M. Marengo Barolo 2017
Perioada optimă de consum: 2024 - 2037
Producător: M. Marengo - Barolo DOCG, Piemonte
Soi: 100% Nebbiolo
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: parfum seducător de căpșune coapte, violete, lavandă și zmeură
Gust: intens, corpolent, cu tanini puternici, foarte crocanți și sfârșit foarte picant, cu o fructuozitate frumoasă
Recomandări gastronomice: vânat cu pene, friptură de gâscă, preparate din vițel și vită, ficat și rinichi de vițel, preparate cu trufe, risotto cu ciuperci, brânză de capră, oaie, grana padano
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 10.700
Fermentat în inox și maturat 24 luni în baric.
94 Puncte James Suckling: ”Un 2017 generos și destul de catifelat, cu caracter de fructe de pădure, toffee, ciocolată și nuci. Corpolent, cu textură rotundă și sfârșit aromat. Beți-l începând din 2013, dar este deja foarte plăcut.”
93 Puncte Parker: ”Struguri din viile Serradenari, Boiolo, Fossati și Roncaglie din La Morra. Barolo 2017 are o eleganță și un echilibru foarte greu de atins în acest an canicular și plin de provocări. Familia Morengo a valorificat cu succes caracterul floral și mai delicat al recoltei din acest an, cu arome de fructe sălbatice și pudră de lemn dulce. Se simte tinerețea taninilor, așa că, mai dați-i vinului câțiva ani ca să se deschidă și să se catifeleze. Au fost produse 10.700 sticle.”
Ediția 2016 - 95 Puncte James Suckling: ”Parfumul seducător de căpșune coapte, violete, lavandă și zmeură introduce un vin corpolent, cu tanini puternici, foarte crocanți. Taninos și intens. Sfârșit foarte picant, cu o fructuozitate frumoasă. Are nevoie de trei sau patru ani pentru a se deschide. Încercați-l după 2023.”
- 94+ Puncte Parker: ”Barolo M. Marengo 2016 debutează cu un caracter aproape exotic, cu vagi aluzii de piper alb proaspăt zdrobit, violete presate, pudră de rădăcină de lemn dulce și adieri de cuișoare și scorțișoară care se împrăștie jucăuș pe măsură ce vinul evoluează în pahar. Curios la acest vin este faptul că te duce cu gândul la Nebbiolo, dar nu numai. Notele distinctive de piper alb amintesc de Pelaverga sau Freisa (un al soi roșu din zona Langhe care, după unii cercetători, ar putea fi înrudit cu Nebbiolo). Acest vin este spectaculos, iar notele savory sau picante au fost minimalizate pentru a scoate în evidență fructul extraordinar de pur și intens. Vinul provine dintr-un asamblaj de struguri din La Morra (Serradenari, Boiolo, Fossati și Roncaglie). Împreună, ei fac un portret foarte autentic al acestui sat din Barolo cunoscut pentru expresia delicată, florală și catifelată a soiului. Au fost făcute 16.300 sticle.
Marco Marengo a produs un set de vinuri foarte bune în 2016. Vă recomand cu drag să le căutați. Familia locuiește în La Morra, dar a cumpărat recent o vie în Valmaggiore (în apropiere de Roero), pentru a produce Nebbiolo d'Alba.”
Producător
Azienda Agricola M. Marengo a luat ființă în 1899 și a rămas una dintre cele mai autentice crame din Langhe. Saltul calitativ al cramei acum vestite în întreaga lume se datorează lui Mario și, în zilele noastre, fiului său, Marco. Viile Brunate și Bricco delle Viole aparțin familiei de cinci generații. Astăzi, familia Marengo gestionează aproape 8 hectare de vie situate în La Morra, Castiglione Falletto, Barolo și Vezza d’Alba.
Vinurile lui Marco Marengo se disting prin eleganță și bogăție aromatică. Ele sunt lucrate cu pasiunea unui artist obsedat de perfecțiune.