Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Domaine Belargus
”Treilles” 2018

97 Puncte Parker :”Pe palatin, acest Chenin este rafinat, elegant, filigranat și intens, cu corp plin, dens, intens și plin de nerv, dar extrem de fin și elegant, având, la această vârstă tânără, arome de flori de soc și de portocal și o structură tanică delicată. Vinul este bogat și intens, dar întotdeauna excitant, de mare finețe și eleganță, dar și lung și suculent, cu o concentrație minunată a fructului. Totul este în armonie perfectă și orice iubitor serios al vinului ar trebui să guste măcar o dată această minunăție. Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase ”new entry”-uri din istoria The Wine Advocate.”

În stoc

545.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Domaine Belargus ”Treilles” 2018 

Perioada optimă de consum: 2030 - 2080
Producător: Domaine Belargus - Appellation Anjou Contrôlée / Coteau des Treilles / Loire

Soi: 100% Chenin Blanc - struguri organici 

Culoare: galben-auriu intens

Miros: pur, rafinat și elegant, dar intens și cu note de cremene, fructe perfect coapte dar fine care se împletesc cu aromele de terroir șistic, patiserie, lămâie/portocală

Gust: rafinat, elegant, filigranat și intens, de o armonie perfectă, cu corp plin, dens, intens și plin de nerv, dar extrem de fin și elegant, având, la această vârstă tânără, arome de flori de soc și de portocal și o structură tanică delicată; vinul este bogat și intens, dar întotdeauna excitant, de mare finețe și eleganță, dar și lung și suculent, cu o concentrație minunată a fructului

Recomandări gastronomice: preparate sățioase cu fructe de mare și pește, preparate asiatice, pui sau paste sos de smântână, brânzeturi moi, dar și preparate ușoare cu vițel sau porc
Alcool: 12,5% 

Temperatura de servire: 10-12°C
Descrierea producătorului: ”Coteau des Treilles este un ”monopole”, adică un plai al cărui unic proprietar este Belargus, a fost resuscitat în anii 1990 de Jo Pithon. Bucurându-se de o expunere excepțională, acest versant a fost abandonat după război datorită pantei abrupte (de la 30 la 70%). După ce a cumpărat 70 de parcele de la 25 de proprietari, Jo le-a plantat cu Chenin. Acest plai este situat în inima Rezervei naturale Pont-Barré, o bijuterie de biodiversitate protejată niciodată atinsă de chimicale. Coteau des Treilles este un versant foarte abrupt, cu expunere sudică și care dă spre râul Layon. El stă pe un adevărat haos geologic (bazalt vulcanic, șisturi, gresie și roci sedimentare) care își împrumută vinului complexitatea și mineralitatea. Acest terroir singular dă naștere unui vin unic, cu un potențial de învechire foarte mare. După patru ani de maturare la butoi, el dezvoltă o intensitate aromatică rară. Fără falsă modestie, acest vin este expresia unei puteri minerale (ca opus al celei solare). Un model de nerv, echilibru și energie.”

97 Puncte Parker: ”Cele 2,72 ha cu expunere sudică reprezentând plaiul cu unic proprietar Coteau des Treilles au fost resuscitate la sfârșitul anilor 1990 de Jo Pithon de la Domaine Pithon, faimos pentru vinurile sale dulci nobile, de clasă mondială, din Coteaux du Layon. Abandonat după război, plaiul stă pe un ”haos geologic”, cum îl numește Ivan Massonnat.
Îmi amintesc bine prima mea vizită de acum 17 ani, când am fost profund impresionat de vie și de inițiativa lui Jo de a repune acest grand cru pe harta celor mai bune vii din Loara. Am adorat dintotdeauna aceste vinuri ale lui Jo, dar Anjou Coteau des Treilles 2018 pare să le depășească pe toate. De culoare galben-auriu intens, vinul se deschide cu un nas pur, rafinat și elegant, dar intens și cu note de cremene, fructe perfect coapte dar fine care se împletesc cu aromele de terroir șistic, patiserie, lămâie/portocală. Pe palatin, acest Chenin este rafinat, elegant, filigranat și intens, cu corp plin, dens, intens și plin de nerv, dar extrem de fin și elegant, având, la această vârstă tânără, arome de flori de soc și de portocal și o structură tanică delicată. Vinul este bogat și intens, dar întotdeauna excitant, de mare finețe și eleganță, dar și lung și suculent, cu o concentrație minunată a fructului. Totul este în armonie perfectă și orice iubitor serios al vinului ar trebui să guste măcar o dată această minunăție.

Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase ”new entry”-uri din istoria The Wine Advocate. El face ca Loara și în special Layon să devină unul dintre cele mai fascinante terroir-uri din regiunea Anjou. Domaine Belargus este numele care ar trebui să se afle în curând pe toate listele celor mai bune vinuri din întreaga lume, cu atât mai mult cu cât prețurile sunt - încă? – accesibile. După ce, anul trecut, cândva între Crăciun și Anul Nou, i-am cerut lui Jo Pithon mostre de la Pithon-Paillé, am primit, o scrisoare de la Ivan Massonnat. Jo se pensionase și i-a trimis scrisoarea mea lui Ivan, cel care a cumpărat domeniul Pithon-Paillé în 2018, după mulți ani petrecuți în căutarea unor terroir-uri excepționale pentru Chenin, în Valea Loarei. În februarie 2018, Ivan, născut în regiunea Savoie și având o afacere de investiții în Paris, s-a îndrăgostit de Coteau des Treilles, rezultatul muncii de o viață a lui Jo, de care luasem cunoștință cu mult timp înainte, la începutul anilor 2000. ”Apoi, ca să scurtez povestea”, mi-a scris Massonnat, ”stelele s-au aliniat și am reușit să cumpăr câteva terroir-uri superbe din zonă, mai exact,10 ha din apelațiunea Quarts-de-Chaume, inclusiv o vie mică de la poalele Roche-aux-Moines." Astfel, s-a născut Domaine Belargus. Noul domeniu este dedicat 100% Chenin-ului Blanc și glorifică versatilitatea acestui soi în ceea ce privește terroir-urile și stilul de vinificare. Ivan a adus o echipă tânără care a trecut la conversia la viticultura biodinamică, pe parcele unice, după modelul Burgundiei pe care Ivan o iubește nespus de mult. ”Prima noastră ediție este cea din 2018 și ne place maturarea îndelungată, de unul până la trei ani.” De fapt, vinurile din 2018 ale Belargus n-au fost încă îmbuteliate. Fiind de minimum 13 luni în butoaie de diferite mărimi, vinurile sunt maturate pe drojdii, fără batonaj. Pentru acest raport, nu am gustat întreaga gamă și deja regret că n-am făcut-o. Cel puțin, există un prim 2019, un an care, în general, îmi place mai mult decât 2018, dar unde am ajunge dacă vinurile din 2019 ar fi mai bune decât cele din 2018, dintre care unora le-am acordat 96 Puncte Parker sau mai mult, mergând pînă la 99 sau 100? Dar să aruncăm o privire mai atentă la Ivan Massonnat și noul său domeniu. Ivan este un pasionat de vin care a spus că a învățat tot ce trebuie mergând la nenumărate degustări și împrietenindu-se cu o serie de enologi, somelieri, importatori și jurnaliști de seamă. Datorită istoriei sale de o mie de ani și mozaicului de terroir-uri ierarhizate, Burgundia a fost Sfântul său Graal. Dar cum familia sa are o istorie în Chinon, Loara i-a atras curând atenția - de ce să nu demonstreze lumii că Chenin-ul Blanc poate juca cel puțin rolul Chardonnay-ului, din moment ce terroir-urile din Valea Loarei sunt cel puțin la fel de diverse ca cele din Burgundia? Apoi, a venit o zi de februarie plină de ninsoare și o întîlnire cu Jo Pithon la Les Treilles, unde Jo a reușit cândva să adune 70 de parcele pe care le-a curățat, regrupat și plantat. ”Voi lupta să fac să strălucească acest terroir care este la fel de extraordinar ca cel de la Coulée de Serrant, dar într-o variantă țărănească.” Cu toate acestea, Les Treilles nu trebuia să rămână singur, așa că s-a născut o colecție impresionantă de Grand Cru-uri și parcele de pe solurile siștice din Anjou Noir, inclusiv 10 ha de vie în Les Quarts, una dintre cele patru zone din inima istorică a AOC Quarts-de- Chaume, singurul Grand Cru din Valea Loirei, din ale cărui 40 ha, Belargus deține un sfert. Lor li se adaugă, pe celălalt mal al Loarei, în Savennières, la poalele Roche aux Moines, Clos des Ruchères. În acest fel, Domaine Belargus are acum 24 ha de vie dedicate în totalitate Chenin-ului Blanc, iar strugurii își exprimă terroir-ul, dând naștere unor vinuri seci, precum și unor vinuri dulci incredibil de fine și echilibrate pe care le consider pur și simplu uluitoare. Vinificarea este lentă și pe cât de naturală se poate. Strugurii sunt culeși la maturitate optimă, iar fermentația are loc în butoaie, grație drojdiilor indigene și poate dura de la câteva săptămâni până la mai mult de un an, în funcție de fiecare parcelă și de caracteristicile fiecărui an de recoltă. A popos, numele de Belargus vine de la fluturele albastru cu același nume, locuitorul istoric al Coteau Les Treilles.”

Specificații

Punctaje/Medalii 97 Puncte Parker
An 2018
Țara Franţa
Vinificare Sec
Culoare Alb
Soi Chenin Blanc
Alcool 12.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

”Treilles” 2018
”Treilles” 2018
545.00 lei

Cantitate:

De la același producător
”Gaudrets” 2018
Domaine Belargus ”Gaudrets” 2018
175.00 lei
93 Puncte Wine Spectator:"Seducător, are o aluzie de chibrit la ...

Citește mai mult
”Layon” Moelleux 2018 (vin dulce)
Domaine Belargus ”Layon” Moelleux 2018 (vin dulce)
150.00 lei
96 Puncte Parker :"Provenit de pe pante orientate spre ...

Citește mai mult
”Les Rouères” 2018
Domaine Belargus ”Les Rouères” 2018
275.00 lei
95 Puncte Parker :"De culoare galben-pai profund, vinul ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint