Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Clos Apalta
Le Petit Clos 2019

95 Puncte James Suckling:”Nas aromat cu note de cimbru, frunze de dafin, coacăze, mure, lemn dulce și sâmbure de pomelo. Cărnos, delicios și deschis pe palatin, cu corp mediu. Tanini fermi. Sfârșit catifelat. Beți-l sau păstrați-l.”

Stoc epuizat

265.00 lei

Trimite unui prieten
  

Le Petit Clos de Clos Apalta 2019

Perioada optimă de consum: 2022-2030

Producător: Clos Apalta - Apalta, Valea Colchagua 

Soi: 49% Carmenère, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot - struguri certificați organic (CERES) și biodinamic (DEMETER), desciorchinați manual. Vițele de Carmenère și Cabernet Sauvignon sunt vițe prefiloxerice nealtoite plantate în 1920.

Culoare: roșu-granat intens, cu margini violet   

Miros: expresiv și aromataromat cu note de cimbru, frunze de dafin, coacăze, mure, lemn dulce și sâmbure de pomelo.

Gust: cărnos, delicios și deschis, cu corp mediu, structură concentrată, tanini bine definiți și sfârșit lung, catifelat

Recomandări gastronomice: vită Angus cu sos aromat și picant, file de vită cu spanac gătit cu brânză-cremă și migdale, vânat cu legume la grătar

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 42.000

Fermentat în butoaie de stejar franțuzesc de 75 Hl. Fermentație malolactică în butoaie noi de stejar franțuzesc.
Maturat 8 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc. Apoi, alte 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi și 50% la a doua folosire. Nelimpezit, nefiltrat și stabilizat la rece.

Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi.

95 Puncte James Suckling: ”Nas aromat cu note de cimbru, frunze de dafin, coacăze, mure, lemn dulce și sâmbure de pomelo. Cărnos, delicios și deschis pe palatin, cu corp mediu. Tanini fermi. Sfârșit catifelat. Beți-l sau păstrați-l.”

Producător

Clos Apalta aparține familiei Bournet-Lapostolle. În crama devenită de sine stătătoare acum câțiva ani se produce vinul de top al casei. Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet. Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări. Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top. Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling.  Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete. Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta. Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

Specificații

Țara Chile
Punctaje/Medalii 95 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2019
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Le Petit Clos 2019
Le Petit Clos 2019
265.00 lei

Cantitate:

De la același producător
2011
Clos Apalta 2011
695.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin roșu superb, cu tanini ...

Citește mai mult
Le Petit Clos 2017
Clos Apalta Le Petit Clos 2017
265.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un vin delicios, cu buchet de coacăze ...

Citește mai mult
2018
Clos Apalta 2018
695.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Atât de aromat și proaspăt, cu ...

Citește mai mult
Rioja Wines Pack
Rioja Wines Pack
1. Muga Reserva 2019 2. Muga Reserva Selecci&oacu...
1,070.00 lei
963.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint