Château Laroque ”Les Tours de Laroque” Saint-Émilion Grand Cru 2018
Perioada optimă de consum: 2021-2031
Producător: Château Laroque - Saint-Émilion
Soi: 96% Merlot, 4% Cabernet Franc - vițe vechi de peste 50 ani, struguri culeși manual
Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii
Miros: buchet savurose de fructe roșii și albastre, ierburi aromate, ciocolată cu nuanțe de pământ
Gust: vibrant, proaspăt, dar concentrat, cu corp mediu, textură concentrată, elegantă, aciditate integrată și sfârșit minunat
Recomandări gastronomice: un companion extraordinar pentru preparatele din carne roșie și vânat, rață, friptură de pui, ton, ciuperci, paste sățioase sau preparate asiatic
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat pe drojdii fine în baricuri 50% noi.
Struguri din mai multe vii, vinificați separat în beton și inox.
91 Puncte James Suckling: ”Un vin ferm, fructat cu buchet și arome de prune, ciocolată și nuci. Corp mediu. Tanini fini. Se poate bea acum, dar va fi mai bun în 2023.”
90 Jeb Dunnuck: ”Les Tours De Laroque 2018 oferă note abundente și savuroase de fructe roșii și albastre, ierburi aromate, ciocolată cu nuanțe de pământ. Cu corp mediu, are o textură concentrată, elegantă, aciditate integrată și sfârșit minunat. Acest al doilea vin vibrant, proaspăt, dar concentrat va beneficia de o scurtă învechire la sticlă și va ține 10 ani.”
Producător
Cu o poziție de invidiat, pe cele mai mari înălțimi din Saint-Émilion, în comuna St. Christophe des Bardes, Château Laroque se mândrește nu doar cu vinurile sale, ci și cu faimosul său castel din secolul al XVIII-lea și cu faptul că este cea mai mare proprietate a apelațiunii. Din cele 61 de hectare plantate cu viță de vie, 27 sunt folosite pentru vinul cel mare.
Cu o istorie care începe în secolul al XII-lea, domeniul a schimbat mai mulți proprietari dedicați, fiecare, acestui loc uluitor. Istoria sa modernă începe în 1935 când intră în posesia familiei Beaumartin. Recâștigându-și măreția și identitatea, în 1996, Château Laroque primește statutul de Grand Cru Classé.
Din 2015, crama este administrată de David Suire, unul dintre cei mai talentați tineri oenologi din Bordeaux. În ciuda vârstei tinere, el a acumulat o experiență extrem de valoroasă lucrând cu Nicolas Thienpont la mai multe ediții ale vinurilor de la Château Beauséjour, Château Pavie Macquin și Château Larcis Ducasse. Odată cu el, vinurile acestui domeniu impunător încep să scrie o nouă pagină de istorie.