Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Tenuta Sant'Antonio
Amarone Riserva "Lilium Est" 2010

97 Puncte James Suckling:”Buchet intens de fructe negre uscate, cu note de grafit, condiment negrilica (kalonji) și ciocolată neagră. Mirosul se va amplifica, dacă aveți răbdare. Pe palatin, este corpolent, cu o senzație de lichior de fructe. Cu toate acestea, taninii ușor fermi, seducători vin din fruct, iar echilibrul general este puternic, dar hotărât. Este foarte bun și acum, dar va îmbătrâni multă vreme de acum încolo. Super calitate. Savurați-l oricând.”

În stoc

890.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Tenuta Sant'Antonio Amarone Riserva "Lilium Est" 2010

Perioada optimă de consum: 2022-2040

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Valpolicella, Veneto

Soi: 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta 

Culoare: roșu-rubiniu, cu tente de cerneală  

Miros: buchetul se deschide cu note balsamice, aproape ca de iod, datorate tăriei alcoolice impresionante; apoi, ele fac loc aromelor caracteristice de cireșe coapte, prune, fructe de pădure mici, precum și celor picante, de anason, scorțișoară, cardamom, piper negru, vanilie și ghimbir

Gust: sec, cald și catifelat, cu aciditate notabilă, frumoase arome terțiare de cacao, migdale și tutun echilibru minunat și tanini rotunzi; sfârșit foarte persistent

Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar cu cărbuni, friptură de vită, fripturi cu sosuri foarte aromate, vânat, brânzeturi tari și maturate. Și, de ce nu, consumat ca atare, alături de prieteni buni.

Alcool: 16%

Temperatura de servire: 16-18°C

Lilium Est este cel mai uluitor și intrigant dintre vinurile produse de Tenuta Sant’Antonio, datorită profunzimii parfumului și aromelor sale unice. Este, fără îndoială, un vin de meditație care se bea pe îndelete, pentru a-i putea explora întreaga bogăție.
97 Puncte James Suckling: ”Buchet intens de fructe negre uscate, cu note de grafit, condiment negrilica (kalonji) și ciocolată neagră. Mirosul se va amplifica, dacă aveți răbdare. Pe palatin, este corpolent, cu o senzație de lichior de fructe. Cu toate acestea, taninii ușor fermi, seducători vin din fruct, iar echilibrul general este puternic, dar hotărât. Este foarte bun și acum, dar va îmbătrâni multă vreme de acum încolo. Super calitate. Savurați-l oricând.”

Ediția 2008 - 96+ Puncte Parker: ”Waw, țineți-vă bine! Lilium Est 2008 este conștient de calitatea lui. Își afirmă autoritatea prin arome concentrate și robuste de fructe negre (prune și mure uscate), condimente, gudron, lemn de cedru și fum. Frumusețea vinului vine din intensitatea și din vârsta lui, căci notele terțiare subtile îi completează complexitatea și profunzimea. Struguri lăsați să se stafidească timp de 90 de zile. Această perioadă mai scurtă de deshidratare îi conferă o prospețime mai mare, permițând aromelor evoluate să se facă simțite acum, la mai mult de 10 ani de la recoltare. Vinul este maturat trei ani în butoaie noi de stejar  franțuzesc. După Dal Forno, acesta este unul dintre cele mai mari vinuri ale apelațiunii. Ora;ul are un șerif nou. Au fost făcute numai 5000 de sticle.”

Producător

Vinuri din Lumea veche adaptate la epoca Lumii Noi ”Pentru noi, echilibrul este cel mai important. Amarone trebuie să-ți dea senzația de struguri copți, fără a fi dulce.”, crede Armando Castagnedi Patru frați și o mare dragoste pentru vin – așa se prezintă Armando, Paolo, Tiziano și Massimo Castagnedi, producătorii unora dintre cele mai spectaculoase vinuri din Valpolicella și Soave. Și-au asumat un rol de pionierat în complicata lume a vinului italian, mizând pe calitate și respect pentru natură. Au ieșit pe piață în 1995. Succesul a fost rapid, vinurile fiind imediat remarcate și premiate de cele mai respectate foruri italiene: Gambero Rosso, Duemilavini, Bibenda, Espresso. A urmat succesul internațional, declanșat de prima evaluare a lui Robert Parker, Wine Advocate: 93 de puncte pentru Amarone Campo dei Gigli 2003. Același Campo dei Gigli, dar 2008, a fost cel mai bun Amarone de la Vinitaly 2014, câștigându-și dreptul de a fi mai scump decât Masi Costasera 2008. Și ștacheta nu coboară. Povestea celor patru frați fantastici începe în viile tatălui lor, Antonio, din San Zeno di Colognola ai Colli. Au muncit de mici în vie și au moștenit neodihna unui tată care, la 87 de ani, continuă să muncească la linia de îmbuteliere. Au învățat să inoveze, lucrând ca și consultanți pentru multe podgorii cărora le-au oferit soluții salvatoare mergând de la managementul viei la alegerea butoaielor. Apoi, a venit momentul să se întoarcă acasă. Experiența acumulată le-a dat curajul să pornească pe propriul drum. În 1989 au cumpărat 30 de hectare lângă Mezzane, care, împreună cu cele 20 ale tatălui lor, au devenit Tenuta San’Antonio. Situată la locul de întâlnire a regiunilor Soave și Valpolicella, podgoria beneficiază de mediul ideal: dealuri numai bune pentru creșterea strugurilor, cu un sol bogat în calciu, calcar și cretă. Dărnicia naturii e completată de pasiunea și expertiza celor patru frați care au ajuns rapid să ocupe un loc invidiat în cercurile viticole din Italia.  Provocarea de a face propriul vin nu a fost una ușoară, dar cei patru frați i-au făcut față cu brio. Erau hotărâți să-și facă un nume prin calitate și profesionalism. Decizia de a planta vițe noi alături de cele vechi și de a construi o cramă în regiunea Monte Garbi (”acru” sau ”dur”, în dialectul locului) s-a bazat pe curaj și simț al afacerilor – alte două calități de care frații Castagnedi nu duc câtuși de puțin lipsă. Chiar de la început, podgoria a fost gândită ca punte între trecut și viitor. Într-un moment în care vinul italian nu se bucura de recunoașterea internațională de azi, Valpolicella era cvasi-necunoscută, viile erau neglijate, butoaiele și pivnițele erau vechi și obosite, frații Castagnedi au făcut totul altfel: vițe plantate foarte aproape una de alta pentru a le face să concureze pentru nutrienții din sol, sistem de conducere Guyot, plante îngrijite creangă cu creangă, randament mic per plantă, culegerea manuală a ciorchinilor, selecționarea riguroasă a strugurilor și păstrarea lor în condiții de curățenie meticuloasă de la cules până în cramă, folosirea de butoaie franțuzești noi, plus maturarea la sticlă – practici comune azi, dar care, atunci, erau mai degrabă abaterea de la normă. Tradiția i-a învățat să îngrijească via cu dragoste și atenție, pentru a păstra echilibrul natural: folosesc numai îngrășăminte organice, iar pesticidele se utilizează sporadic, în cantități minime. Strugurii selecționați pentru Amarone*, Recioto și Valpolicella Ripasso își continuă coacerea, până la 3 luni, în spații mari, bine ventilate. Pariul fraților Castagnedi nu a fost ușor: să inventezi fără a face rabat la calitate, să faci cel mai bun Amarone știind că Amarone e unul dintre cele mai speciale vinuri italiene și unul dintre cele mai greu de produs, să excelezi și în vinuri albe sau rosé (Soave, Scaia), să produci vinuri rare, fără sulfiți adăugați (Télos) și să fie, toate, premiante, e un palmares de invidiat pentru cineva care a pornit la drum acum 20 de ani. Cu atât mai mult cu cât bătălia se dă în Vallis-Polis-Cellae (Valea cu multe pivnițe), denumirea latină a Valpolicellei. Dar au reușit, pentru că au stat departe de ispita cantității, au rămas fideli unor principii ferme și au ales să facă vinurile așa cum trebuie. Un exemplu de gustat și de urmat.

Specificații

Țara Italia
Punctaje/Medalii 97 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2010
Vinificare Sec
Alcool 16%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

Châteauneuf-du-Pape Rouge "La Crau" 2018
94-96 Puncte Parker"Asamblajul final al Châteauneuf-du-Pape La ...
395.00lei
La comandă
Amarone Riserva \"Lilium Est\" 2010
Amarone Riserva "Lilium Est" 2010
890.00 lei Sunati pentru a afla pretul
De la același producător
Amarone Selezione "Antonio Castagnedi" 2018
Tenuta Sant'Antonio Amarone Selezione "Antonio Castagnedi" 2018
199.00 lei
93 Puncte James Suckling:"Nas intens de merișoare uscate și ...

Citește mai mult
Scaia Corvina 2021
Tenuta Sant'Antonio Scaia Corvina 2021
68.00 lei
Note florale de trandafiri roșii și ...

Citește mai mult
Scaia Paradiso 2020
Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso 2020
88.00 lei
Nas de fructe de pădure dulci și ...

Citește mai mult
Testamatta 2021
Bibi Graetz Testamatta 2021
98 Puncte James Suckling:"Arome fabuloase de căpșuni, coajă ...

Citește mai mult
Massetino 2021
Masseto Massetino 2021
96 Puncte Parker:"Massetino 2021 este preponderent ...

Citește mai mult
Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2020
Château Haut-Brion Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2020
100 Puncte James Suckling:"Un Haut-Brion suberb, cu tanini ...

Citește mai mult
Fetească Regală 2018
Fetească Regală 2018
Parfum proaspăt și mineral, cu plăcute&nbs...
45.00 lei
29.25 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2025 Copyright WinePoint