Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Garage Wine Co.
Truquilemu D.O. Empedrado - Maule Valley Cariñena Field-blend 2018 - Lot 97

95 Puncte Tim Atkin:”Având, pentru prima oară, 5% Syrah, acest vin bazat pe Carignan vine de la doi viticultori din Empedrado, cea mai rece zonă din Valea Maule. Făcut din struguri nedesciorchinați, este un vin minunat, răcoritor și intens cu o aciditate aproape sărată, mult nerv și intensitate, chiar și la acest nivel scăzut de alcool, stejar imperceptibil și arome vibrante de prune, cireșe roșii și prune goldane. Lung, nuanțat și proaspăt.”

În stoc

295.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Garage Wine Truquilemu V. DO Empedrado Maule Cariñena Field-blend 2018 - Lot 97
Perioada optimă de consum: 2021 - 2035

Producător: Garage Wine Co -  D.O. Empedrado, Maule Valley

Soi: Cariñena/Garignan cu un strop de Syrah și Pais - struguri organici necertificați și nedesciorchinați, vie lucrată manual și cu ajutorul cailor

Culoare: roșu-purpuriu intens

Miros: floral, elegant și mai subtil decât în anii precedenți, devenind mai nuanțat în pahar

Gust: pe palatin, este foarte proaspăt, suculent și concentrat, cu un filon de aciditate vivace și tanini foarte fin granulați; arome de fructe roșii și albastre cu note de violete și accente picante și minerale, plus o sugestie invigorantă de portocale roșii
Recomandări gastronomice: fripturi din carne albă, pește gras, porc, miel, vită, pizza cu sos roșu

Alcool: 13%
Aciditate: 7,01 g/l
Zahăr rezidual: 2,24 g/l
pH: 3,23

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse:  6.732
Număr de butoaie: 23
Fermentație naturală a strugurilor nedesciorchinați în vase de fermentare conice deschise, cu drojdii indigene. Presare manuală. Soiurile Cariñena și Syrah (aprox 4%) au cofermentat. Strugurii de pe diferite porțiuni ale viei au fermentat separat. Maturat timp de două ierni în butoaie la a treia sau mai multe folosiri.
Descrierea producătorului: ”În cele peste 12 ediții din Truqui s-au conturat două personalități distincte, așa că, acum avem două vinuri, iar Truquilemu V. a devenit mai eteric. El este acum fermentat cu mai mulți ciorchini întregi, iar Syrah-ul îi conferă structură și-l face mai rotund. Ediția 2018 (un an de recoltă extraordinar) are mai puțin alcool, este mai aromat și, mai ales, mai profund.”
95 Puncte Tim Atkin MW: ”Având, pentru prima oară, 5% Syrah, acest vin bazat pe Carignan vine de la doi viticultori din Empedrado, cea mai rece zonă din Valea Maule. Făcut din struguri nedesciorchinați, este un vin minunat, răcoritor și intens cu o aciditate aproape sărată, mult nerv și intensitate, chiar și la acest nivel scăzut de alcool, stejar imperceptibil și arome vibrante de prune, cireșe roșii și prune goldane. Lung, nuanțat și proaspăt.”
94 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu cu corp mediu și arome rafinate de mure, prune negre, violete uscate, cedru și ardezie. Mătăsos, elegant și suculent cu tanini fermi, fin granulați. Puritate superbă a fructului. Aciditate vivace. Carignan cu puțin Syrah și Mataró.”

94 Puncte Vinous: ”Cariñena Truquilemu Vinveyard 2018 - Lot 97 a petrecut câteva ierni în butoi. Nasul oferă note de cireșe dulci și amare, prune și lichior împletite cu aluzii de lemn dulce și șofran. O combinație rară de aciditate și maturitate, vinul are forță și arome persistente. Un vin minunat.”

Producător

De ce fac atât de multă vâlvă vinurile de la Garage Wine? Cu siguranță, nu doar pentru că aduc un suflu nou pe scerna vinului chilian. Ci, mai cu seamă, pentru că vinurile sunt pur și simplu extraordinare. Rod al viticulturii sustenabile și al metodelor tradiționale de vinificare, aceste vinuri remarcabile ies din mâinile a doi oameni deosebiți: carismaticul Derek Mossman Knapp și Pilar Miranda, soția sa și, totodată, un vinificator foarte talentat, cu ajutorul unui dintre cei mai cunoscuți enologi chilieni, Dr Alvaro Peña.

Aventura a pornit literalmente în garajul lui Derek și al lui Pilar. Au început prin a face vin pentru familie și prieteni, pentru ca, după șase ediții, în 2006, să înceapă să exporte în Regatul Unit și în Danemarca. Destul de repede, vinurile lor au ajuns să fie recunoscute drept vinurile ”altfel” din Chile, iar cererea din piețele internaționale a crescut exponențial.

Mai departe, îi lăsăm pe ei să-și explice succesul:

”Parcelele

GWCo face vinuri de pe o serie de parcele individuale și îmbuteliază cantități/loturi mici de vin – 8-12 butoaie care includ o serie de asamblaje de terroir din Carignan, Garnacha, Monastrell País, Cinsault și Cab Franc obținute din portaltoiuri prefiloxerice cultivate prin metode tradiționale de mici viticultori din Maule și Itata. Fiecare vin este făcut din parcele de 1-2 ha din locuri diferite: Bagual, Caliboro, Coelemu, Guarilihue, Loncomilla, Portezuelo, Puico, Ranquil, Sauzal, Truquilemu…Viile sunt situate pe lanțul muntos de pe coastă, mai apropiat de Pacific. Acești munți sunt mai vechi și s-au răcit mai încet, astfel încât au soluri granitice, cu multe crăpături prin care rădăcinile pot pătrunde în adâncime.

GWCo mai produce și un Cabernet Franc din vițe vechi și un asamblaj de Cabernet Sauvignon în Maule, precum și două Caberneturi din munții din Maipo, pe care am început să le producem în 2003. Toate vinurile sunt făcute manual, cu drojdii naturale, în cisterne mici.

Pe scurt

În aceste vremuri este important să susții lucrurile care te reprezintă și, mai ales, să construiești genul de afacere în care crezi. La Garage Wine Co., noi readucem la viață vii vechi din comunități marginalizate pentru a produce vinuri foarte căutate. Ne-am poziționat vinurile în câteva piețe consacrate de pe glob și continuăm să creștem. Nu ne interesează ca vinurile noastre să fie neapărat scumpe, dar ele trebuie să fie pe rafturile de sus – e nevoie să aducă un preț care să facă posibilă o viticultură de calitate. Am constatat că, pe termen lung, practicile regenerative nu rezultă doar în struguri și, în consecință, vinuri mai bune, ci și că o astfel de afacere poate aduce bani, ajutând atât comunitățile cât și mediul.”

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 95 Puncte Tim Atkin
Soi Carignan
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Truquilemu D.O. Empedrado - Maule Valley Cariñena Field-blend 2018 - Lot 97
Truquilemu D.O. Empedrado - Maule Valley Cariñena Field-blend 2018 - Lot 97
295.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
Garage Wine Co. Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon 2019 – Lot 104
195.00 lei
96 Puncte Parker:"Incredibil de parfumat, Renacido ...

Citește mai mult
Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
Garage Wine Co. Cinsault Soothsayer’s Single Ferment 2019
95.00 lei
92 Puncte Parker:"În acest an, vinul are un ...

Citește mai mult
Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
Garage Wine Co. Truquilemu Vineyard Syrah 2019 - Lot 108
145.00 lei
93 Puncte Parker:"Truquilemu Vineyard Syrah 2019 pare un ...

Citește mai mult
Sassicaia 2018
Tenuta San Guido Sassicaia 2018
97+ Puncte Parker:"O ediție clasică și, totodată, cea ...

Citește mai mult
”Y” d'Yquem 2020
Château D'Yquem ”Y” d'Yquem 2020
Aciditate vivace, textură frumoasă ...

Citește mai mult
Trenzado 2019
Trenzado 2019
”Trenzado 2019 marchează un nou record: cul...
110.00 lei
71.40 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint