Château Larcis Ducasse Saint-Émilion Grand Cru Classé 2018
Perioada optimă de consum: 2031-2081
Producător: Château Larcis Ducasse - Saint-Émilion
Proprietar: Nicolas Thienpont
Consultant: Stéphane Derenoncourt
Soi: 89% Merlot, 11% Cabernet Sauvignon
Culoare: roÈ™u-purpuriu închis
Miros: buchet realmente senzaÈ›ional de coacăze negre coapte, cafea prăjită, pământ ars, carne însângerată, ciocolată, fier È™i buchet garni
Gust: impecabil de echilibrat È™i elegant, bogat, profund, masiv È™i opulent, cu o senzaÈ›ie gustativă densă, concentrată, tanini în evoluÈ›ie, dar dulci È™i o puritate incredibilă a fructului
Recomandări gastronomice: vită, viÈ›el, vânat (căprioară, prepeliță), carne de pasăre
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
100 Puncte Jeb Dunnuck: ”Château Larcis Ducasse 2018 este 89% Merlot È™i 11% Cabernet Sauvignon, struguri proveniÈ›i de pe terroir-ul minunat al unei coaste de deal situate între Château Pavie È™i Château Bellefont-Belcier. Maturat 18 luni în butoaie 60% noi, vinul oferă un buchet realmente senzaÈ›ional de coacăze negre coapte, cafea prăjită, pământ ars, carne însângerată, ciocolată, fier È™i buchet garni. Un Saint-Émilion masiv, opulent, cu o senzaÈ›ie gustativă densă, concentrată, tanini în evoluÈ›ie, dar dulci È™i o puritate incredibilă a fructului. Amintindu-mi de ediÈ›ia 2005 imediat după ce a fost pusă pe piață, această licoare divină oferă o bogăție È™i o profunzime uluitoare, rămânând impecabil de echilibrat È™i elegant. Din păcate, au fost produse mai puÈ›in de 3.000 de baxuri, dar acest vin monumental, legendar nu va atinge maturitatea înainte de 8-10 ani È™i va rezista 40-50 de ani, dacă va fi păstrat în condiÈ›ii corespunzătoare. Jos pălăria, Nicolas Thienpont È™i Stéphane Derenoncourt pentru că aÈ›i făcut unul dintre vinurile mari ale acestui an de recoltă È™i, totodată, unul dintre cele mai bune Bordeaux-uri tinere pe care le-am gustat.”