Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont
PROMO

Oremus
Petrács 2017

93 Puncte James Suckling:”Buchet de suc de lime, mere verzi, minerale și nuci Macadamia cu aluzii de benzină și miere de albine. Un Furmint cu corp mediu spre plin și o tentă de drojdie și nuci, susținut de o aciditate delicioasă, ca și când ai mușca dintr-o felie de lămâie. Proaspăt și vioi. Beți-l sau păstrați-l.”

În stoc

295.00 lei
250.75 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Oremus Petrács 2017
Perioada optimă de consum:
 2019-2034

Producător: Tempos Vega Sicilia-Oremus - Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint - vițe vechi de peste 60 ani, struguri culeși manual din cea mai bună vie a domeniului situată în satul Tolcsva

Culoare: galben-pai   

Miros: formidabil, cu parfum proaspăt de fum, pere, lime, portocale roșii, marzipan, caise și ceai

Gust: puternic, concentrat și picant, foarte mineral, cu aciditate puternică și sfârșit lung, curat și salin 

Recomandări gastronomice: pui, pește - inclusiv, somon, scoici și brânzeturi 

Alcool: 13%
Zahăr rezidual: 2,7 g/l

Aciditate: 7,5 g/l

Temperatura de servire: 10°C
Număr de sticle produse: 6.000 
Fermentat în butoaie noi de stejar franțuzesc și unguresc. Maturat 3 luni în butoaie de stejar, cu batonaj săptămânal și 5 luni fără batonaj. În luna august, vinul a fost mutat în cisterne de inox și maturat încă 6 luni. Îmbuteliat în februarie 2019. Vinul poate fi băut acum, dar poate fi păstrat 15 ani în condiții optime: 12-14°C și 60% umiditate relativă.
93 Puncte James Suckling: ”Buchet de suc de lime, mere verzi, minerale și nuci Macadamia cu aluzii de benzină și miere de albine. Un Furmint cu corp mediu spre plin și o tentă de drojdie și nuci, susținut de o aciditate delicioasă, ca și când ai mușca dintr-o felie de lămâie. Proaspăt și vioi. Beți-l sau păstrați-l.”

Producător

Oremus aparține din 1993 grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”. Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.). Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi. În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari. Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice. Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Specificații

Țara Ungaria
Punctaje/Medalii 93 Puncte James Suckling
Culoare Alb
An 2017
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

”Layon” Moelleux 2018 (vin dulce)
96 Puncte Parker"Provenit de pe pante orientate spre sud, cu ...
150.00lei
În stoc
Petrács 2017
Petrács 2017
295.00 lei
250.75 lei

Cantitate:

De la același producător
Aszú 3 Puttonyos 2014 - 0,5L
Oremus Aszú 3 Puttonyos 2014 - 0,5L
195.00 lei
Parfum frumos de piersici, ...

Citește mai mult
Édes Szamorodni 2017 - 0,5 L
Oremus Édes Szamorodni 2017 - 0,5 L
89.00 lei
66.75 lei
Foarte fin, proaspăt și ...

Citește mai mult
Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
Oremus Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
295.00 lei
221.25 lei
95 Puncte James Suckling:"Complex și corpolent, cu arome de ...

Citește mai mult
Testamatta 2021
Bibi Graetz Testamatta 2021
98 Puncte James Suckling:"Arome fabuloase de căpșuni, coajă ...

Citește mai mult
Massetino 2021
Masseto Massetino 2021
96 Puncte Parker:"Massetino 2021 este preponderent ...

Citește mai mult
Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2020
Château Haut-Brion Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2020
100 Puncte James Suckling:"Un Haut-Brion suberb, cu tanini ...

Citește mai mult
Saint-Estèphe Rouge 2019
Saint-Estèphe Rouge 2019
”Acest vin corpolent, somptuos îmbină...
170.00 lei
153.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2025 Copyright WinePoint