Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé 2019 - 1,5 L
Perioada optimă de consum: 2022-2042
Producător: Château Fleur Cardinale - AOC Saint-Émilion
Soi: 76% Merlot, 20% Cabernet Franc, 4% Cabernet Sauvignon
Culoare: roșu-rubiniu închis și profund
Miros: buchet foarte pur de fructe roșii de pădure zdrobite, flori uscate și ciupercii stridii. Corpolent, cu tanini fermi, stratificați și fruct suculent
Gust: corpolent, cu tanini fermi, stratificați și fruct suculent; caracter de ciocolată și nuci, împreună cu aluzii de păstaie de vanilie
Recomandări gastronomice: foie gras, pateuri, rață cu caise, osso bucco, fondant cu ciocolată, Parmezan, Roquefort
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 17-18°C
Maturat în baricuri 100% noi.
Vă recomandăm să-l decantați.
94 Puncte James Suckling: ”Buchet foarte pur de fructe roșii de pădure zdrobite, flori uscate și ciupercii stridii. Corpolent, cu tanini fermi, stratificați și fruct suculent. Caracter de ciocolată și nuci, împreună cu aluzii de păstaie de vanilie. Foarte bine lucrat. 76% Merlot, 20% Cabernet Franc și 4% Cabernet Sauvignon. Încercați-l după 2025.”
Ediția 2018 - 94-95 Puncte James Suckling: ”Un vin liniar și concentrat care etalează seriozitate și polisare. Cu corp mediu spre plin, este concentrat și compact pe palatin. Foarte proaspăt și lung. Văd o schimbare către vinuri mai liniare și mai precise.”
- 93-96 Puncte Wine Spectator: ”Vinul oferă o fructozitate foarte plăcută, cu note de prune și mure Boysen și o structură foarte catifelată. Sfârșit lung , pe adieri de anason. Pare un pic reținut, dar are o fructuozitate de o profunzime extraordinară.”
Producător
Locația actualei podgorii a fost menționată pentru prima dată într-un document din Registrul agricol din 1819. Prima atestare ca producător de vin, sub numele de “Clos Bel-Air", datează din anii 1920-1930. Domeniul își datorează numele actual, Château Fleur Cardinale, lui Jean-Louis Obissier, fiul primarului din Villerouge-Termenes, care a cumpărat Clos Bel-Air în 1975. Dl. Obissier avea doi cai de rasă la care ținea foarte mult, Fleur și Cardinale, iar după moartea lor, pentru a le păstra amintirea, și-a numit proprietatea cu numele lor.
Actualii proprietari, Dominique și Florence Decoster, prosperi oameni de afaceri, au produs porțelan la Limoges timp de 27 de ani și au avut alte câteva afaceri cunoscute. În anul 2000, ei și-au vândut toate firmele, iar în 2001 au decis să cumpere Château Fleur Cardinale de la familia Asséo, proprietari din 1982. Dominique și Florence au fost atât de atrași de frumusețea locului, dar și de aprecierea de care se bucura vinul domeniului, încât s-au mutat aici împreună cu cei trei copii: Ludovic, Matthieu și Lucie.
La preluarea domeniului, noii proprietari au decis să păstreze întreaga echipă și să colaboreze cu câțiva consultanți experimentați, în frunte cu vecinul lor, Jean-Luc Thunevin, proprietarul Château Valandraud. Împreună, au decis să scoată vițele de o calitate inferioară și să reducă randamentul. Apoi, au cumpărat echipamente noi și au construit o cramă nouă, inaugurată în 2002. Astfel, au reușit să treacă la fermentarea lot cu lot și au putut să urmărească evoluția fiecărui vin. În urma acestor decizii strategice, în 2006, au dobândit statutul de Saint-Emilion Grand Cru Classé.
Din 2012, nora lor Caroline, deținătoarea unui Masterat KEDGE în managementul vinului și spirtoaselor, a preluat funcția de Director de Vânzări și Marketing. Din 2015, soțul său Ludovic, cu experință în vânzări, s-a alăturat echipei pentru a prelua funcția de Estate Manager și a continua, astfel, munca remarcabilă a părinților săi.