Château Angélus 1er Grand Cru Classé A 2010
Perioada optimă de consum: 2023-2063
Producător: Château Angélus - Saint-Émilion
Soi: 45% Merlot, 55% Cabernet Franc - vițe vechi de 60-80 ani
Culoare: roșu-granat închis, cu reflexii purpurii
Miros: parfum impresionant de Mure Boysen, prune înăbușite și suc de coacăze negre, urmate de nuanțe de gudron, anason stelat, cafea mocca și trabuc neafumat plus o adiere de camfor
Gust: amplu, opulent și corpolent, fiind construit ca o casă trainică, cu tanini super fermi, granulați și tone de prospețime care susține aromele nervoase și musculoase de fructe negre; sfârșit foarte lung și savory
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie (vițel, porc, vită, miel, vânat), rață și pui la grătar sau fripte, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste și brânzeturi maturate
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 15-18°C
99+ Puncte Parker: ”De culoare granat foarte închis, Angélus 2020 are un parfum de fruct ca o adevărată bombă atomică, chiar din momentul în care scoți dopul! Din pahar țâșnesc note de Mure Boysen, prune înăbușite și suc de coacăze negre, urmate de nuanțe de gudron, anason stelat, cafea mocca și trabuc neafumat plus o adiere de camfor. Pe palatin, este amplu, opulent și corpolent, fiind construit ca o casă trainică, cu tanini super fermi, granulați și tone de prospețime care susține aromele nervoase și musculoase de fructe negre. Sfârșit foarte lung și savory.”
99 Puncte James Suckling: ”Nas impresionant de generos, opulent și senzual cu caracter de pământ, fructe de pădure, condimente și ciocolată. Trufe negre! Corpolent, cu tanini catifelați și o corpolență frumoasă. Persistă minute în șir. Straturile de fruct și tanini fermi sunt fenomenale. Pentru mine, acesta este cel mai bun Angélus de până acum.”
Producător
Château Angélus, unul dintre cei mai apreciați producători din Saint-Emilion, a devenit 1er Grand Cru Classé la reclasificarea din 1996 a Saint-Émilion-ului. Contele Maurice de Boüard, străbunicul actualului proprietar, a cumpărat domeniul în 1921. După cel de-al doilea război mondial, fii săi au unit cealaltă proprietate a familiei, Château Mazerat, cu Château Angélus, sub numele celei din urmă. În 1985, domeniul de 23,4 ha a fost preluat de Hubert de Boüard de Laforest și de verișorul său Jean-Bernard Grenie care l-au dus la rangul și faima sa actuală. Iubitor al Burgundiei și adept al viticulturii organice, Hubert de Boüard produce azi unul dintre cele mai renumite vinuri roșii din întreaga lume.