Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Tenuta San Guido
Sassicaia 2018

97+ Puncte Parker:”O ediție clasică și, totodată, cea de-a 50-a ediție a unui vin italian mitic. Sassicaia 2018 este făcut pe tiparul familiar datorat istoricului acestui domeniu legendar care se întinde pe dealurile de pe țărmul tirenian al Toscanei. În acest an, vinul este cristalin și pur, iar, dacă sunteți familiarizați cu edițiile anterioare, este imposibil să-l confundați cu altceva decât cu un Sassicaia.”

În stoc

1,550.00 lei

De la 52.7 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Tenuta San Guido ”Sassicaia” 2018 - Super Tuscan

Perioada optimă de consum: 2024 - 2045

Producător: Tenuta San Guido - DOC Sassicaia, Bolgheri

Soi: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc - struguri culeși manual și triați cu mare atenție

Culoare: roșu-rubiniu închis              

Miros: intrigant, cu note foarte vioaie de prune care sunt potențate de cele de ciocolată de patiserie, piper, minereu de fier, caramel și crustă de plăcintă; există și un caracter verde care completează frumos buchetul cu note de anason, frunze de ceai, soia, mentol și măsline negre

Gust: elegant, aromat, proaspăt și mătăsos, cu corp mediu spre plin, aciditate vioaie și tanini ultrafini, polisați și frumoși, arome abundente de fructe albastre și mure care conduc spre sfârșitul rafinat și lung 

Recomandări gastronomice: carne roșie, rață cu portocale, paste cu sos ragu, tocănițe, vânat

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C
Fermentat în cisterne de inox. Maturat 24 luni în baricuri de stejar franțuzesc 1/3 noi, iar restul, la a doua și a treia folosire.

Descrierea producătorului: ”Echilibrul deosebit al vinului se datorează caracterului nuanțat al fructului, acidității, structurii bine lucrate și conținutului de alcool. Pe palatin, este aromat și proaspăt, iar sfârșitul este rafinat și lung. În special buchetul este foarte intrigant, cu note foarte vioaie de prune care sunt potențate de cele de ciocolată de patiserie, piper, minereu de fier, caramel și crustă de plăcintă. Există și un caracter verde care completează frumos buchetul cu note de anason, frunze de ceai, soia, mentol și măsline negre. Maturitatea fructului este impecabilă, fără niciun element de supra sau sub-coacere. Per total, Sassicaia 2018 are o formă zveltă și este foarte persistent. În plus, se distinge prin eleganța tipică a edițiilor anterioare.”
97+ Puncte Parker: ”O ediție clasică și, totodată, cea de-a 50-a ediție a unui vin italian mitic. Sassicaia 2018 este făcut pe tiparul familiar datorat istoricului acestui domeniu legendar care se întinde pe dealurile de pe țărmul tirenian al Toscanei. În acest an, vinul este cristalin și pur, iar, dacă sunteți familiarizați cu edițiile anterioare, este imposibil să-l confundați cu altceva decât cu un Sassicaia.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome frumoase, senine de fructe de pădure dulci și flori sălbatice, cu tente de lavandă și salvie proaspătă. Deosebit de aromat. Un vin dens, mătăsos, cu corp mediu spre plin și tanini ultrafini, polisați și frumoși. Arome abundente de fructe albastre și mure conduc spre sfârșitul frumos. Realmente dens și rafinat. Aciditate vioaie. Se va bea cu mare plăcere peste câțiva ani. Dacă edițiile 2016 și 2017 au însemnat putere, 2018 înseamnă finețe și subtilitate. Încercați-l după 2024.”
97 Puncte Decanter
97 Puncte Vinous

Producător

Tenuta San Guido și-a luat numele de la Sfântul Guido della Gherardesca care a trăit în Bolgheri în secolul al XI-lea. Frumoasa proprietate de 2500 ha, dintre care 100 ha de vie, este situată pe coasta tireniană, în Maremma, partea maritimă a Toscanei, între Leghorn și Grosseto. Aici s-a născut Sassicaia, cel mai renumit vin italian, cunoscut și iubit în întreaga lume. E vinul care a încălcat toate regulile, devenind primul Super Tuscan și, totodată, singurul vin italian care se bucură, din 1994, de privilegiul de a avea propriul DOC – Bolgheri Sassicaia.

Totul a început în anii 1920, când Marchizul Mario Incisa della Rocchetta și-a propus să creeze un vin ”nobil” inspirat de vinul preferat al aristocrației vremii, Bordeaux. Iată cum descria lucrurile într-o scrisoare adresată reputatului critic Luigi Veronelli în 11 iunie 1974: ”...începuturile experimentului meu datează din anii 1921 – 1925 când, student fiind la Pisa, am fost deseori oaspete al Ducilor Salviati din Migliarino, unde am băut un vin făcut din viile lor și care avea buchetul inconfundabil al unui Bordeaux vechi...” Mai tâziu, în anii 1940, după ce s-a stabilit la Tenuta San Guido împreună cu soția sa, Clarice della Gherardesca, a cultivat câteva soiuri franțuzești din butași recuperați de la Ducii Salviati și a ajuns la concluzia că buchetul pe care-l căuta venea de la Cabernet. Ideea i-a venit după ce a constatat că terroir-ul din Bolgheri avea multe în comun cu cel din zona Graves a Bordeaux-ului – în special solul pietros, de unde și numele de Sassicaia (pietriș, în dialectul toscan). În vremea aceea, un vin făcut majoritar din Cabernet Sauvignon era o abatere majoră de la regulile din Toscana și Piemonte, unde erau permise doar soiurile locale, în special, Sangiovese și Nebbiolo. Până atunci, nimeni nu îndrăznise să facă un vin în stil Bordeaux.

Primul Sassicaia a fost pus pe piață în 1968, iar drumul deschis de Marchizul della Rocchetta a fost urmat apoi de tot mai mulți producători din zonă care au văzut în vinurile făcute în afara reglementărilor DOC/DOCG tradiționale, din soiuri internaționale și maturate în lemn, ocazia mult așteptată de a pătrunde pe piețele internaționale. Li s-a spus Super Tuscane și așa au rămas.

Specificații

Țara Italia
Punctaje/Medalii 97+ Puncte Parker
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 14%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Sassicaia 2018
Sassicaia 2018
1,550.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Récolte 1999 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1999 - 0.7L
Nas elegant şi intens, cu note de mere ...

Citește mai mult
Récolte 1998 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1998 - 0.7L
Buchet intens de vanilie, sirop de ...

Citește mai mult
Récolte 1997 - 0.7L
Armagnac Delord Récolte 1997 - 0.7L
Nas uşor dulce de portocale confiate ...

Citește mai mult
Blanc de Blancs Brut 2014
Blanc de Blancs Brut 2014
Parfum subtil, delicat și floral, cu note de pere...
198.00 lei
178.20 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint