Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Pithon-Paillé
”Mozaïk” Rouge 2018

Un Cabernet Franc ușor, cu parfum de fructe roșii și negre, cu aluzii picante. În gură, aciditate frumoasă, puțin taninos dar bine structurat, corp mediu spre plin și arome de cireșe roșii și negre, zmeură zdrobită și o adiere de ierburi aromatice.

În stoc

98.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Pithon-Paillé ”Mozaïk” Rouge 2018
Perioada optimă de consum:
2021-2026

Producător: Pithon-Paillé - AOC Anjou, Loire

Soi: 100% Cabernet Franc - viticultură bio în conversie spre biodinamică

Culoare: roșu-granat

Miros: parfum de fructe roșii și negre, cu aluzii picante 

Gust: un Cabernet Franc ușor, cu aciditate frumoasă, puțin taninos dar bine structurat, corp mediu spre plin și arome de  cireșe roșii și negre, zmeură zdrobită și o adiere de ierburi aromatice

Recomandări gastronomice: preparate de carne roșie, miel sau preparate cu sos

Alcool: %

Temperatura de servire: 13°C

Fermentat în cuve și maturat 12 luni în baricuri vechi și 6 luni în cuve.

Producător

Jo Pithon este o figură legendară în Anjou. Prin Chenin-urile lui de o calitate extraordinară, el a făcut ca vinurile albe seci din Valea Loarei și cele mai puțin știute din apelațiunea Anjou, două zone cunoscute mai ales datorită vinurilor dulci, să intre în atenția consumatorilor din lumea întreagă. Producerea de vinuri seci, astăzi, o practică obișnuită, a fost deosebit de inovativă în ultimele două decade ale secolului XX. Totodată, el a promovat viticultura organică, folosirea drojdiilor indigene, evitarea șaptalizării și acidificării, precum și practica burgundă a selecției parcelare și a maturării la butoi. La faima sa contribuie și vinurile roșii produse din Grolleau și Cabernet Franc. Născut într-o familie de viticultori din Anjou, Jo și-a înființat primul domeniu în 1978, la doar 22 de ani, în St Lambert du Lattay. Mai târziu, în 2008, s-a asociat cu fiul soției sale, Joseph Paillé și, astfel, a luat naștere Domaine Pithon-Paillé format din 13 ha de vie certificată organic. Parcelele sunt situate în Saint-Lambert du Lattay (Bonnes Blanches), Saint-Aubin de Luigné (La Fresnaye), Beaulieu sur Layon (Coteau des Treilles), Rochefort sur Loire (Quarts de Chaume) și Savennières. Pentru a-și completa gama, cei doi au cumpărat struguri de la alți viticultori certificați organic, putând, în acest fel, să producă și vinuri din Anjou, Crémant de Loire, Chinon, Bourgueil, Saumur-Champigny. Devenit, între timp, o figură legendară a locului și răsplătit cu titlul de ”Oenolog al anului” de prestigioasa publicație Revue des Vins de France, Jo Pithon și-a urmat cu consecvență crezul- ”dacă vrei să folosești cuvântul ”terroir” pentru a-ți descrie vinul, trebuie ca pământul tău să fie viu, iar, pentru aceasta, minum pe care-l poți face este să-l cultivi organic”. El a continuat să producă vinuri din ce în ce mai vibrante, mai elegante și mai luminoase până în 2018 când decide, datorită vârstei, să vândă domeniul omului de afaceri Ivan Massonnat, oenofil ambițios și mare iubitor al Coteau des Treilles. Redenumit ”Domaine Belargus” după numele unui fluture albastru de o frumusețe unică și locuitor emblematic al locului, domeniul este acum dedicat în întregime Chenin-ului Blanc. Ivan Massonnat continuă să beneficieze de sfaturile lui Jo și a hotărât să-i păstreze, în semn de respect, brandurile cu care se identifică: Grololo, Mozaïque sau Brut de Chenin. Decis să scrie un nou capitol al vinului de Anjou, Massonnat s-a înconjurat de tinere talente precum oenologul Adrien Moreau, considerat o nouă stea în ascensiune și directorul tehnic Amaury Chartier. Viitorul vinului de Anjou pare a fi pe mâini bune!

Specificații

An 2018
Țara Franţa
Vinificare Sec
Culoare Roşu
Soi Cabernet Franc

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

”Mozaïk” Rouge 2018
”Mozaïk” Rouge 2018
98.00 lei

Cantitate:

De la același producător
”Graviers Bourgueil” Rouge 2018
Pithon-Paillé ”Graviers Bourgueil” Rouge 2018
110.00 lei
Nas elegant, cu note de piele, fructe ...

Citește mai mult
”La Fresnaye” Anjou Blanc 2017
Pithon-Paillé ”La Fresnaye” Anjou Blanc 2017
125.00 lei
92 Puncte Wine Spectator:Buchet de piersici albe, pere, citrice ...

Citește mai mult
Non Confunditur Super Tuscan 2019
Argiano Non Confunditur Super Tuscan 2019
94+ Puncte Luca Gardini/The Wine Killer:"Numit de echipa de la Argiano "baby ...

Citește mai mult
Puglia Pack
Puglia Pack
Montemajor ”Maravento” Vendemmia Ta...
580.00 lei
522.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2021 Copyright WinePoint