Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Domaine de la Côte
”Pure” Pinot Noir 2016

Buchet incitant de compot de fructe de pădure negre și roșii - afine, zmeură, căpșuni, cu note de rubarbă, praf de pietriș, merișoare calde și adieri florale. În gură, este proaspăt și mătăsos, cu corp mediu, arome intense de flori și fructe suculente, tanini granulați și sfârșit lung, foarte proaspăt.

În stoc

295.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Domaine de la Côte ”Pure” Pinot Noir 2016

Perioada optimă de consum: 2017-2023

Producător: Domaine de la Côte -  Santa Barbara, California

Soi: Pinot Noir - struguri organici din mai multe vii ale domeniului

Culoare: roșu-rubiniu deschis spre mediu 

Miros: incitant, de compot de fructe de pădure negre și roșii - afine, zmeură, căpșuni, cu note de rubarbă, praf de pietriș, merișoare calde și adieri florale

Gust: proaspăt și mătăsos, cu corp mediu, arome intense de flori și fructe suculente, tanini granulați și sfârșit lung, foarte proaspăt

Recomandări gastronomice: rață, miel, prepeliță, iepure, preparate cu ciuperci și trufe  

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Descrierea producătorului: ”Celelalte vinuri ale noastre sunt făcute cu ciorchini întregi, dar Pure este întotdeauna desciorchinat. L-am produs pentru prima dată din greșeală, în 2016, pentru că au rămas mai mulți struguri din toate viile și i-am pus pe toți în același tanc. E minunat să vezi fructul fără mască și în stare pură. Vinul nu este la fel de serios ca celelalte, dar este cel mai ”transparent” dintre vinurile noastre, datorită felului în care este făcut. Noi, Raj și cu mine, știm că, dacă faci asta cu alți struguri, vei obține, de cele mai multe ori, un vin complet neinteresant. Prin urmare, din acești struguri în stare pură, nemanipulați, a ieșit un vin impresionant.

Vinul a petrecut o lună în beton fără nicio manevră, adică, extracția a fost foarte delicată și urmată de o scurtă perioadă în stejar neutru. După fermentarea semi-carbonică în butoi închis, a fost scurs, presat și mutat în butoaie mari. Prospețimea și nuanțele fructului sunt remarcabile. ”Pure” este asamblat și îmbuteliat cu un an mai devreme decât celelalte Pinot-uri ale Domaine de la Côte, fiind destinat consumului imediat.”

Producător

Domaine de la Côte constă din cinci vii plantate pe 16 ha de la extremitatea vestică a apelațiunii Sta. Rita: Memorious (1,4 ha), Bloom’s Field (2,8 ha), Siren’s Call (1,2 ha), Clos Juliet (0,4 ha), La Côte (3,8 ha) și 6 ha în Sta. Rita Hills. În 2013, domeniul a fost cumpărat de somelierul și oenologul indiano-american Raj Parr împreună cu oenologul californian Sashi Moorman, cel care a descoperit locul și a plantat viile în 2007. Sub supravegherea lui, au fost plantate numai clone californiene selecționate, cu o densitate foarte mare - între 4.000 și 7,000 de vițe per acru, o noutate absolută pentru această apelațiune. În ciuda suprafeței mici, diversitatea terroir-ului este uluitoare: fiecare vie are o geologie, un aspect, o înălțime și un microclimat propriu, lucru fără egal în California. Raj și Sashi își cultivă viile organic, folosesc struguri nedezciorchinați și fermentează fără aditivi sau temperatură controlată. Vinificarea are loc în butoaie făcute de un singur dogar. După spusele lor, crama din Lopoc ”este un spațiu simplu, deschis, unde ne putem face vinurile cu claritate, grijă la detalii și, mai ales, autenticitate.”

Specificații

Țara SUA
Culoare Roşu
An 2016
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

”Pure” Pinot Noir 2016
”Pure” Pinot Noir 2016
295.00 lei

Cantitate:

De la același producător
”Memorious” Pinot Noir 2018
Domaine de la Côte ”Memorious” Pinot Noir 2018
535.00 lei
96 Puncte Vinous:"Un vin profund, expansiv și de-a ...

Citește mai mult
Bloom's Field Pinot Noir 2018
Domaine de la Côte Bloom's Field Pinot Noir 2018
535.00 lei
98 Puncte Vinous:"Bloom's Field Pinot Noir 2018 ...

Citește mai mult
The Pict 2019
Torbreck Vintners The Pict 2019
95 Puncte Wine Enthusiast"A strong vintage with more juicy ...

Citește mai mult
The Gask Shiraz 2021
Torbreck Vintners The Gask Shiraz 2021
96+ Puncte Parker"The 2021 The Gask is 100% Shiraz ...

Citește mai mult
”Moganazzi-Volta Sciara” Etna Rosso 2020
”Moganazzi-Volta Sciara” Etna Rosso 2020
Nas proaspăt și exotic, cu parfum de cireșe ro...
195.00 lei
136.50 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint