Château Angélus Tempo d'Angélus 2022
Perioada optimă de consum: 2025- 2037
Producător: Château Angélus - Saint-Émilion
Soi: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Culoare: roșu-granat mediu cu reflexii purpurii
Miros: parfum exuberant de prune roșii și negre fierte, vișine și frunze de zmeur, cu aluzii de piper negru zdrobit, pământ prăfos și ierburi aromate mediteraneene
Gust: delicios, extraordinar de proaspăt și suculent, cu arome de coacăze negre, ciocolată, cedru și accente ”savory”, corp mediu spre plin, tanini fini, rotunzi, structură catifelată și sfârșit cu o ușoară tentă de piper
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie (vițel, porc, vită, miel, vânat), rață și pui la grătar sau fripte, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste și brânzeturi maturate
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 15-18°C
Ediția 2019 - 93 Puncte James Suckling: ”Un vin delicios, cu parfum și gust de coacăze negre, ciocolată și cedru. Corp mediu spre plin, tanini fini, rotunzi. Proaspăt și suculent. Se deschide la sfârșit, devenind concentrat și intens. Dați-i doi sau trei ani pentru a se catifela, dar este deja focusat. Încercați-l după 2023.”
Atunci când a prezentat Tempo d’Angélus, noul vin al celebrului producător, Stéphanie de Boüard-Rivoal, președintele Angélus, a spus: ”De opt generații, familia De Boüard de Laforest este dedicată producerii unor vinuri mari. De curând, am creat un nou vin pe care l-am numit Tempo d’Angélus. El completează gama de vinuri a Château Angélus, fiind produs sub apelațiunea Bordeaux și oferă o variantă mai modernă a iluștrilor săi predecesori - Angélus, Carillon d’Angélus și N°3 d’Angélus, cu care împărtășește aceeași profunzime și complexitate, dar poate fi băut mult mai ușor când e tânăr.
Scopul cu care a fost creat Tempo d’Angélus este acela de a demistifica abordarea vinurilor mari, oferind un vin de calitate superioară produs din terroir-urile superbe de la Angélus cu expertiza tuturor echipelor noastre, la un preț cât se poate de accesibil. Tempo se vrea o introducere în lumea grand cru-urilor care le va permite consumatorilor pretențioși să se bucure de un vin structurat, complex și delicios fără a trebui să aștepte 15 sau 20 de ani ca în cazul unui crand cru.
Strugurii pentru Tempo d’Angélus provin în exclusivitate din vii aparținând domeniului Château Angélus, mai exact, din parcele cumpărate în acest scop în 2017 și care sunt situate Castillon-la-Bataille și Sainte-Colombe, la câțiva kilometri de Saint-Émilion, pe niște versanți argilo-calcaroși magnifici. Vinificarea are loc într-o pivniță specială din crama Carillon, beneficiind de o tehnologie de ultimă oră și de întreaga expertiză a Angélus."
Producător
Château Angélus, unul dintre cei mai apreciați producători din Saint-Emilion, a devenit 1er Grand Cru Classé la reclasificarea din 1996 a Saint-Émilion-ului. Contele Maurice de Boüard, străbunicul actualului proprietar, a cumpărat domeniul în 1921. După cel de-al doilea război mondial, fii săi au unit cealaltă proprietate a familiei, Château Mazerat, cu Château Angélus, sub numele celei din urmă. În 1985, domeniul de 23,4 ha a fost preluat de Hubert de Boüard de Laforest și de verișorul său Jean-Bernard Grenie care l-au dus la rangul și faima sa actuală. Iubitor al Burgundiei și adept al viticulturii organice, Hubert de Boüard produce azi unul dintre cele mai renumite vinuri roșii din întreaga lume.