Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019
Perioada optimă de consum: 2022-2038
Producător: Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape, Valea Ronului
Proprietar: Familia Perrin
Soi: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 15% Syrah, 10% Counoise, 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, 5% Cinsault - struguri culeși manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: bogat și complex, cu note superbe de condimente, fructe proaspete, cacao și brandy
Gust: foarte elegant, corpolent și generos pe palatin, cu textură mătăsoasă, arome puternice de fructe negre de pădure și condimente nobile și sfârșit foarte lung
Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, brânză
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 15°C
18/20 Puncte Jancis Robinson: ”Degustat din butoi, la domeniu. Ce nas fantastic! Note de o prospețime pătrunzătoare și expresive de violete, tufăriș și tapenadă de măsline negre. Taninii bine definiți susțin senzația picantă și proaspătă de la mijlocul evoluției pe palatin și aromele puțin afumate de fructe negre.”
96 Puncte Decanter
96 Puncte Wine Spectator
Ediția 2018 - 95-97 Puncte Parker: ”Încă o ediție de top, vinul a fost produs din Grenache cu un randament de numai opt hectolitri la hectar (în mod normal, avem 28 hectolitri la hectar, după cum spune Marc Perrin). El este aproape confiat, cu fructuozitatea lui intensă de zmeură și cireșe, dar are, cu toate acestea, o bază solidă de elemente mai ”savory”, precum sos tapenade, carne prăjită și condimente uscate. Corpolent, cu tanini fini și mătăsoși, are o lungime fantastică, cu adieri de piatră zdrobită în final.”
Producător
Château de Beaucastel este unul dintre cei mai cunoscuți producători ai Ronului și Franței. Atestat pentru prima oară în 1549, domeniul produce azi cele mai fine vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Faima de azi și-o datorează inginerului chimist și profesorului de matematică Pierre Perrin care l-a cumpărat în 1903 și, împreună cu socrul său, l-a restaurat după dezastrul produs de filoxeră. Fiul său, Jacques Perrin, a preluat podgoria în 1953 și a modernizat-o. Astăzi, ea este condusă de François și Jean-Pierre Perrin care, împreună cu copiii lor, continuă tradiția strămoșilor și își îngrijesc viile cu cea mai mare grijă, în deplin respect față de pământ și terroir - viticultură biodinamică (zero pesticide și îngrășăminte chimice).