Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

El Enemigo Cabernet Franc 2018

”Elegantul, picantul, piperatul și floralul Cabernet Franc 2018 conține 10% Malbec. Arome intense și picante de piper negru proaspăt zdrobit și ierburi aromate sălbatice. Maturitatea fenolică este controlată, iar vinul are un pH surprinzător de mic care asigură o prospețime foarte frumoasă și un palatin vibrant. Un Cabernet Franc superb, la un preț imbatabil.”    

În stoc

115.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

El Enemigo Cabernet Franc 2018 

Perioada optimă de consum: 2021 - 2025

Producător: El Enemigo - Gualtallary, Tupungato (Valle de Uco), Mendoza 

Proprietar: Adrianna Catena și Alejandro Vigil, oenologul-șef al Catena Zapata 

Oenolog: Alejandro Vigil

Soi: 90% Cabernet Franc, 10% Malbec - struguri majoritar nedesciorchinați

Culoare: roșu-rubiniu cu tente violet

Miros: subtil și delicios, cu note de mure, flori și condimente

Gust: expresiv și elegant, cu corp mediu, tanini foarte fini, conținut moderat de alcool, o prospețime și o armonie foarte frumoase și sfârșit lung, aromat

Recomandări gastronomice: vânat și carne la grătar

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 26.000

Maturat 15 luni în butoaie vechi, mari.

93+ Puncte Parker: ”Elegantul, picantul, piperatul și floralul Cabernet Franc 2018 conține 10% Malbec, căci rareori există un monovarietal 100%. Arome intense și picante de piper negru proaspăt zdrobit și ierburi aromate sălbatice. Maturitatea fenolică este controlată, iar vinul are un pH surprinzător de mic care asigură o prospețime foarte frumoasă și un palatin vibrant, cu atât mai mult având în vedere taninii foarte fini și aromele savuroase care ridică postgustul. Un Cabernet Franc superb, la un preț imbatabil. Au fost produse 26.000 sticle. Îmbuteliat ăn iulie 2019, după ce a petrecut 15 luni în butoaie vechi, mari.”

93 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de păsure zdrobite, cu subtonuri de chili și minerale. Corpolent, cu tenini fermi. Strucuturat și savuros. Sfârșit taninos și lung. Caracter de mure cu adieri de ierburi aromate. Încercați-l după 2022, pentru a lăsa taninii să se mai înmoaie. Dar este, deja, foarte plăcut.”

Ediția 2017 - 93 Puncte Parker: ”Expresivul și elegantul El Enemigo Cabernet Franc 2017 conține 8% Malbec. Este un vin roșu subtil, cu nuanțe și detalii, foarte armonios, aromat, chiar floral, pe lângă caracterul picant al soiului. Pe palatin, are corp mediu, tanini foarte fini, conținut moderat de alcool, cu o prospețime și o armonie foarte frumoase. A fost maturat 15 luni în butoaie mari de stejar. Au fost produse 25.000 sticle.”

               - 93 Puncte James Suckling: ”Un Cabernet Franc nespus de delicios, cu note de mure și flori în nas și pe palatin, care te ademenesc și te invită să-l bei. Corp mediu. Tanini rotunzi, cremoși și sfârșit delicios. Cheia stă în strugurii nedesciorchinați. Beți-l sau păstrați-l.”

                      - 95 Puncte Tim Atkin MW

***

El Enemigo este rodul colaborării dintre Alejandro Vigil, oenologul-șef al Catena Zapata și Adrianna Catena, fiica cea mică a lui Nicolás Catena. Ideea le-a venit într-o seară de septembrie 2009, la Londra, pe când părăseau sediul Ambasadei Argentinei, unde Nicolás Catena tocmai primise titlul de ”Man of the Year” acordat de revista Decanter. Atunci au hotărât că vor face împreună un vin care să fie expresia respectului lor profund față de istorie și tradiții, dar și a disprețului față de status quo. Visul lor a devenit realitate, iar vinurile i-au cucerit rapid atât pe consumatori cât și pe critici.

Despre Alejandro Vigil se spune că este un maestru al Chardonnay-ului și al Cabernetului Franc, dar și un om căruia îi place să rupă barierele. Expert în sol, el a condus mulți ani Institutul vinului din Argentina. Totodată, el este creatorul vinului El Gran Enemigo, pentru care a primit punctajul maxim, 100 puncte, singurul acordat vreodată de The Wine Advocate unui Cabernet Franc pur. Alejandro spune că îi place să facă vinuri abordabile, pe care să le bei cu aceeași plăcere cu care asculți o arie de Mozart.

La rândul ei, Adrianna, mezina familiei Catena, este posesoarea unui doctorat în istoria modernă a Spaniei susținut la Universitatea din Oxford. Dincolo de pasiunea pentru istorie și scris, ea a moștenit de la familie microbul vinului. Și-a dorit dintotdeauna să continue tradiția familiei, creând vinuri inspirate de natură, care vorbesc de la sine.

Vinurile produse de Alejandro și Adrianna poartă numele de El Enemigo (Dușmanul). Ele sunt produse în crama de la Piedemonte al Sur, din sudul Mendozei. Numele a fost inspirat de capodopera lui Dante, Divina Comedie: ”La sfârșitul călătoriei, ne amintim o singură bătălie. Cea pe care am dus-o cu noi înșine, dușmanul originar. Cea care ne-a definit.” - un tribut adus căutărilor devenite realitate. 

 

Specificații

An 2018
Tara Argentina
abv 13.5%
Culoare Roşu
Vinificare Sec
Tip strugure Cabernet Franc

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

El Enemigo Cabernet Franc 2018
El Enemigo Cabernet Franc 2018
115.00 lei

Cantitate:

De la același producător
El Enemigo Chardonnay 2019
El Enemigo Chardonnay 2019
115.00 lei
”Nas de mere fierte, lemon curd și vanilie ...
El Enemigo Malbec 2017
El Enemigo Malbec 2017
115.00 lei
”El Enemigo Malbec are 10% Cabernet Franc, a...
El Enemigo Cabernet Franc 2017
El Enemigo Cabernet Franc 2017
115.00 lei
”Expresivul și elegantul El Enemigo Caberne...
Chianti Classico 2019
Chianti Classico 2019
Buchet complex și delicat, cu note de cireș...

Citește mai mult
Carte Rose Premier Cru
Carte Rose Premier Cru
Buchet complex și proaspăt, de fructe roși...

Citește mai mult
Spécial Club Brut 2015
Spécial Club Brut 2015
Parfum intens și pur care se deschide c...

Citește mai mult
Bordeaux Wine Pack
Bordeaux Wine Pack
1. Château Sansonnet Saint-Émili...
1,540.00 lei
1,386.00 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint