Actualizam platforma, ne cerem scuze pentru eventuale neplaceri cauzate!

Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugamintea sa resetati parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

El Enemigo Syrah - Viognier 2018

”Corp mediu spre plin, cu arome de de prune negre, zmeură neagră, coajă de portocală, ierburi aromate sălbatice și lemn de santal. Taninii foarte fini, perfect integrați susțin straturile de fructe negre parfumate. Complex, savuros și delicios de picant. Beți-l sau păstrați-l.”  

În stoc

115.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Bodega Aleanna "El Enemigo" Syrah - Viognier 2018 

Perioada optimă de consum: 2019 - 2023

Producător: El Enemigo - Gualtallary, Tupungato (Valle de Uco), Mendoza 

Proprietar: Adrianna Catena și Alejandro Vigil, oenologul-șef al Catena Zapata 

Oenolog: Alejandro Vigil

Soi: 92% Syrah, 8% Viognier 

Culoare: roșu-purpuriu profund

Miros: super complex, cu note seducătoare de condimente și mure zdrobite, precum și piatră și note ușor piperate

Gust: deosebit de bogat și pur, cu arome bogate de fructe negre, un filon picant și tanini lungi, cizelați și mătăsoși; note foarte intense în postgust - un adevărat crescendo! - plus, fructe roșii și negre, cu pudră de cacao la sfârșit

Recomandări gastronomice: miel, vită, rață, cârnați, vânat

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 6.000

Maturat 7 luni în butoaie de 100 ani, mari.

93 Puncte James Suckling: ”Corp mediu spre plin, cu arome de de prune negre, zmeură neagră, coajă de portocală, ierburi aromate sălbatice și lemn de santal. Taninii foarte fini, perfect integrați susțin straturile de fructe negre parfumate. Complex, savuros și delicios de picant. Beți-l sau păstrați-l.”

92 Puncte Parker: ”Piperatul Syrah-Viognier 2018 a co-fermentat cu 8% Viognier, în stilul din Côte-Rôtie. Vinul este mai puțin expresiv decât cel din 2017, cu arome subtile și elegante, maturitate fenolică ținută sub control, alcool moderat și o prospețime foarte frumoasă. Pare relativ ne-evoluat, cu corp mediu și fluid și tanini foarte fini. Au fost produse 6.000 sticle. Îmbuteliat după ce a stat șapte luni în butoaie centenare.”

Ediția 2017 - 95 Puncte James Suckling: ”O culoare purpurie profundă, minunată. Are până la 12% Viognier și un nas super complex, cu note seducătoare de condimente și mure zdrobite, precum și piatră și note ușor piperate. Pe palatin, arome bogate de fructe negre, cu un filon picant și tanini lungi, cizelați și mătăsoși. Deosebit de bogat și pur. Note foarte intense în postgust - un adevărat crescendo! Fructe roșii și negre, cu pudră de cacao la sfârșit.”

                 - 93 Puncte Parker: ”Nu mai gustasem Syrah-ul lor și trebuie să recunosc că am fost impresionat de El Enemigo Syrah-Viognier 2017. Syrah-ul a fermentat împreună cu 8% Viognier, à la Côte-Rôtie, iar vinul are un buchet de bacon afumat și violete, în stilul din Valea Ronului, cu prospețime ierboasă. Pe palatin, este texturat, cu tanini foarte fini. Realmente impresionant, este unul dintre cele mai bune Syrah-uri pe care le-am gustat din Argentina. Au fost produse 6.000 de sticle.”

                    - 93 Puncte Vinous

***

El Enemigo este rodul colaborării dintre Alejandro Vigil, oenologul-șef al Catena Zapata și Adrianna Catena, fiica cea mică a lui Nicolás Catena. Ideea le-a venit într-o seară de septembrie 2009, la Londra, pe când părăseau sediul Ambasadei Argentinei, unde Nicolás Catena tocmai primise titlul de ”Man of the Year” acordat de revista Decanter. Atunci au hotărât că vor face împreună un vin care să fie expresia respectului lor profund față de istorie și tradiții, dar și a disprețului față de status quo. Visul lor a devenit realitate, iar vinurile i-au cucerit rapid atât pe consumatori cât și pe critici.

Despre Alejandro Vigil se spune că este un maestru al Chardonnay-ului și al Cabernetului Franc, dar și un om căruia îi place să rupă barierele. Expert în sol, el a condus mulți ani Institutul vinului din Argentina. Totodată, el este creatorul vinului El Gran Enemigo, pentru care a primit punctajul maxim, 100 puncte, singurul acordat vreodată de The Wine Advocate unui Cabernet Franc pur. Alejandro spune că îi place să facă vinuri abordabile, pe care să le bei cu aceeași plăcere cu care asculți o arie de Mozart.

La rândul ei, Adrianna, mezina familiei Catena, este posesoarea unui doctorat în istoria modernă a Spaniei susținut la Universitatea din Oxford. Dincolo de pasiunea pentru istorie și scris, ea a moștenit de la familie microbul vinului. Și-a dorit dintotdeauna să continue tradiția familiei, creând vinuri inspirate de natură, care vorbesc de la sine.

Vinurile făcute de Alejandro și Adrianna poartă numele de El Enemigo (Dușmanul). Ele sunt produse în crama de la Piedemonte al Sur, din sudul Mendozei. Numele a fost inspirat de capodopera lui Dante, Divina Comedie: ”La sfârșitul călătoriei, ne amintim o singură bătălie. Cea pe care am dus-o cu noi înșine, dușmanul originar. Cea care ne-a definit.” - un tribut adus căutărilor devenite realitate. 

 

Specificații

An 2018
Tara Argentina
abv 13.5%
Culoare Roşu
Vinificare Sec
Tip strugure Syrah, Viognier

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

El Enemigo Syrah - Viognier 2018
El Enemigo Syrah - Viognier 2018
115.00 lei

Cantitate:

De la același producător
El Enemigo Chardonnay 2019
El Enemigo Chardonnay 2019
115.00 lei
”Nas de mere fierte, lemon curd și vanilie ...
El Enemigo Malbec 2017
El Enemigo Malbec 2017
115.00 lei
”El Enemigo Malbec are 10% Cabernet Franc, a...
El Enemigo Cabernet Franc 2017
El Enemigo Cabernet Franc 2017
115.00 lei
”Expresivul și elegantul El Enemigo Caberne...
Test Product
Test Product
Test ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing ...

Citește mai mult
”Curious Kiwi” Sauvignon Blanc 2020
”Curious Kiwi” Sauvignon Blanc 2020
Un Sauvignon Blanc de Noua Zeelandă proaspăt și...

Citește mai mult
”Fernlands” Sauvignon Blanc 2020
”Fernlands” Sauvignon Blanc 2020
Proaspăt și parfumat, cu note de suc de lime, ag...

Citește mai mult
Puglia Pack
Puglia Pack
1. Montedidio Compagnia Siciliana 1921 Nero d'...
549.00 lei
494.10 lei
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint