Varvaglione ”Cosimo Varvaglione” Collezione Privata Negroamaro del Salento Old Vines 2017
Perioada optimă de consum: 2019-2025
Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Taranto, Puglia
Soi: Negroamaro - vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine
Culoare: roșu intens cu tente purpurii
Miros: amestec elegant de note de fructe roșii, piper negru, scorțișoară, tutun și arome distincte de lemn dulce
Gust: echilibrat, cu sfârșit lung și persistent, pe note balsamice
Recomandări gastronomice: carne roșie, paste cu sos roșu, brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles
Medalie de Aur, Berlin Wine Trophy
96 Puncte Luca Maroni
Producător
Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.
Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională, ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.
Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.