Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Garage Wine Co.
San Juan de Pirque Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 - Lot 91

93 Puncte James Suckling:”Fructe roșii de pădure proaspete și mere roșii. De asemenea, note afumate și de frunziș. Pe palatin, arome puternice de fructe albastre coapte și tanini proaspeți. Puritate impresionantă. Beți-l sau păstrați-l.”

În stoc

145.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Garage Wine San Juan de Pirque Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 - Lot 91
Perioada optimă de consum: 2020 - 2030

Producător: Garage Wine Co - Pirque D.O., Maipo Valley

Soi: Cabernet Sauvignon - vițe vechi de 35+ ani, randament de cca 5.000 kg/ha

Culoare: roșu-rubiniu strălucitor       

Miros: buchet senzual și foarte parfumat de fructe roșii  de pădure proaspete, sâmbure de cireașă, amestec de ierburi aromate și aluzii de piper negru

Gust: elegant, expansiv și picant, cu arome vioaie de cireșe și zmeură și caracter floral intens; taninii mătăsoși aduc forță în sfârșitul lung, suculent
Recomandări gastronomice: vită sau miel la grătar, friptură de miel, burger, ciuperci champignon, brânză Cheddar, Gorgonzola, Gouda

Alcool: 14%
Aciditate: 5,32 g/l
Zahăr rezidual: 2,04 g/l
pH: 3,72

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 8.660
Număr de butoaie: 30

Fermentație naturală în cisterne ovale deschise de 3000 kg. Maturat timp de două ierni în butoaie de stejar la a doua sau mai multe folosiri.
93 Puncte James Suckling: ”Fructe roșii de pădure proaspete și mere roșii. De asemenea, note afumate și de frunziș. Pe palatin, arome puternice de fructe albastre coapte și tanini proaspeți. Puritate impresionantă. Beți-l sau păstrați-l.”
92 Puncte Parker: ”San Juan de Pirque Vineyard 2017 va fi ultimul vin din această vie pentru că ”prețul pământului pentru case de vacanță duce la dispariția viilor din San Juan. Garage este focusat pe Maule și am găsit acolo Cabernetul Sauvignon care ne trebuie, dar suntem o firmă chiliană, așa că, am început să facem Cabernet în Maipo...” Vinul este picant și cremos, cu tanini fermi și arome mature și aciditate plăcută. Îmbuteliat în februarie 2019.
În acest moment, Garage Wine Co., unul dintre producătorii mei preferați din Chile, produce 16 vinuri diferite. Am gustat două ediții din fiecare vin (deci, o mulțime de sticle), în special din 2018 și 2019, unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-au produs până acum. Garage Wine are acum 36 ha de vie, vinde struguri premium unor crame renumite și produce vinuri proprii. Oamenii de aici sunt dinamici și se întâmplă tot timpul ceva nou, precum primele vinuri din gama Cru, despre care spun că sunt superioare celor de  parcelă unică. Degustarea vinurilor de Garage Wine este întotdeauna un moment captivant, căci vinurile au o personalitate puternică și sunt printre cele mai bune din Chile, iar explicațiile lui Derek Mossman sunt amuzante și îmbogățitoare. În notele mele de degustare am reprodus o mulțime de lucruri pe care mi le-a spus, deoarece cred că ele trebuie împărtășite. La început, multe dintre vinuri au un caracter de pământ și sunt, uneori, reductive, dar beneficiază de timpul petrecut în pahar și de o eventuală decantare. Întotdeauna, se schimbă locuri, Caliboro, fermentații, mai mulți ciorchini în unele vinuri, mai mult beton, mai multe amfore și butoaie mari, mai puțin extract, vinificare mai blândă, vinuri noi, Cabernet din sud și ceea ce numesc ei Cru, după 14 ani în Maule. Chiar și la nivel de management au loc schimbări - Pilar este acum CEO. În esență, ei spun pur și simplu că ”Reînviem vii vechi prin viticultură regenerativă, pentru a obține struguri mai gustoși.”

Producător

De ce fac atât de multă vâlvă vinurile de la Garage Wine? Cu siguranță, nu doar pentru că aduc un suflu nou pe scerna vinului chilian. Ci, mai cu seamă, pentru că vinurile sunt pur și simplu extraordinare. Rod al viticulturii sustenabile și al metodelor tradiționale de vinificare, aceste vinuri remarcabile ies din mâinile a doi oameni deosebiți: carismaticul Derek Mossman Knapp și Pilar Miranda, soția sa și, totodată, un vinificator foarte talentat, cu ajutorul unui dintre cei mai cunoscuți enologi chilieni, Dr Alvaro Peña.

Aventura a pornit literalmente în garajul lui Derek și al lui Pilar. Au început prin a face vin pentru familie și prieteni, pentru ca, după șase ediții, în 2006, să înceapă să exporte în Regatul Unit și în Danemarca. Destul de repede, vinurile lor au ajuns să fie recunoscute drept vinurile ”altfel” din Chile, iar cererea din piețele internaționale a crescut exponențial.

Mai departe, îi lăsăm pe ei să-și explice succesul:

”Parcelele

GWCo face vinuri de pe o serie de parcele individuale și îmbuteliază cantități/loturi mici de vin – 8-12 butoaie care includ o serie de asamblaje de terroir din Carignan, Garnacha, Monastrell País, Cinsault și Cab Franc obținute din portaltoiuri prefiloxerice cultivate prin metode tradiționale de mici viticultori din Maule și Itata. Fiecare vin este făcut din parcele de 1-2 ha din locuri diferite: Bagual, Caliboro, Coelemu, Guarilihue, Loncomilla, Portezuelo, Puico, Ranquil, Sauzal, Truquilemu…Viile sunt situate pe lanțul muntos de pe coastă, mai apropiat de Pacific. Acești munți sunt mai vechi și s-au răcit mai încet, astfel încât au soluri granitice, cu multe crăpături prin care rădăcinile pot pătrunde în adâncime.

GWCo mai produce și un Cabernet Franc din vițe vechi și un asamblaj de Cabernet Sauvignon în Maule, precum și două Caberneturi din munții din Maipo, pe care am început să le producem în 2003. Toate vinurile sunt făcute manual, cu drojdii naturale, în cisterne mici.

Pe scurt

În aceste vremuri este important să susții lucrurile care te reprezintă și, mai ales, să construiești genul de afacere în care crezi. La Garage Wine Co., noi readucem la viață vii vechi din comunități marginalizate pentru a produce vinuri foarte căutate. Ne-am poziționat vinurile în câteva piețe consacrate de pe glob și continuăm să creștem. Nu ne interesează ca vinurile noastre să fie neapărat scumpe, dar ele trebuie să fie pe rafturile de sus – e nevoie să aducă un preț care să facă posibilă o viticultură de calitate. Am constatat că, pe termen lung, practicile regenerative nu rezultă doar în struguri și, în consecință, vinuri mai bune, ci și că o astfel de afacere poate aduce bani, ajutând atât comunitățile cât și mediul.”

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 93 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2017
Vinificare Sec
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

San Juan de Pirque Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 - Lot 91
San Juan de Pirque Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 - Lot 91
145.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
Garage Wine Co. Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
195.00 lei
96 Puncte Parker:"Incredibil de parfumat, Renacido ...

Citește mai mult
Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
Garage Wine Co. Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
145.00 lei
93 Puncte Parker:"Truquilemu Vineyard Syrah 2019 pare un ...

Citește mai mult
Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
Garage Wine Co. Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
95.00 lei
92 Puncte Parker:"În acest an, vinul are un ...

Citește mai mult
Récolte 1999 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1999 - 0.7L
Nas elegant şi intens, cu note de mere ...

Citește mai mult
Récolte 1998 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1998 - 0.7L
Buchet intens de vanilie, sirop de ...

Citește mai mult
Récolte 1997 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1997 - 0.7L
Nas uşor dulce de portocale confiate ...

Citește mai mult
”Giall'Oro” Prosecco Superiore Extra Dry
”Giall'Oro” Prosecco Superiore Extra Dry
”Un Prosecco plăcut, cu parfum și arome pr...
65.00 lei
58.50 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint