lungi în cramă și ai unei valori reale în sticlă. Gustăm mii de vinuri pe an și acest 1er Cru îndelung maturat iese în mod clar în evidență.” Ian Cauble, Master Sommelier, Somm Select

”În timp ce marea majoritate a producătorilor din Chablis și-au pus demult pe piață Premier Cru-urile din 2018, Daniel-Étienne Defaix de abia a început să dea drumul celor din 2006. Dacă credeți că o maturare de 14 ani este extremă, aveți dreptate - este nebunie curată. Foarte puține suflete de pe lumea asta sunt suficient de curajoase/talentate pentru a îndura regimul de ”câine de pază” incredibil de lung al lui Defaix și, totuși, fiecare suflet iubitor de Chardonnay vrea să-i guste rezultatul. Noi suntem unii dintre susținătorii lui acerbi - acum câteva luni, am lansat “Vaillon” 2006 și acum a venit rândul lui “Côte de Lechet” despre care mulți spun că este 1er Cru-ul lui cel mai complex și mai profund. Ținând cont de toți factorii (terroir 1er cru de cea mai bună calitate, regim absurd de maturare, valoare fără egal), un vin aflat la maturitate al lui Defaix este una dintre cele mai bune achiziții din Burgundia. O tot spun: pur și simplu, nu pot numi un alt vin alb din Burgundia care să îndeplinească toate aceste condiții pentru $60. Dacă încă nu ați explorat capacitatea miraculoasă a lui Defaix de a păstra energia tinerească, textura și profunzimea unui vin timp de peste 10 ani, ați întârziat cam mult - e timpul să vă răsfățați!” Somm Select

Daniel-Étienne Defaix are unul dintre cele mai vechi domenii din Chablis -mulți îl consideră a fi chiar cel mai vechi, date fiind cele opt secole ale Vieux Château. Daniel-Étienne, a paisprezecea generație de viticultori, a preluat conducerea domeniului în 1978 și a început să facă vinuri ”așa cum le făcea bunicul meu”, ceea ce presupunea păstrarea vinului în tanc o perioadă îndelungată, cu batonaj lunar. Explicația? ”Generația bunicului meu obișnuia să păstreze vinul atât de mult timp pentru a se asigura că, în caz de ger, va avea, totuși, ce vinde.” Astăzi, această practică este unică în Chablis.

Domeniul de 28 ha, plantat cu Chardonnay, se întinde pe cele mai vechi terroir-uri din Chablis, cele pe care, acum o mie de ani, călugării de la mănăstirea Pontigny le-au ales pentru a extrage întreaga noblețe a apelațiunii. 

 

 

Specificații

An 2006
Tara Franta
abv 13%
Culoare Alb
Premii 16,5 Puncte Jancis Robinson:
Vinificare Sec
Tip strugure Chardonnay

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Chablis Premier Cru \"Les Lys\" 2006
Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006
245.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Chablis Premier Cru "Côte de Lechet" 2006
Chablis Premier Cru "Côte de Lechet" 2006
245.00 lei
”Cel mai plin de nerv dintre cele trei ...
Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006
Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006
245.00 lei
”Nas de jeleu verde lichid (din acela comest...
Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006
Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006
245.00 lei
”Un nas bogat, urmat de un evantai de fructe...
Vin Perdu 2018
Vin Perdu 2018
”De culoare roșu-granat profund, emană un ...

Citește mai mult
Proprietary Red 2018
Proprietary Red 2018
”Parfum bombastic de prune negre coapte, mur...

Citește mai mult
”Rätsel 16” Syrah 2016
”Rätsel 16” Syrah 2016
”De o perfecțiune pură, acest Syrah a...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint