Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Clos Apalta
Le Petit Clos 2018

94 Puncte Parker:”Le Petit Clos 2018 a fost produs din 53% Carmenere, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 3% Petit Verdot din vii certificate organic și biodinamic, chiar dacă pe etichetă nu apare acest lucru. Un vin opulent și puternic în stilul Apalta, cu note de pământ și piatră. A fermentat în cuve de lemn cu drojdii indigene și a fost maturat 22 luni în baricuri franțuzești. Un vin corpolent, cu textură luxuriantă și tanini rotunzi. O variantă mai moale a ediției 2016. Au fost produse 89.472 sticle. Îmbuteliat în octombrie 2020.” 

În stoc

265.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Le Petit Clos de Clos Apalta 2018

Perioada optimă de consum: 2021 - 2028

Producător: Clos Apalta - Apalta, Valea Colchagua 

Soi: 53% Carmenère, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot, 3% Petit Verdot - struguri certificați organic (CERES) și biodinamic (DEMETER), desciorchinați manual. Vițele de Carmenère și Cabernet Sauvignon sunt vițe prefiloxerice nealtoite plantate în 1920

Culoare: roșu-granat profund și frumos, cu margini violet   

Miros: expresiv, de fructe roșii, condimente dulci, cu note de pământ și piatră

Gust: opulent și puternic, cu atac dominat de fructe roșii care introduce un vin corpolent, cu textură luxuriantă, structură complexă și tanini rotunzi; sfârșit pe note de fruct și flori uscate  

Recomandări gastronomice: vită Angus cu sos aromat și picant, file de vită cu spanac gătit cu brânză-cremă și migdale, vânat cu legume la grătar

Alcool: 14,5%
Aciditate totală: 4 g/l
Zahăr rezidual: 2,30 g/l
pH: 3,62

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 89.472
2018 va intra în istorie drept unul dintre cei mai buni ani de recoltă din secolul XXI.

Fermentat în cuve de 75 hl din stejar franțuzesc. Fermentație malolactică în butoaie noi din stejar franțuzesc. Maturat 6 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc și, apoi, 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 21% noi și 79% la a doua folosire. 

Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
94 Puncte Parker: ”Le Petit Clos 2018 a fost produs din 53% Carmenere, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 3% Petit Verdot din vii certificate organic și biodinamic, chiar dacă pe etichetă nu apare acest lucru. Un vin opulent și puternic în stilul Apalta, cu note de pământ și piatră. A fermentat în cuve de lemn cu drojdii indigene și a fost maturat 22 luni în baricuri franțuzești. Un vin corpolent, cu textură luxuriantă și tanini rotunzi. O variantă mai moale a ediției 2016. Au fost produse 89.472 sticle. Îmbuteliat în octombrie 2020.” 
94 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu cu corp mediu și buchet și arome de mure, fructe roșii de pădure și condimente. Este opulent și polisat, cu sfârșit mediu. Sfârșit pe note de fruct și flori uscate.”

Ediția 2017
96 Puncte James Suckling:
”Un vin delicios, cu buchet de coacăze negre, condimente, tutun dulce, lavandă și trandafiri. Corpolent, concentrat dar reținut și foarte polisat, cu textură superbă și deosebit de fin. Sfârșit cu tanini concentrați. Va fi mai bun după 2022.”

93+ Puncte Parker: Cel de-al doilea vin, după modelul din Bordeaux, Le Petit Clos 2017 este un asamblaj diferit de vinul mare - 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carmenere, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot și 2% Petit Verdot - și este foarte diferit în fiecare an. A fermentat în cuve de stejar de 7.500 l cu drojdii indigene. Fermentație malolactică în baricuri noi. Maturat 6 luni în baricuri baricuri franțuzești noi și apoi, 16 luni în baricuri franțuzești la prima, a doua și a treia folosire. Influența stejarului este mult mai mică decât la vinul mare și are un profil mai clasic, dominat de Cabernet-ul Sauvignon - opulent, dar nu exagerat, puternic și concentrat, dar cu echilibru foarte bun. Este destul de abordabil, cu tanini rotunji. Are un profil elegant, catifelat și cremos. Mi-a depășit așteptările și mi se pare la fel de bun ca cel din 2016. Au fost produse 72.000 sticle. A fost îmbuteliat în octombrie 2019. Au început să-l producă în 2014.

Andrea León a preluat conducerea tehnică a Clos Apalta din iunie 2020, așa că mă aștept ca vinurile să fie supuse unor schimbări în anii următori. Podgoria are 160 ha plantate cu vie în Apalta, darvinurile sunt făcute dintr-o selecție din cele mai bune plaiuri - 48 ha, dintre care 16 sunt foarte vechi, neirigate și nealtoite, fiind plantate între 1915 și 1940. Producția medie este de 100.000 sticle. Vinurile se vând prin negocianții din Bordeaux. Vinurile puse pe piață în septembrie 2020 sunt din anul de recoltă 2017, cel mai secetos din Apalta în ultimii 15 ani. Seceta a fost complicată de temperaturile cele mai ridicate întîlnite aici vreodată. Aceste condiții extreme au favorizat apariția unor incendii sălbatice care au distrus peste 600.000 ha de pădure și arbuști. Multe podgorii au fost afectate de fum, dar nu și cele din Apalta, unde a fost un de recoltă clad, cu maturitate fenolică ridicată și struguri sănătoși.”

Ediția 2016
96 Puncte James Suckling:
 ”O a doua etichetă suculentă și delicioasă de la Clos Apalta. Vinul este frumos și delicios, cu parfum de fructe negre de pădure și ciuperci. Corpolent și foarte echilibrat, cu caracter complex de nuci, condimente și fructe de pădure. Sfârșit pe note de ciocolată și alune. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2022.”

Ediția 2015
95 Puncte James Suckling:
”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pământ umed și smoală persistă în vinul corpolent, cu taninuri și densitate puternice, dar cu sfârșit agil, polisat și texturat. Mult mai bun decât cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

Producător

Clos Apalta aparține familiei Bournet-Lapostolle. În crama devenită de sine stătătoare acum câțiva ani se produce vinul de top al casei. Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet. Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări. Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top. Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.  Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete. Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta. Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 94 Puncte Parker
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

2021
This wine shows an elegant purple colour in the glass. On the nose it expresses the ...
245.00lei
În stoc
Aszú 3 Puttonyos 2014 - 0,5L
Parfum frumos de piersici, mere, ananas și fruct, cu note ...
195.00lei
În stoc
Zinfandel 2020
Un Zinfandel de Napa Valley opulent și puternic, cu buchet elegant și picant de fructe ...
345.00lei
În stoc
Le G de Guiraud 2019
93 Puncte James Suckling"Dens, ceros, cu caracter de mere uscate, ...
99.00lei
În stoc
PS Syrah 2017
93 Puncte Parker"Buchet de grăsime de bacon, măsline, coulis de ...
199.00lei
În stoc
Estate Cuvée 2018
100 Puncte Jeb Dunnuck"Nas extraordinar de crème de cassis, ...
680.00lei
În stoc
Catena Zapata Adrianna Vineyard River Stones Malbec 2019
98 Puncte James Suckling"So bright and aromatic with flowers and ...
810.00lei
În stoc
2013
95 Puncte James Suckling"Un vin bogat și puternic, cu o abundență de ...
360.00lei
În stoc
Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan 2018
99-100 Puncte James Suckling"Wow. Nu pot să uit puritatea fructului acestui ...
545.00lei
În stoc
Cabernet Sauvignon 2018
96 Puncte James Suckling"Buchetul foarte frumos de mure, coacăze negre, ...
480.00lei
La comandă
”Equinox ” Aglianico Rosso Amabile IGT 2020
98 Puncte Luca MaroniMiros intens, cu note florale, de cireșe, ...
74.00lei
În stoc
PROMO
”Calderara Sottana” Etna Rosso 2019
Miros seducător, cu parfum de fructe roșii, aluzii de condimente proaspete, ...
240.00lei
156.00lei
În stoc
Le Petit Clos 2018
Le Petit Clos 2018
265.00 lei Sunati pentru a afla pretul
De la același producător
2018
Clos Apalta 2018
695.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Atât de aromat și proaspăt, cu ...

Citește mai mult
Le Petit Clos 2017
Clos Apalta Le Petit Clos 2017
265.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin delicios, cu buchet de coacăze ...

Citește mai mult
2011
Clos Apalta 2011
695.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin roșu superb, cu tanini ...

Citește mai mult
Siepi 2020
Mazzei Siepi 2020
98 Puncte James Suckling:"Graphite and lead pencil is coming ...

Citește mai mult
Concerto di Fonterutoli 2019
Mazzei Concerto di Fonterutoli 2019
95+ Puncte Parker:"Made with mostly Sangiovese ...

Citește mai mult
Le Petit Smith Haut Lafitte Blanc 2021
Château Smith Haut Lafitte Le Petit Smith Haut Lafitte Blanc 2021
93-94 Puncte James Suckling"Both fresh and ripe with pleasing ...

Citește mai mult
Macán 2018
Macán 2018
"A beautiful, complex nose with creamy spices...
380.00 lei
323.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint