Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Tenuta Sant'Antonio
Amarone Selezione "Antonio Castagnedi" 2018

93 Puncte James Suckling:”Nas intens de merișoare uscate și coacăze negre. De asemenea, note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce. Corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați. Tentant și acum, dar va fi cel mai bun după 2023.”

În stoc

199.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Selezione ”Antonio Castagnedi” 2018

Perioada optimă de consum: 2020 - 2031

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Veneto, Valpolicella

Soi: 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta - struguri culeși manual, selecționați manual de două ori și stafidiți 3 luni

Culoare: roșu rubiniu cu reflexii purpurii

Miros: intens, de merișoare uscate și coacăze negre împletite cu note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce

Gust: corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați

Recomandări gastronomice: preparate cu trufe, iepure și vânat, carne roșie la grătar, friptă sau fiartă, brânzeturi maturate

Alcool: 15%

Aciditate: 6,51 g/l

Zahăr rezidual: 8,5 g/l

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 45.000

Fermentat 25 zile în inox, la temperatură controlată, cu drojdii selecționate. Fermentația malolactică s-a făcut natural, în butoaie de 500 l. Maturat 24 luni în butoaie de 500 l noi, din stejar franțuzesc. Batonaj: o dată pe săptămână, în primul an.
93 Puncte James Suckling: ”Nas intens de merișoare uscate și coacăze negre. De asemenea, note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce. Corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați. Tentant și acum, dar va fi cel mai bun după 2023.”

Ediția 2016 - 93 Puncte Robert Parker: ”Acesta este Amarone-ul entry-level al domeniului și este un vin dulce și catifelat care se bea ușor. El este o expresie frumoasă a unui an de recoltă extraordinar. Căldura și soarele verii 2016 sunt minunat exprimate de acest asamblaj de Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina și Oseleta cu trei luni de appassimento. Aromele de fructe negre și cireșe stoarse fac loc celor de fum de grătar și praf de copt. Un vin minunat, de recomandat la acest preț.”
                    - 95 Puncte Doctor Wine

Editia 2013: - 4,1 stele din 5, Vivino

                   - Medalie de Bronz - International Wine and Spirit Competition

Ediția 2011 - 91 Puncte Parker: ”Amarone della Valpolicella Selezione Antonio Castagnedi aduce un stil puțin mai proaspăt și mai ușor decât Campo dei Gigli. Amestecul de struguri este același, dar acest Amarone a avut parte de un tratament mai scurt în lemn: doi ani în butoi în loc de trei. Ediția 2011 este moale și caldă, cu o complexitate aromatică mai mică decât 2010 și 2009. Personalitatea definită de rotunjimea fructului face ca vinul să poată fi băut mai devreme.”

                  - Medalie de Aur, Decanter World Wine Awards

Producător

Vinuri din Lumea veche adaptate la epoca Lumii Noi ”Pentru noi, echilibrul este cel mai important. Amarone trebuie să-ți dea senzația de struguri copți, fără a fi dulce.”, crede Armando Castagnedi Patru frați și o mare dragoste pentru vin – așa se prezintă Armando, Paolo, Tiziano și Massimo Castagnedi, producătorii unora dintre cele mai spectaculoase vinuri din Valpolicella și Soave. Și-au asumat un rol de pionierat în complicata lume a vinului italian, mizând pe calitate și respect pentru natură. Au ieșit pe piață în 1995. Succesul a fost rapid, vinurile fiind imediat remarcate și premiate de cele mai respectate foruri italiene: Gambero Rosso, Duemilavini, Bibenda, Espresso. A urmat succesul internațional, declanșat de prima evaluare a lui Robert Parker, Wine Advocate: 93 de puncte pentru Amarone Campo dei Gigli 2003. Același Campo dei Gigli, dar 2008, a fost cel mai bun Amarone de la Vinitaly 2014, câștigându-și dreptul de a fi mai scump decât Masi Costasera 2008. Și ștacheta nu coboară. Povestea celor patru frați fantastici începe în viile tatălui lor, Antonio, din San Zeno di Colognola ai Colli. Au muncit de mici în vie și au moștenit neodihna unui tată care, la 87 de ani, continuă să muncească la linia de îmbuteliere. Au învățat să inoveze, lucrând ca și consultanți pentru multe podgorii cărora le-au oferit soluții salvatoare mergând de la managementul viei la alegerea butoaielor. Apoi, a venit momentul să se întoarcă acasă. Experiența acumulată le-a dat curajul să pornească pe propriul drum. În 1989 au cumpărat 30 de hectare lângă Mezzane, care, împreună cu cele 20 ale tatălui lor, au devenit Tenuta San’Antonio. Situată la locul de întâlnire a regiunilor Soave și Valpolicella, podgoria beneficiază de mediul ideal: dealuri numai bune pentru creșterea strugurilor, cu un sol bogat în calciu, calcar și cretă. Dărnicia naturii e completată de pasiunea și expertiza celor patru frați care au ajuns rapid să ocupe un loc invidiat în cercurile viticole din Italia.  Provocarea de a face propriul vin nu a fost una ușoară, dar cei patru frați i-au făcut față cu brio. Erau hotărâți să-și facă un nume prin calitate și profesionalism. Decizia de a planta vițe noi alături de cele vechi și de a construi o cramă în regiunea Monte Garbi (”acru” sau ”dur”, în dialectul locului) s-a bazat pe curaj și simț al afacerilor – alte două calități de care frații Castagnedi nu duc câtuși de puțin lipsă. Chiar de la început, podgoria a fost gândită ca punte între trecut și viitor. Într-un moment în care vinul italian nu se bucura de recunoașterea internațională de azi, Valpolicella era cvasi-necunoscută, viile erau neglijate, butoaiele și pivnițele erau vechi și obosite, frații Castagnedi au făcut totul altfel: vițe plantate foarte aproape una de alta pentru a le face să concureze pentru nutrienții din sol, sistem de conducere Guyot, plante îngrijite creangă cu creangă, randament mic per plantă, culegerea manuală a ciorchinilor, selecționarea riguroasă a strugurilor și păstrarea lor în condiții de curățenie meticuloasă de la cules până în cramă, folosirea de butoaie franțuzești noi, plus maturarea la sticlă – practici comune azi, dar care, atunci, erau mai degrabă abaterea de la normă. Tradiția i-a învățat să îngrijească via cu dragoste și atenție, pentru a păstra echilibrul natural: folosesc numai îngrășăminte organice, iar pesticidele se utilizează sporadic, în cantități minime. Strugurii selecționați pentru Amarone*, Recioto și Valpolicella Ripasso își continuă coacerea, până la 3 luni, în spații mari, bine ventilate. Pariul fraților Castagnedi nu a fost ușor: să inventezi fără a face rabat la calitate, să faci cel mai bun Amarone știind că Amarone e unul dintre cele mai speciale vinuri italiene și unul dintre cele mai greu de produs, să excelezi și în vinuri albe sau rosé (Soave, Scaia), să produci vinuri rare, fără sulfiți adăugați (Télos) și să fie, toate, premiante, e un palmares de invidiat pentru cineva care a pornit la drum acum 20 de ani. Cu atât mai mult cu cât bătălia se dă în Vallis-Polis-Cellae (Valea cu multe pivnițe), denumirea latină a Valpolicellei. Dar au reușit, pentru că au stat departe de ispita cantității, au rămas fideli unor principii ferme și au ales să facă vinurile așa cum trebuie. Un exemplu de gustat și de urmat.

Specificații

Țara Italia
Punctaje/Medalii 93 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2018
Vinificare Sec
Alcool 15%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

Le Petit Clos 2020
95 Puncte James Suckling"A beautiful delivery of Petit Clos with ...
265.00lei
În stoc
”Cosimo” Collezione Privata Primitivo di Manduria 2019
96 Puncte Luca MaroniDeosebit de elegant și puternic, cu o ...
155.00lei
În stoc
Rosso di Montalcino 2020
93 Puncte Wine Enthusiast"A very sanguine nose has cranberries, wild ...
109.00lei
În stoc
2021
This wine shows an elegant purple colour in the glass. On the nose it expresses the ...
245.00lei
În stoc
PS 2020
Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, ...
460.00lei
În stoc
Amarone Selezione \"Antonio Castagnedi\" 2018
Amarone Selezione "Antonio Castagnedi" 2018
199.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Ripasso "Monti Garbi" Valpolicella Superiore 2018
Tenuta Sant'Antonio Ripasso "Monti Garbi" Valpolicella Superiore 2018
89.00 lei
92 Puncte James Suckling:"Parfum și gust foarte intense, de ...

Citește mai mult
Scaia Corvina 2019
Tenuta Sant'Antonio Scaia Corvina 2019
68.00 lei
Note florale de trandafiri roșii și ...

Citește mai mult
Scaia Paradiso 2019
Tenuta Sant'Antonio Scaia Paradiso 2019
88.00 lei
90 Puncte James Suckling:"Nas de fructe de pădure dulci și ...

Citește mai mult
Siepi 2020
Mazzei Siepi 2020
98 Puncte James Suckling:"Graphite and lead pencil is coming ...

Citește mai mult
Concerto di Fonterutoli 2019
Mazzei Concerto di Fonterutoli 2019
95+ Puncte Parker:"Made with mostly Sangiovese ...

Citește mai mult
Le Petit Smith Haut Lafitte Blanc 2021
Château Smith Haut Lafitte Le Petit Smith Haut Lafitte Blanc 2021
93-94 Puncte James Suckling"Both fresh and ripe with pleasing ...

Citește mai mult
Bordeaux Wines Pack
Bordeaux Wines Pack
1. Château Lassègue Saint-&Eacut...
1,370.00 lei
1,233.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint