Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Château de Beaucastel
Châteauneuf-du-Pape Rouge 2017

95 Puncte Wine Spectator:”Un stil închis la culoare și vinos, cu un mix de note de prune, coacăze negre și cireșe negre infuzate cu accente de ceai negru, prăjitură cu fructe și anason. Corpolent, vibrant și energic de la început până la sfârșit, cu o fructuozitate copioasă care persistă în sfârșitul lung."

În stoc

635.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2017

Perioada optimă de consum: 2022 - 2040

Producător: Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape, Valea Ronului

Proprietar: Familia Perrin

Soi: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 15% Syrah, 10% Counoise, 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, 5% Cinsault - struguri culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu intens   

Miros: foarte pur și elegant, de cireșe, coacăze negre și condimente, cu note florale, de ierburi aromatice (foi de dafin) și ciocolată

Gust: elegant, cu tanini maturi și fermi și fini, structură densă și concentrată, textură catifelată seducătoare amplificată de fructul picant; sfârșit lung, susținut de taninii eleganți, armonios și foarte persistent (note de fruct, condimente și de flori)

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, brânză

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 15°C

Fiecare soi este recoltat separat, manual. Strugurii reductivi (Mourvèdre, Syrah) sunt fermentați în butoaie de lemn, iar strugurii oxidativi (toate celelalte soiuri) fermentează în tancuri de beton emailat. Soiurile sunt asamblate după fermentația malolactică, apoi vinul este maturat 12 luni în budane de stejar. 

Descrierea producătorului: ”2017 va rămâne în amintire ca un an al tuturor recordurilor: cel mai sec din ultimii 30 de ani, lipsa intervenției în vie, condiții optime de recoltare, un radament foarte mic din cauza condițiilor climatice și vinuri cu potențial foarte mare. O ediție grozavă!”

95 Puncte Wine Spectator: ”Un stil închis la culoare și vinos, cu un mix de note de prune, coacăze negre și cireșe negre infuzate cu accente de ceai negru, prăjitură cu fructe și anason. Corpolent, vibrant și energic de la început până la sfârșit, cu o fructuozitate copioasă care persistă în sfârșitul lung."

95 Puncte Decanter: ”Arome de fructe de pădure frumos pixelate, cu un palat corpolent, dar proaspăt și vioi. Mourvèdre constituie un element puternic, care conferă vioiciune și putere. Vinul este foarte ”savoury”, sec și dramatic. Un Beaucastel cu structură serioasă, care va rezista multă vreme de acum încolo.”

95 Puncte Jeb Dunnuck: ”Châteauneuf Du Pape 2017 este o altă realizare provensală însorită și frumoasă care vine cu un nas splendid de tufăriș, carne de friptură, piele, trufe și condimente piperate. Cu corp mediu spre plin, concentrat și echilibrat, nu este un Beaucastel masiv, dar are un stil clasic,  provensal incredibil de plăcut care va beneficia de 4-6 ani învechire la sticlă și va ține douăzeci de ani.”

94+ Puncte Parker

94 Puncte James Suckling

Ediția 2016 - 99 Puncte James Suckling: ”Un Beaucastel magnific. Un clasic! O gamă superbă de arome: fructe roșii, albastre, purpuriu închis și negre. Nuanțe de minerale închise la culoare și pietroase, condimente, flori sălbatice și ierburi aromate. Foarte cărnos. Cu un echilibru impecabil, tanini super-mătăsoși și sfârșit extraordinar de lung. Va trăi multe zeci de ani de acum încolo. Beți-l sau păstrați-l.”

                 - Locul 6 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 97 Puncte: ”De o reticență tinerească, dar cald și polisat, cu un nucleu aromatic considerabil, de coacăze, zmeură și piure de cireșe care stă, deocamdată, în așteptare. Aromele de lemn dulce roșu, piatră caldă, Mequite puțin ars și cedru se fac simțite constant până în sfârșitul lung. Concentrat dar precis.”

              - 97 Puncte Parker: ”Îmbuteliat cu o săptămână înainte de vizita mea, am fost uluit de frumusețea acestui Beaucastel Châteauneuf 2016. Un vin perfect pe palatin, corpolent, cremos, luxuriant și bogat, cu straturi de zmeură, tufăriș și mirodenii. E clar că, de-a lungul vieții, va trece prin cicluri în care va fi închis și deschis, dar ar fi o greșeală să comandați un bax și să-l uitați în pivniță fără ca, mai întâi, să-l încercați pentru a vă lăsa fermecați de savoarea lui incredibilă și de complexitatea-i tinerească.” 

                 - 96 Puncte Decanter

                 - 18,5 Puncte Bettane & Dessauve

                 - 18 Puncte Jancis Robinson

Producător

Château de Beaucastel este unul dintre cei mai cunoscuți producători ai Ronului și Franței. Atestat pentru prima oară în 1549, domeniul produce azi cele mai fine vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Faima de azi și-o datorează inginerului chimist și profesorului de matematică Pierre Perrin care l-a cumpărat în 1903 și, împreună cu socrul său, l-a restaurat după dezastrul produs de filoxeră. Fiul său, Jacques Perrin, a preluat podgoria în 1953 și a modernizat-o. Astăzi, ea este condusă de François și Jean-Pierre Perrin care, împreună cu copiii lor, continuă tradiția strămoșilor și își îngrijesc viile cu cea mai mare grijă, în deplin respect față de pământ și terroir - viticultură biodinamică (zero pesticide și îngrășăminte chimice).

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 95 Puncte Wine Spectator
Culoare Roşu
An 2017
Vinificare Sec
Alcool 13%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Châteauneuf-du-Pape Rouge 2017
Châteauneuf-du-Pape Rouge 2017
635.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 L
Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 L
1,490.00 lei
95 Puncte Parker:"Culoarea densă, rubinie cu tente ...

Citește mai mult
Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019
Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019
610.00 lei
18/20 Puncte Jancis Robinson:"Degustat din butoi, la domeniu. Ce nas ...

Citește mai mult
Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
94 Puncte Wine Spectator:"Luxuriant și rafinat, cu valuri de ...

Citește mai mult
Seña 2021 - Magnum
Viña Seña Seña 2021 - Magnum
100 Puncte James Suckling:"O ediție extrem de pură și ...

Citește mai mult
Pinot Noir 2019
Sea Sun Pinot Noir 2019
De un roșu intens, acest Pinot Noir ...

Citește mai mult
Sauvignon 2019
Sauvignon 2019
”Un Sauvignon foarte subtil, cu o intensitat...
119.00 lei
83.30 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint