Actualizăm platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplăceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Oremus
Aszú 6 Puttonyos 2013

2013 este, după 2008, cea de a doua cea mai bună ediție a mileniului pentru vinuri dulci! Vinul are un parfum floral exotic și rafinat, cu note de caise, oțet balsamic și miere. În gură, este de un rafinament incredibil, puternic, echilibrat și structurat, cu sfârșit lung, persistent. Absolut memorabil!

În stoc

405.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Oremus Aszú 6 Puttonyos 2013

Perioada optimă de consum: 2017-2057

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály - vițe vechi de 18 ani, struguri culeși manual în două sau trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben-auriu intens și curat

Miros: exotic și rafinat, cu parfum floral și note de caise, oțet balsamic și miere

Gust: de un rafinament memorabil, puternic, echilibrat și structurat, cu sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: singur sau cu dulciuri, deserturi, fructe uscate, blue cheese

Alcool: 11%

Zahăr rezidual: 174 g/l

Aciditate: 8,4 g/l

Temperatura de servire: 8°C

Număr de sticle produse: 23.500 sticle de 50 cl

După numărul de coșuri folosite, Aszú 6 Puttonyos este cel mai dulce vin al domeniului.

2013 este, după 2008, cea de a doua cea mai bună ediție a mileniului pentru vinuri dulci! Strugurii pentru Oremus Aszú 6 Puttonyos provin din cele mai prestigioase vii ale regiunii, intrate în patrimoniul UNESCO. Vinul a fost vinificat după metoda folosită încă de acum 400 de ani: strugurii botritizați (Aszú, în maghiară) din cele 6 coșuri (puttonyos) de 25 kg sunt puși în butoaie de 136 l (Gönc, în maghiară). Fermentația este foarte înceată și poate dura până la două luni. Apoi, se adaugă o cantitate de Eszencia, după care vinul este maturat doi sau trei ani în butoaie de stejar unguresc de 136 și 200 l. Urmează 12 luni de învechire la sticlă în pivnițele săpate în sol vulcanic, la temperatură și umiditate constante.

Vinul se poate bea acum, dar poate fi păstrat 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

Producător

Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”. Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.). Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi... În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari. Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice. Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Specificații

An 2013
Țara Ungaria
Vinificare Dulce
Culoare Alb
Soi Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály
Alcool 11%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Aszú 6 Puttonyos 2013
Aszú 6 Puttonyos 2013
405.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Petrács 2017
Oremus Petrács 2017
295.00 lei
Făcut din vițe vechi de peste 60 ...

Citește mai mult
Oremus Late Harvest 2017
Oremus Oremus Late Harvest 2017
125.00 lei
Parfum frumos, cu note delicate de ...

Citește mai mult
Aszú 5 Puttonyos 2013
Oremus Aszú 5 Puttonyos 2013
295.00 lei
Un vin de desert extraordinar! ...

Citește mai mult
”Le Claux” - Gigondas 2019
Château de Saint Cosme ”Le Claux” - Gigondas 2019
97-99 Puncte Jeb Dunnuck:"Gigondas Le Claux 2019 oferă mai ...

Citește mai mult
Condrieu 2019
Château de Saint Cosme Condrieu 2019
Parfum debordant de piersică, caisă, ...

Citește mai mult
Pinot Grigio "Punggl" 2019
Nals Margreid Pinot Grigio "Punggl" 2019
93 Puncte James Suckling:"Arome subtile de mango uscat și ...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint