Varvaglione Diodice Tre Vitigni Rosso Puglia IGP 2022
Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Manduria, Puglia
Soi: 60% Cabernet Sauvignon, 20% Primitivo, 20% Syrah - struguri culeși manual
Culoare: roșu rubiniu profund, cu reflexii violacee
Miros: note intense de fructe negre coapte (mure, cireșe negre, prune), accente florale delicate și un fond ușor condimentat, cu tonuri de vanilie și cacao
Gust: corp mediu spre plin, cu textură catifelată și taninuri moi, bine integrate, postgust lung și elegant, cu senzații plăcute de fructe coapte, ciocolată neagră și condimente
Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar sau în sosuri complexe, paste cu ragu de vită sau miel, brânzeturi maturate precum pecorino sau parmigiano, antreuri din bucătăria mediteraneană, bazate pe legume la grătar și ierburi aromatice
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
97 Puncte Luca Maroni
Producător
Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.
Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională, ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.
Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.