Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château Malartic-Lagravière
Rouge 2019

96 Puncte James Suckling:”Arome complexe de fructe negre, ciuperci, pământ, flori și tămâie. De asemenea, piatră zdrobită. Corpolent, cu tanini foarte fini, rafinați, catifelați. Sfârșit foarte, foarte lung și persistent, cu arome complexe și subtile. Va evolua frumos în timp. Beți-l după 2025.”

În stoc

295.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Château Malartic-Lagravière Rouge 2019
Perioada optimă de consum:
 2022 - 2044 

Producător: Château Malartic-Lagravière - Grand Cru Classé de Graves, AOC Pessac-Léognan

Oenolog consultant: Eric Boissenot
Soi: 55,9% Cabernet-Sauvignon, 41,3% Merlot, 2,8% Cabernet Franc - vițe vechi de 27 ani, viticultură sustenabilă, Certificare High Environmental Value Nivelul 3 (cel mai mare) din 2015, struguri culeși manual, sortare dublă

Culoare: roșu închis cu tente purpurii

Miros: parfum complex de fructe negre, ciuperci, pământ, flori, tămâie și piatră zdrobită

Gust: corpolent, cu tanini foarte fini, rafinați, catifelați, sfârșit foarte, foarte lung și persistent, cu arome complexe și subtile 

Recomandări gastronomice: miel, vițel, pește roșu, trufe

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 18 luni pe drojdii în butoaie de stejar franțuzesc 65% noi.

96 Puncte James Suckling: ”Arome complexe de fructe negre, ciuperci, pământ, flori și tămâie. De asemenea, piatră zdrobită. Corpolent, cu tanini foarte fini, rafinați, catifelați. Sfârșit foarte, foarte lung și persistent, cu arome complexe și subtile. Va evolua frumos în timp. Beți-l după 2025.”
96 Puncte Jeb Dunnuck: ”Château Malartic-Lagravière 2019 este superb, cu un stil elegant, pur, de un echilibru impecabil. Emană arome de cireșe negre coapte, coacăze, frunze de tutun și stejar picant, cu note perfecte de pământ ars, are corp mediu spre plin, este stratificat și impecabil integrat, cu tanini superbi și sfârșit nemaipomenit. Nu este un blockbuster, dar excelează prin eleganță, echilibru și complexitate. Va ține 20+ ani.”

Producător

Domaine de Lagravière, renumit pentru calitatea terroir-ului său, a fost cumpărat la sfârșitul secolului al XVIII-lea de Contele Hippolyte de Maurès de Malartic, descendentul unei vechi familii nobiliare din Armagnac și care s-a distins în Bătălia de la Quebec din 1756.

În 1850, domeniul a fost cumpărat de Doamna Arnaud Ricard care, în semn de omagiu pentru foștii proprietari, a adăugat numele Malartic celui de Lagravière. Tot ea a construit clădirea care formează azi aripa stângă a castelului. Domeniul, redenumit Malartic-Lagravière, a rămas în familia sa timp de 140 de ani, fiind condus numai de femei.

Între 1947-1990, de conducerea proprietății s-a ocupat Jacques Marly, în urma căsătoriei cu stră-strănepoata Doamnei Ricard. Apoi, domeniul a fost cumpărat de Champagne Laurent-Perrier care a ridicat ștacheta atât în vie cât și în cramă. Acum a fost creat și cel de-al doilea vin, numit inițial Le Sillage de Malartic. Destul de repede, în 1997, domeniul a fost vândut cuplului belgian Alfred-Alexandre și Michèle Bonnie care a început o asiduă muncă de renovare, din dorința de a-i reda strălucirea pierdută. Pe lângă restaurarea castelului, cei doi soți au construit o cramă nouă și au cumpărat noi parcele de vie. În 1998, se făcea primul vin în crama cea nouă. Construită de arhitectul Bernard Mazières, clădirea a fost așezată pe deal, făcând posibilă transportarea strugurilor prin forța gravitațională – o abordare inovativă la vremea aceea. Tot acum, “La Minerve”, corabia Amiralului Malartic, devine simbolul proprietății, ea continuând să apară pe etichete până în zilele noastre.

La sfârșitul anului 2005, proprietatea s-a extins prin cumpărarea domeniului învecinat Château Gazin-Rocquencourt și a DiamAndes, din Argentina, ajungând, astfel, la 200 hectare de vie situate pe ambele țărmuri ale Atlanticului.

Astăzi, Véronique și Jean-Jacques Bonnie, deveniți co-proprietari, au două priorități: adaptarea viilor la noile provocări climatice, de mediu și sociale, dar și transformarea acestui loc magic într-un loc deschis vizitatorilor cărora le oferă o experiență de neuitat.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 96 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2019
Vinificare Sec
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Rouge 2019
Rouge 2019
295.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Blanc 2019
Château Malartic-Lagravière Blanc 2019
345.00 lei
97 Puncte James Suckling:"Arome de ananas la grătar, cuișoare, ...

Citește mai mult
Sirène de Giscours 2019
Château Giscours Sirène de Giscours 2019
94 Puncte James Suckling:"Debordează de fruct pur, claritate ...

Citește mai mult
Saint-Estèphe Rouge 2019
Château Phélan Ségur Saint-Estèphe Rouge 2019
96 Puncte James Suckling"Un Bordeaux cu structură foarte ...

Citește mai mult
Sauvignon 2019
Sauvignon 2019
”Un Sauvignon foarte subtil, cu o intensitat...
119.00 lei
83.30 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2023 Copyright WinePoint