Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Domaine Jonathan Didier Pabiot
"Eurythmie" Pouilly-Fumé 2020

For this cuvée, created in 2008, we select a plot planted on Kimmeridgian marls and another plot planted on a flint terroir. Aging takes place for 12 months in demi-muids ( 500 liters) and barrels ( 228 liters) then 6 months in stainless steel tanks to settle.

2008 was a deciding year for our estate, a balance between our way of thinking and the way of working in the vinery and the vineyard changed the style of our wines, there for the name Eurythmie.

În stoc

198.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Domaine Jonathan Didier Pabiot "Eurythmie" Pouilly-Fumé 2020

Perioada optimă de consum: 2024-2039

Producător: Domaine Jonathan Didier Pabiot - Pouilly-Fumé, Loire

Soi: Sauvignon Blanc - struguri certificați organic (Ecocert, Demeter) din cele mai vechi (25-50 ani) vii ale domeniului și culeși manual

Culoare: galben-auriu strălucitor    

Miros: parfum fin și pur de nectarine, flori și lemongrass, cu frumoase tușe minerale

Gust: elegant, complex, expresiv, tandru și echilibrat, cu o fructuozitate intensă și crocantă, caracter ușor ierbos și arome de nectarine, caise, citrice, flori, împletite cu adieri minerale; sfârșit impresionant de lung, persistent și sec

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, languste, homar, brânză de capră

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Maturat 12 luni în butoaie de stejar și 6 luni în cuve de inox.

Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Eurythmie, produs pentru prima dată în 2008, este făcut din struguri proveniți dintr-o parcelă cu vițe foarte vechi plantate într-un sol de calcar și puțină argilă, situat deasupra unei stânci spectaculoase.
Ediția 2019 - 92 Puncte Parker: ”Maturat pe drojdii grosiere timp de un an și apoi șase luni în inox, pe drojdii fine, Pouilly Fumé Eurythmie 2019 oferă un buchet intens, pur și proaspăt, cu puțin stejar. Elegant și rafinat pe palatin, vinul este un Pouilly-Fumé opulent, intens și salin, ușor taninos dar dominat de stejar, nu accidental ci intenționat. Vinificat în butoaie de stejar de 228 și 500 litri. 13% alcool declarat. Dop natural. Gustat la ProWein, Düsseldorf, în mai 2022.”
Ediția 2018 - 92+ Puncte Parker: ”Pouilly Fumé Eurythmie 2018 a fost vinificat în butoaie de 500 și 228 litri timp de 18 luni și etalează o culoare galben-aurie și un nas intens, cu adieri de cremene. Pe palatin, vinul este bogat, intens, destul de puternic, dar totodată, elegant și sărat, cu aciditate puternică. O oarecare salinitate se păstrează în sfârșitul dulce, amar. cu o tușă de stejar. Postgust de o puritate încântătoare, proaspăt și aromat. Gustat în februarie 2021.”

Producător

Jonathan Pabiot, fost campion de motocros, este noul copil minune al Văii Loarei și Pouilly Fumé-ului. Considerat a fi ”următorul Didier Dagueneau”, el a fost discipolul lui Didier Barral, celebrul producător din Faugères, de la care a învățat tainele viticulturii organice și biodinamice. La 21 de ani, el se întoarce la domeniul familiei din Pouilly-Fumé, dornic să aplice tot ce învățase. Dar tatăl său, Didier Pabiot, a patra generație de viticultori din Les Loges, nu s-a lăsat convins. Totuși, el i-a dat lui Jonathan, 1,5 ha de vie, moștenire de la bunicul său. Jonathan a mai închiriat 1,5 ha, pe care ulterior le-a cumpărat și a început conversia la viticultura organică. Așa s-au născut cuvée-urile de top Prédilection și Eurythmie, aflate azi la atât de mare căutare. De aici, s-a dus vestea că Jonathan va fi cel ce va ridica nivelul Pouilly-Fumé-ului de calitate, așa cum o făcuse cu câteva zeci de ani înainte, marele Didier Dagueneau. După nici șase luni, tatăl lui Jonathan a fost convins de rezultatele fiului său. El a decis să treacă la viticultură organică și pe celelalte 17 ha ale domeniului. Cu forțe reunite, cei doi Pabiot au reușit în 2010 să obțină certificarea organică pe toate cele 20 ha, începând trecerea către viticultura biodinamică.  Astăzi, vinurile lui Jonathan au cucerit lumea prin puritate, precizie și vivacitate, fiind considerate unele dintre cele mai reușite vinuri ale apelațiunii. 

Specificații

Țara Franţa
Culoare Alb
An 2020
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

\"Eurythmie\" Pouilly-Fumé 2020
"Eurythmie" Pouilly-Fumé 2020
198.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Rosso di Montalcino 2020
Argiano Rosso di Montalcino 2020
93 Puncte Wine Enthusiast:"A very sanguine nose has ...

Citește mai mult
Woodcutter's Shiraz 2021
Torbreck Vintners Woodcutter's Shiraz 2021
96 Puncte James Suckling"Lovely ripened blackberries and ...

Citește mai mult
Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
El Enemigo Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019
100 Puncte Parker, 100 Puncte James Suckling:"The incredibly subtle, elegant ...

Citește mai mult
Barossa Valley Shiraz 2019
Barossa Valley Shiraz 2019
”Arome de cafea mocca, fructe negre și lemn...
120.00 lei
78.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint