Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Domaine Servin
Chablis Cuvée Sélection Massale Vieilles Vignes 2019

90 Puncte Parker:”Sélection Massale 2019 este excelent, oferind arome de ulei de portocală, flori albe, pere și cochilie de stridii, urmate de un vin cu corp mediu spre plin, satinat și concentrat pe palatin. Proaspăt și cretos, este o valoare sigură. O treime din vin a fost maturat în butoaie vechi, iar restul, în tanc. După cum am mai scris, domeniul de 30 ha, bine administrat de François Servin și de enologul de origine australiană Marc Cameron, continuă să se numere printre adresele cele mai căutate din Chablis. Accentul pus pe selecția masală, maturarea lungă pe drojdii și un gust de invidiat sunt trei dintre motivele pentru care aceste vinuri trebuie luate în serios. Recolta din 2019 a fost foarte bună - struguri concentrați, serioși care au profilul clasic din Chablis, în ciuda căldurii de care au avut parte. Vinul este făcut să se învechească frumos.”

În stoc

135.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Domaine Servin Chablis Vieilles Vignes Sélection Massale 2019

Perioada optimă de consum: 2021-2037

Producător: Domaine Servin - Chablis
Proprietar: 
François Servin 
Enolog: Marc Cameron

Soi: 100% Chardonnay (sau “Beaunois”, cum îi spun localnicii) - vițe vechi de 58 ani, struguri culeși manual

Culoare: galben deschis cu reflexii aurii              

Miros: complex și mineral, cu buchet de fructe galbene proaspete

Gust: atac proaspăt și echilibrat, iar pe palatin, vinul este rotund și corpolent, cu sfârșit lung                           

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, carne albă (pui cu sos), carne de pasăre, vițel, mezeluri fine sau un platou cu brânzeturi

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 10-12°C
O treime din vin a fost maturat în butoaie vechi, iar restul, în tanc. Fermentație malolactică completă. 
Via, situată pe plaiul Les Pargues, a fost replantată acum peste 50 de ani cu lăstari selecționați din cele mai bune vițe ale viei, nu din clone. Această tehnică rar folosită se numește ”slecție masală.” Aceste vițe vechi neclonate au un randament extrem de mic și exprimă o mare diversitate de arome din terroir-ul Chablis-ului. 
90 Puncte Parker: ”Sélection Massale 2019 este excelent, oferind arome de ulei de portocală, flori albe, pere și cochilie de stridii, urmate de un vin cu corp mediu spre plin, satinat și concentrat pe palatin. Proaspăt și cretos, este o valoare sigură. O treime din vin a fost maturat în butoaie vechi, iar restul, în tanc.
După cum am mai scris, domeniul de 30 ha, bine administrat de François Servin și de enologul de origine australiană Marc Cameron, continuă să se numere printre adresele cele mai căutate din Chablis. Accentul pus pe selecția masală, maturarea lungă pe drojdii și un gust de invidiat sunt trei dintre motivele pentru care aceste vinuri trebuie luate în serios. Recolta din 2019 a fost foarte bună - struguri concentrați, serioși care au profilul clasic din Chablis, în ciuda căldurii de care au avut parte. Vinul este făcut să se învechească frumos.”

Producător

Încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, călugării de la Saint Martin au menționat familia Servin ca proprietară de vii în Chabils. De atunci, generațiile care au urmat au continuat tradiția familiei devenind pricepuți nu doar la cultivarea viței de vie, ci și ca dogari și vinificatori. Așa se face că Servin Chablis a ajuns să-i încânte pe iubitorii și profeșioniștii vinului din întreaga lume. Printre ei, Alexis Lichine, cunoscutul scriitor și importator de vinuri American cu care Servin a încheiat un parteneriat istoric acum 60 de ani. Astăzi, aproape 85% din vinurile domeniului sunt exportate în cele patru colțuri ale lumii. Din cele 39 ha de vie, 36 sunt situate în satul Chablis, pe soluri de calcar kimmeridgian din care vinurile își iau binecunoscuta mineralitate. Majoritatea vinurilor au peste 40 de ani, iar vițele nu sunt clonate, producând un stil unic de Chablis în care se combină arome intense și concentrate, garanția de excelență a casei. În zilele noastre, ”metoda” Servin este un mix de tehnici tradiționale și modern. Urmând tradiția, viile cele mai bune sunt culese manual, iar fiecare parcel este vinificată individual, pentru a păstra identitatea și autenticitatea terroir-ului. Tehnologia modernă ajută la producerea unor vinuri de mare calitate, păstrând nealterat stilul Servin. Fiecare vin își dobândește propria identitate printr-o vinificare specială, unică. Datorită reputației sale, Domaine Servin este selectat pentru a apărea în cele mai prestigioase competiții și publicații precum Guide Hachette, Decanter, Revue des Vins de France sau Wine Spectator. De asemenea, domeniul este vizitat anual de critici și scriitori de vin precum Stephen Tanzer, Allen Meadows, Antonio Galloni și David Schildknecht.

Specificații

Punctaje/Medalii 90 Puncte Parker
An 2019
Țara Franţa
Vinificare Sec
Culoare Alb
Soi Chardonnay
Alcool 12.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Chablis Cuvée Sélection Massale Vieilles Vignes 2019
Chablis Cuvée Sélection Massale Vieilles Vignes 2019
135.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Chablis 1er "Montée de Tonnerre" 2020
Domaine Servin Chablis 1er "Montée de Tonnerre" 2020
175.00 lei
Nas foarte fin și elegant, cu parfum ...

Citește mai mult
Chablis 1er Cru "Vaillons" 2020
Domaine Servin Chablis 1er Cru "Vaillons" 2020
165.00 lei
Nas delicat și elegant, cu buchet de ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint