Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château Ducru-Beaucaillou
Saint-Julien Grand Cru Classé 1982

96 Puncte Parker:”Recoltarea a durat 16 zile începând din 16 septembrie” menționa proprietarul Bruno Borie despre Ducru-Beaucaillou 1982. De culoare roșu-cărămiziu cu intensitate medie, vinul iese galopând din pahar, cu note puternice și expresive de tort Pădurea Neagră, prune conservate și plăcintă cu carne, aluzii de cutie de trabuce, anason stelat, eucalipt și cafea espresso plus adieri de nucă prăjită și minereu de fier. Pe palatin, corp mediu spre plin, generos și opulent, tanini frumoși, fermi și fin granulați și tone de fruct tânăr. Sfârșit cu straturi fantastic de persistente de fructe negre conservate și condimente exotice.”

În stoc

3,150.00 lei

De la 107.1 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Château Ducru-Beaucaillou Saint-Julien Deuxième Grand Cru Classé 1982

Perioada optimă de consum: 2020-2037

Producător: Château Ducru-Beaucaillou - Saint-Julien

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot

Culoare: roșu-cărămiziu de intensitate medie              

Miros: note puternice și expresive de tort Pădurea Neagră, prune conservate și plăcintă cu carne, aluzii de cutie de trabuce, anason stelat, eucalipt și cafea espresso plus adieri de nucă prăjită și minereu de fier

Gust: corp mediu spre plin, generos și opulent, tanini frumoși, fermi și fin granulați și tone de fruct tânăr; sfârșit cu straturi fantastic de persistente de fructe negre conservate și condimente exotice                           

Recomandări gastronomice: preparate din carne - vițel, porc, vită, miel, rață, vânat, fritură de pui, preparate asiatice, pește gras (somon, ton), paste cu ciuperci, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C
La Ducru-Beaucaillou, fermentația malolactică are loc în cisterne de beton, iar vinurile sunt maturate 18-20 luni în 75-90% butoaie noi din stejar franțuzesc. Producția anuală a domeniului este, în medie, de 60.000 sticle.
98 Puncte Markus del Monego MW

97 Puncte Parker: ”Recoltarea a durat 16 zile începând din 16 septembrie” menționa proprietarul Bruno Borie despre Ducru-Beaucaillou 1982. De culoare roșu-cărămiziu cu intensitate medie, vinul iese galopând din pahar, cu note puternice și expresive de tort Pădurea Neagră, prune conservate și plăcintă cu carne, aluzii de cutie de trabuce, anason stelat, eucalipt și cafea espresso plus adieri de nucă prăjită și minereu de fier. Pe palatin, corp mediu spre plin, generos și opulent, tanini frumoși, fermi și fin granulați și tone de fruct tânăr. Sfârșit cu straturi fantastic de persistente de fructe negre conservate și condimente exotice.” Lisa Perotti-Brown, august 2020
97 Puncte Jeb Dunnuck

Producător

Ducru-Beaucaillou este unul dintre cele mai vechi domenii din Médoc, cu peste 75 ha plantate cu 70% Cabernet Sauvignon și 30% Merlot. Istoria domeniului care-și datorează o parte din nume, Beaucaillou (piatră frumoasă), terroir-ului unic, cu pământul acoperit de pietre mari începe în secolul al XIII-lea. Din 1720 până în 1797, el a aparținut lui Jacques de Bergeron, un respectat membru al Parlamentului din Bordeaux care a reușit să-și vândă vinurile și dincolo de hotarele Franței, până în țările scandinave, unde erau deosebit de apreciate. Apoi, în 1797, el este cumpărat de prosperul comerciant Bertrand Ducru, în a cărui familie rămâne până în1866. El a investit în extinderea domeniului și a cramei, ceea ce i-a făcut pe urmași să-i adauge numele la numele domeniului. Tot în semn de respect și apreciere, unul dintre urmașii săi, avocat și purtător de cuvânt al Parlamentului, a făcut ca tradiționalul pahar de apă folosit de vorbitorii de la tribuna instituției să fie înlocuit cu un pahar de Ducru-Beaucaillou.

Din 1860, de domeniu s-a ocupat fiica lui Bertrand, Marie-Louise Ravez care a ridicat mult calitatea vinului devenit cel mai scump vin al apelațiunii. Consacrarea a venit odată cu Clasificarea din 1855, când domeniul a fost situat pe cea de-a doua treaptă a podiumului vinurilor din Bordeaux, devenind Deuxième Cru Classé.

În 1866, Ducru-Beaucaillou este vândut unui comerciant celebru, Nathaniel Johnson. Strălucitul inginer, pasionat de Médoc, s-a înconjurat de cei mai mari experți ai vremii și a modernizat proprietatea. Mai mult chiar, cu ajutorul faimosului arhitect Michel-Louis Garros a înălțat și a mărit castelul, iar nu mai puțin cunoscutul peisagist Eugène Bühler a creat parcul plantat cu specii rare. Astfel, castelul, unul dintre cele mai somptuoase din Gironde, a devenit un etalon al luxului, sofisticării și exotismului. În același timp, vinurile Ducru-Beaucaillou cucereau piață după piață.

În 1884, cu ajutorul specialiștilor săi Ernest David și Alexis Millardet, Johnson a creat celebrul ”amestec de Bordeaux”, foarte eficient în combaterea mucegaiului. Mai târziu, în 1904, el devenea primul președinte al Syndicat des Grands Crus Classé din Médoc. Din nefericire, Primul Război Mondial și prohibiția americană i-au afectat foarte grav afacerile și, cu inima strânsă, s-a văzut nevoit să se despartă de Ducru-Beaucaillou, pe care l-a vândut în 1928 lui Fernand Odon Desbarats, un înstărit negustor de vinuri din Médoc. La rândul lui, Debarats a fost victima Marii Crize din anii 1930 și a scos proprietatea la vânzare după numai 10 ani. Vânzarea a trenat câțiva ani, iar, până la urmă, în 1942, domeniul a fost arendat lui Francis Borie, negustor prosper și proprietar al unui grand cru din Pauillac, Château Haut Batailley.

În 1959, Jean-Eugène Borie a preluat afacerea de la tatăl său, a renunțat la negoț și s-a dedicat în întregime domeniului, restaurând viile și crama. Rodul eforturilor sale s-a făcut simțit în a doua jumătate a anilor 1950, când Ducru-Beaucaillou a devenit unul dintre producătorii de frunte din Bordeaux, reputație pe care și-o păstrează și azi.

Monique Borie, soția lui Jean-Eugène, a fost președintele Consiliului de administrație din 1998 până în 2020, când a decis să se retragă. Ea trăiește în continuare la castel, fiind o prezență discretă și rafinată.

Acum, după șaizeci de ani, Bruno-Eugène, continuă cu succes munca părinților săi. Perfecționist neobosit, tocmai a lansat un plan pe 10 ani pentru ”reconstrucția sustenabilă” a viilor și cramei. Restaurarea castelului i-a fost încredințată lui Sarah Poniatowska, fiica fostului monarh polonez Stanislas al II-lea. Acestea, precum și punctajele superlative acordate ediției 2019 demonstrează că Ducru-Beaucaillou se află la apogeu.

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 96 Puncte Parker
Culoare Roşu
An 1982
Vinificare Sec
Alcool 13.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Saint-Julien Grand Cru Classé 1982
Saint-Julien Grand Cru Classé 1982
3,150.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Saint-Julien Grand Cru Classé 2009
Château Ducru-Beaucaillou Saint-Julien Grand Cru Classé 2009
2,310.00 lei
100 Puncte Parker:"Ducru-Beaucaillou 2009 va eclipsa ...

Citește mai mult
Saint-Julien Grand Cru Classé 2018
Château Ducru-Beaucaillou Saint-Julien Grand Cru Classé 2018
1,375.00 lei
100 Puncte Wine Enthusiast:"2018 a fost un an generos cu ...

Citește mai mult
Saint-Julien Grand Cru Classé 2016
Château Ducru-Beaucaillou Saint-Julien Grand Cru Classé 2016
1,495.00 lei
100 Puncte Jeb Dunnuck:"Îmi amintește de 2010, cu ...

Citește mai mult
Viña Alberdi Reserva 2019
Viña Alberdi Reserva 2019
”Arome atractive de condimente dulci, fum ș...
125.00 lei
100.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint