Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont
PROMO

Pierre Graffeuille
”Odyssée” 2019

94 Puncte James Suckling:”Nas fermecător care debordează de condimente, cu tone de chimion și boabe de piper picant care se adaugă noteor de mure și afine proaspete. Pe palatin, corp mediu, cu profil picant de condimente și fructe albastre. Tanini cremoși și fin-granulați, final frumos și plăcut. Cabernet Sauvignon,Grenache și Mourvedre. Irezistibil acum, dar va și rezista bine în timp.”

În stoc

280.00 lei
224.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Pierre Graffeuille ”Odyssée” 2019
Perioada optimă de consum: 2024-2049

Producător: Pierre Graffeuille, director și enolog al Château Léoville Las Cases și Matthieu Dumarcher

Soi: 61% Cabernet Sauvignon (Médoc), 32% Grenache și 7% Counoise (Rhône) - vițe vechi de 60-70 ani cultivate organic

Culoare: roșu-granat profund             

Miros: parfum care abundă în condimente exotice - semințe de chimion, anason stelat, cardamon și scorțișoară Cassia - suprapuse peste un nucleu de prune negre fierte, compot cald de coacăze calde și mure, cu aluzii de ciocolată neagră, lavandă și pastă de măsline (tapenade)

Gustcorpolent, debordează de arome concentrate de fructe negre și albastre încadrate de tanini fermi, rotunzi și o prospețime frumoasă; sfârșit foarte lung, cu o tentă piperată                           

Recomandări gastronomice: vânat, vită, vițel, porc, miel, rață

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 8.000
Maturat 18-22 luni.
Odyssée este un vin unic creat de Pierre Graffeuille, director și enolog al Château Léoville Las Cases și de Matthieu Dumarcher, prietenul său din Valea Ronului. Sau, în cuvintele lui Pierre Graffeuille: ”O sinergie de terroir-uri - practicată încă din secolul al XIX-lea, asamblarea vinurilor din Médoc cu cele din Valea Ronului oferă o sinergie frumoasă datorată naturii complementare a celor două terroir-uri și a soiurilor. Din această legătură dintre Oceanul Atlantic și Marea Mediterană ia naștere un vinelegant și unic care are structura tanică a marilor vinuri din Médoc dar și farmecul și finețea vinurilor din Valea Ronului.
Un asamblaj haute couture - cea de a patra ediție a acestui asamblaj constă din 61% Cabernet Sauvignon, 32% Grenache și 7% Counoise. Forța și nervul Cabernetului Sauvignon se combină minunat cu eleganța și delicatețea Grenache-ului vechi. Cunoise, un soi străvechi și uitat din Valea Ronului, adaugă complexitate și prospețime unui an de recoltă care a fost structurat și generos în ambele regiuni.
Tipicitate, stil și originalitate - Odyssée 2018 este foarte echilibrat, cu o maturitate fenolică frumoasă, dar proaspăt și armonios. Suav și  savuros, Odyssée are o mare intensitate aromatică, în care se combină fructele negre mici cu note de tufăriș. Taninii sunt foarte prezenți pe palatin, dar deja mătăsoși și perfect integrați. Acest vin lung și încântător poate fi savurat când e tânăr (după o scurtă aerare) sau poate fi uitat în pivniță.”
94 Puncte James Suckling: ”Nas fermecător care debordează de condimente, cu tone de chimion și boabe de piper picant care se adaugă noteor de mure și afine proaspete. Pe palatin, corp mediu, cu profil picant de condimente și fructe albastre. Tanini cremoși și fin-granulați, final frumos și plăcut. Cabernet Sauvignon,Grenache și Mourvedre. Irezistibil acum, dar va și rezista bine în timp.”

Ediția 2018 - 95 Puncte Parker: ”Făcut din 61% Cabernet Sauvignon, 32% Grenache și 7% Counoise, Odyssée 2018 este de culoare roșu-granat profund și emană un parfum care abundă în condimente exotice - semințe de chimion, anason stelat, cardamon și scorțișoară Cassia - suprapuse peste un nucleu de prune negre fierte, compot cald de coacăze calde și mure, cu aluzii de ciocolată neagră, lavandă și pastă de măsline (tapenade). Pe palatin, este corpolent și debordează de arome concentrate de fructe negre și albastre încadrate de tanini fermi, rotunzi și de o prospețime frumoasă. Sfârșit foarte lung, cu o tentă piperată. Un pic mai structurat decât edițiile anterioare, va rezista peste 25 de ani.”

Specificații

Țara Franţa
Punctaje/Medalii 94 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2019
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

”Odyssée” 2019
”Odyssée” 2019
280.00 lei
224.00 lei

Cantitate:

De la același producător
”Odyssée” 2018
Pierre Graffeuille ”Odyssée” 2018
245.00 lei
95 Puncte Parker:"Făcut din 61% Cabernet ...

Citește mai mult
The Pict 2019
Torbreck Vintners The Pict 2019
95 Puncte Wine Enthusiast"A strong vintage with more juicy ...

Citește mai mult
The Gask Shiraz 2021
Torbreck Vintners The Gask Shiraz 2021
96+ Puncte Parker"The 2021 The Gask is 100% Shiraz ...

Citește mai mult
Gran Reserva ”904” 2011
Gran Reserva ”904” 2011
”Fructe roșii uscate foarte plăcute, cu o ...
415.00 lei
373.50 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint