Varvaglione Primitivo di Manduria Riserva 2014
Producător: Varvaglione Vigne & Vini - Manduria, Puglia
Soi: 100% Primitivo di Manduria - struguri culeși manual
Culoare: roșu intens cu nuanțe de granat
Miros: note de fructe roșii coapte, smochine uscate, cireșe negre conservate în alcool și arome de vanilie și cacao
Gust: structurat, catifelat și elegant, cu un gust fructat, atenuat de note dulci și aromatice de cuișoare și piper negru
Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar sau în sosuri complexe, paste cu ragu de vită sau miel, brânzeturi maturate precum pecorino sau parmezan
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat în butoaie mari timp de aproximativ 18 luni, urmată de o învechire suplimentară în inox timp de 9 luni.
Producător
Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea.
Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională, ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca.
Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă - selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.