Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château Pavie
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019

98 Puncte James Suckling:”Tone de mure și carne la grătar însoțite de pământ și condimente. De asemenea, subtonuri afumate. Coacăze negre. Complex. Corpolent, cu tanini rotunzi, suculenți care devin extrem de fini și foarte liniari și persistă minute în șir. Lungime excelentă. Încercați-l după 2027, dar, deja, se bea cu mare plăcere.” 

În stoc

1,935.00 lei

De la 65.79 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019

Perioada optimă de consum: 2029 - 2065

Producător: Château Pavie - Saint-Emilion 

Soi: 50% Merlot, 32% Cabernet Franc, 18% Cabernet Sauvignon

Culoare: roșu-purpuriu

Miros: buchet splendid de cireșe negre coapte, coacăze negre, frunze de tutun, violete și grafit

Gustcorpolent, concentrat, nervos, mineral și salin, cu o mulțime de stejar în fundal, profund și stratificat la mijlocul evoluției pe palatin, tanini superbi și sfârșit minunat

Recomandări gastronomice: mezeluri, ciuperci, vânat, jambon, carne roșie, legume la grătar, brânzeturi

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C
99 Puncte Jeb Dunnuck:Château Pavie  2019 este o frumusețe de vin care oferă mai multă densitate și senzualitate decât aproape toate celelalte vinuri din acest an, însă este o expresie inutil de reținută a acestui terroir care este atracția Bordeaux-ului în aceste zile. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc 80% noi, vinul are o tentă purpurie și un buchet splendid de cireșe negre coapte, coacăze negre, frunze de tutun, violete și grafit, cu o mineralitate și o salinitate frumoase pe palatin. Corpolent, concentrat și nervos, cu o mulțime de stejar în fundal, profund și stratificat la mijlocul evoluției pe palatin, tanini superbi și sfârșit minunat. Reflectă stilul mai temperat, elegant al anului de recoltă, dar rămâne un Pavie pur sânge. Ascundeți sticlele timp de 5-7 ani și savurați-l în următorii 30+ ani.”
99 Puncte Wine Enthusiast
98 Puncte James Suckling: ”Tone de mure și carne la grătar însoțite de pământ și condimente. De asemenea, subtonuri afumate. Coacăze negre. Complex. Corpolent, cu tanini rotunzi, suculenți care devin extrem de fini și foarte liniari și persistă minute în șir. Lungime excelentă. Încercați-l după 2027, dar, deja, se bea cu mare plăcere.” 

Ediția 2016 - 100 Puncte Parker: "Pavie 2016 este 60% Merlot și 40% Cabernet Franc. De culoare roșu-granat aproape negru, are nevoie de puțin timp înainte de a-și da drumul, după care emană un parfum puternic de violete, cireșe învelite în ciocolată, afine zdrobite și eucalipt pe fundal de prune fierte, vișine, zmeură neagră și crème de cassis, plus adieri de lemn dulce și garne la grătar. Corpolent și construit ca o casă din cărămidă, are o fundație solidă de tanini super-copți, granulați și o prospețime impecabilă, împletită cu straturile de arome de compot de fructe și minerale. Sfârșit foarte lung și decadent. Superb!”

                 - 100 Puncte James Suckling: ”Arome spectaculoase de fructe de pădure zdrobite, precum afine și zmeură. Flori proaspete cu adieri de lemn de santal. Exotic. Palatinul este saturat de atâta fruct, dar rămâne agil și energic. Lungime șli textură extraordinare. Îți umple gura. Are nevoie de timp, dar este un clasic. Frate geamăn cu cel perfect din 2015.”

Producător

Château Pavie își are rădăcinile în epoca romană. La început, a fost cunoscut pentru cultura de piersici Pavie - de unde și numele transmis peste veascuri. Dar domeniul așa cum îl cunoaștem azi avea să prindă contur de abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, când negustorul Ferdinand Bouffard începe să cumpere parcelele din jurul proprietății sale, Domaine de la Sable, ajungând la 50 ha. Succesorul său, Albert Porte, unifică proprietățile și astfel prinde viață domeniul viticol Château Pavie. În 1943, el este cumpărat de familia Valette, iar după 12 ani i se acordă titlul de Premier Grand Cru Classé B. Apoi, în 1998, este cumpărat de Gérard Perse pentru $31 milioane, iar la clasificarea din 2012 promovează în categoria ”A”, devenind unul dintre cele patru domenii din Saint-Emilion deținătoare ale acestui titlu. Între timp, Perse a renovat complet crama, a construit un sistem nou de irigații și l-a luat pe Michel Rolland drept consultant. În consecință, vinul a început să fie mai concentrat, mai intens, mai extractiv. Astăzi, Château Pavie este cel mai mare Premier Grand Cru Classé din Saint-Emilion, cu peste 35 ha de vie cultivate cu Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Cel de-al doilea vin al domeniului se numește Aromes de Pavie. Familia Perse este, de asemenea, proprietară a Château Pavie-Decesse, Château Bellevue-Mondotte, Clos Lunelles și Esprit de Pavie. Vinul de la Château Pavie a suscitat numeroase controverse, cea mai cunoscută fiind cea din 2003, despre ”Parkerizarea vinului”, dintre criticul american Robert Parker și britanica Jancis Robinson. Aceasta din urmă l-a acuzat pe Parker că este prea părtinitor cu stilul lui Perse - vinuri concentrate, cu conținut mare de alcool. Descrierea ei, cu bătaie la Parker, suna așa: ”Arome supra-coapte, complet neapetisante. De ce? E dulce ca un Porto. Dar Porto-ul cel mai bun este din Duoro, nu din Saint-Emilion. Un vin ridicol, care aduce mai mult cu un Zinfandel recoltat târziu decât cu un vin roșu de Bordeaux, cu notele astea verzi, neplăcute... 12/20”. În timp, războiul mult mediatizat dintre cei doi critici s-a stins, iar Château Pavie s-a instalat definitiv în eșalonul vinurilor mari din Bordeaux.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 98 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2019
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2019
1,935.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2016
2,720.00 lei
100 Puncte Parker:"Corpolent și construit ca o casă din ...

Citește mai mult
Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2020
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé A 2020
1,995.00 lei
100 Puncte Jeb Dunnuck:"Perfecțiune pură a vinului ...

Citește mai mult
Saint-Emilion Grand Cru Classé 2010 - 1,5 L
Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé 2010 - 1,5 L
5,745.00 lei
100 Puncte Parker:"Un Bordeaux cu adevărat profund. ...

Citește mai mult
Pinotage 2022
Pinotage 2022
De la inventatorul stilului ”coffee Pinotage...
58.00 lei
49.30 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint