Château Ferrand Pomerol 2020
Perioada optimă de consum: 2025-2040
Producător: Château Ferrand - Pomerol
Soi: 60% Merlot, 40% Cabernet Franc
Culoare: roșu-rubiniu
Miros: expresiv, de fructe roșii coapte, cireșe negre, prune și afine cu note de ciocolată, alune, violete zdrobite și un pic de pietre zdrobite
Gust: cărnos, corpolent dar catifelat, cu tanini fermi care continuă să evolueze pe palatin și arome concentrate de fructe negre coapte și fructe albastre; final bine structurat, persistent, cu aluzii de flori albastre
Recomandări gastronomice: antricot de vită, piept de rață la grătar, brânzeturi maturate sau cu gust puternic
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 18-20°C
Vă recomandăm să-l aerisiți înainte de a-l consuma.
93 Puncte James Suckling: ”Buchet de prune și afine cu note de ciocolată, alune și violete zdrobite. De asemenea, un pic de pietre zdrobite. Corp plin, tanini fermi care continuă să evolueze pe palatin. Arome concentrate de fructe negre coapte și fructe albastre. Cărnos și cu tanini tineri, mai are nevoie de timp pentru a se armoniza. Sfârșit persistent, cu aluzii de flori albastre. Încercați-l după 2025.”
Producător
Château Ferrand din Davignac aparține din 1934 familiei Gasparoux. La vremea aceea avea numai 3,5 ha. Cu timpul, a crescut la 12 ha. Apoi, în 1975, Fernand Gasparoux cumpăra câteva hectare de vie din platoul exclusivist al Pomerol-ului și așa s-a născut Château Haut Ferrand.
În 1981, conducerea domeniului a fost preluată de fiul lui Fernand, Henry, profesor de științe la Universitatea din Bordeaux. După ce și-a încheiat activitatea academică, în 2001, Henry s-a dedicat în totalitate domeniului pe care l-a renovat și dezvoltat, crescându-i, totodată, reputația.
Astăzi, este rândul celei de-a patra și a cincea generații să-i continue munca, combinând tradiția cu modernitatea, asigurând succesul viitor al proprietăților familiei.