Château La Fleur de Boüard 2019
Perioada optimă de consum: 2024 - 2034
Producător: Château La Fleur de Boüard - AOC Lalande de Pomerol
Proprietar-enolog: Hubert de Boüard de Laforest și copiii săi
Soi: 80% Merlot, 12% Cabernet Franc, 4% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot - vițe vechi de 30 ani
Culoare: roșu închis cu tente purpurii
Miros: buchet de fructe de pădure dulci, flori, cedru și condimente cu aluzii de ciocolată și alune
Gust: proaspăt, elegant și echilibrat, cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent, rafinat și fructat; frumos integrat de la un capăt la altul
Recomandări gastronomice: un companion extraordinar pentru preparatele din carne roșie și vânat, rață, friptură de pui, ton, ciuperci, paste sățioase sau preparate asiatic
Alcool: 15%
Număr de sticle produse: 100.000
Fermentație malolactică în butoi. În funcție de caracteristicile recoltei, vinul este maturat 18-24 luni în butoaie de stejar franțuzesc 75-80% noi. Nelimpezit și nefiltrat.
93 Puncte James Suckling: ”Buchet de fructe de pădure dulci cu aluzii de ciocolată și alune urmat de un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent, rafinat și fructat. Frumos integrat de la un capăt la altul. Încercați-l după 2024.”
Producător
Château La Fleur de Boüard a intrat în proprietatea familiei Boüard în 1998. Pe atunci, se numea La Fleur Saint Georges, dar a fost rebotezat, preluând numele familiei care deține celebrele Château Angélus și Château Bellevue din St. Emilion și, mai nou, Château de Francs din Côtes de Francs.
În 2011, după încheierea unor lucrări de reconstrucție a cramei care au durat mai mulți ani, La Fleur de Boüard a devenit unul dintre cele mai moderne domenii de pe malul drept. Printre dotările avangardiste se numără incredibilele cuve conice de inox care sunt situate cu capul în jos și atârnă din tavan.
Dar faima Château-ului se datorează în primul rând locației extraordinare din inima malului drept, în proximitatea Saint Emilion-ului. Încă o dată, Hubert de Boüard a știut să aleagă cel mai bun loc pentru a obține vinuri unice.