Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006

”Un nas bogat, urmat de un evantai de fructe verzi care invadează palatinul. Aromele de pietre ude care caracterizează deseori Chablis-urile, aici sunt subordonate celor de fruct. Tone de concentrare și potențial. De abia începe să se desfășoare.”

În stoc

245.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Domaine Daniel-Étienne Defaix Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006

Perioada optimă de consum: 2020-2030

Producător: Domaine Daniel-Étienne Defaix - Chablis

Soi: Chardonnay - vițe vechi de 50 ani, struguri cultivați organic 

Culoare: galben-auriu   

Miros: parfum proaspăt de mere gabene, ananas, citrice, gutui, caprifoi și miere

Gust: catifelat, fructat, stratificat și proaspăt, cu atac generos, corp mediu, aciditate vibrantă, cu final lung, delicat, cu adieri de piatră zdrobită și piper

Recomandări gastronomice: ideal cu stridii crude, dar merge și cu pește, scoici, fructe de mare, brânzeturi (Comté, brânză de capră)

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Mustul a fermentat trei săptămâni la rece (18°C), în tancuri de inox, cu drojdii naturale. După fermentația malolactică, vinul a stat 36 luni în tanc, pe drojdii fine, cu batonaj lunar. Apoi, vinul a rămas 14 ani în tanc, fiind îmbuteliat în iunie 2020. 

17/20 Puncte Jancis Robinson: ”Un nas bogat, urmat de un evantai de fructe verzi care invadează palatinul. Aromele de pietre ude care caracterizează deseori Chablis-urile, aici sunt subordonate celor de fruct. Tone de concentrare și potențial. De abia începe să se desfășoare.”

***

”Defaix rămâne unul dintre ultimii apărători ai maturării foarte lungi în cramă și ai unei valori reale în sticlă. Gustăm mii de vinuri pe an și acest 1er Cru îndelung maturat iese în mod clar în evidență.” Ian Cauble, Master Sommelier, Somm Select

”În timp ce marea majoritate a producătorilor din Chablis și-au pus demult pe piață Premier Cru-urile din 2018, Daniel-Étienne Defaix de abia a început să dea drumul celor din 2006. Dacă credeți că o maturare de 14 ani este extremă, aveți dreptate - este nebunie curată. Foarte puține suflete de pe lumea asta sunt suficient de curajoase/talentate pentru a îndura regimul de ”câine de pază” incredibil de lung al lui Defaix și, totuși, fiecare suflet iubitor de Chardonnay vrea să-i guste rezultatul. Noi suntem unii dintre susținătorii lui acerbi - acum câteva luni, am lansat “Vaillon” 2006 și acum a venit rândul lui “Côte de Lechet” despre care mulți spun că este 1er Cru-ul lui cel mai complex și mai profund. Ținând cont de toți factorii (terroir 1er cru de cea mai bună calitate, regim absurd de maturare, valoare fără egal), un vin aflat la maturitate al lui Defaix este una dintre cele mai bune achiziții din Burgundia. O tot spun: pur și simplu, nu pot numi un alt vin alb din Burgundia care să îndeplinească toate aceste condiții pentru $60. Dacă încă nu ați explorat capacitatea miraculoasă a lui Defaix de a păstra energia tinerească, textura și profunzimea unui vin timp de peste 10 ani, ați întârziat cam mult - e timpul să vă răsfățați!” Somm Select

Daniel-Étienne Defaix are unul dintre cele mai vechi domenii din Chablis -mulți îl consideră a fi chiar cel mai vechi, date fiind cele opt secole ale Vieux Château. Daniel-Étienne, a paisprezecea generație de viticultori, a preluat conducerea domeniului în 1978 și a început să facă vinuri ”așa cum le făcea bunicul meu”, ceea ce presupunea păstrarea vinului în tanc o perioadă îndelungată, cu batonaj lunar. Explicația? ”Generația bunicului meu obișnuia să păstreze vinul atât de mult timp pentru a se asigura că, în caz de ger, va avea, totuși, ce vinde.” Astăzi, această practică este unică în Chablis.

Domeniul de 28 ha, plantat cu Chardonnay, se întinde pe cele mai vechi terroir-uri din Chablis, cele pe care, acum o mie de ani, călugării de la mănăstirea Pontigny le-au ales pentru a extrage întreaga noblețe a apelațiunii. 

Specificații

Premii 17/20 Puncte Jancis Robinson:

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat...

Chablis Premier Cru \"Vaillon\" 2006
Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006
245.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Chablis Premier Cru "Côte de Lechet" 2006
Chablis Premier Cru "Côte de Lechet" 2006
245.00 lei
”Cel mai plin de nerv dintre cele trei ...
Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006
Chablis Premier Cru "Les Lys" 2006
245.00 lei
”Nas de jeleu verde lichid (din acela comest...
Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006
Chablis Premier Cru "Vaillon" 2006
245.00 lei
”Un nas bogat, urmat de un evantai de fructe...
Veneto Pack
Veneto Pack
1. Tenuta Sant'Antonio Scaia Garganega-Chardon...
559.00 lei
503.10 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint