Comenzi telefonice: 0726 375 473 (L-V 09:00-16:00)
 

Contul meu

Creează cont

Aalto
2022 - 1.5 L

93 Puncte James Suckling:"Cireșe negre coapte și mure, învăluite într-un fundal prăfos, lemnos, cu accente de lemn-dulce, vanilie și extract de violete. Suculent și cu o textură fină pe palat, având un corp plin și taninuri delicate. Structurat și de lungă durată. De consumat începând cu 2025."

În stoc

495.00 lei

Cantitate:

Garanția de returnare ambalaj de 0,5 lei este inclusă în preț
Trimite unui prieten
  
AAlto 2022 - 1,5L
Perioada optimă de consum: 2025 - 2035
Producător: Aalto Bodegas y Viñedos - Ribera del Duero
Oenolog: Mariano García Fernández
Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo), provenit în principal din vițe foarte vechi, cu o vârstă cuprinsă între 40 și 80 de ani, cultivate în nouă sate diferite din provinciile Burgos și Valladolid, struguri culeși manual
Culoare: culoare elegantă violet intens în pahar
Miros: cireșe negre coapte și mure, nuanțe subtile de condimente, vanilie și extract de violete
Gust: proaspăt și elegant, iar finalul este lung și amplu
Recomandări gastronomice: fripturi suculente de vită, cotlete de miel la grătar, steak-uri bine condimentate
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Vinul a fost maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american și îmbuteliat în iulie 2024. Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
93 Puncte James Suckling: "Cireșe negre coapte și mure, învăluite într-un fundal prăfos, lemnos, cu accente de lemn-dulce, vanilie și extract de violete. Suculent și cu o textură fină pe palat, având un corp plin și taninuri delicate. Structurat și de lungă durată. De consumat începând cu 2025."

Producător

Aalto a impresionat chiar de la prima ediție, situându-se imediat în topul vinurilor roșii din Ribera del Duero.Cele două vinuri ale proprietății sunt făcute în stil modern: fructate și puternice, dar fine, complexe și echilibrate, cu textură delicată. Renumitul oenolog Mariano Garcia folosește exclusiv soiul Tempranillo sau Tinto Fino, așa cum îi spun localnicii. Rugat să-și descrie vinurile, el a făcut o comparație devenită celebră: ”Dacă Vega Sicilia este Mercedesul vinurilor, Aalto este un Audi.” Podgoria a fost înființată de Mariano Garcia și Javier Zaccagnini în februarie 1999, într-una dintre marile regiuni viticole ale Spaniei, Ribera del Duero. Visul lor a fost să facă un vin de mare calitate, cu o personalitate distinctă și care să reflecte fiecare dintre locurile din care se trage. Câțiva ani mai târziu, în 2006, au intrat în firmă familiile Masaveu și Nozaleda, proprietare ale mai multor podgorii din alte regiuni ale Spaniei. Experiența lor a conferit stabilitate proiectului, consolidându-l. Din 1999 până în 2004, vinurile Aalto au fost produse într-o cramă închiriată din Roa, în sudul provinciei Burgos. În tot acest timp, proprietarii și-au continuat căutările pentru un loc în care să-și construiască propria cramă. L-au găsit în Quitanilla de Arriba, provincia Valladolid. Prima parte a cramei situate pe cele 15 ha a fost terminată în 2005. Ea a fost finalizată în 2016, fiind o realizare arhitectonică modernă deosebită, dar care se încadrează fără ostentație în peisajul tipic al Riberei del Duero. Javier Zaccagnini a părăsit compania în 2018, pentru a se dedica unui proiect personal, Sei Solo. Astăzi, Aalto  aparține grupurilor spaniole Masaveau, cu podgorii în Rioja (Murúa), Rías Baixas (Fillaboa) și Navarra (Pagos de Araiz) și Enate (Somontano), alături de Mariano Garcia. Ei controlează 130 de hectare cultivate cu Tinto Fino - vițe vechi de 40–100 ani, de o calitate excepțională, răspândite pe mai mult de 200 de plaiuri situate în nouă localități diferite ale apelațiunii. Datorită diferențelor de climă și altitudine, viile sunt culese la date diferite. La Aalto nu se folosesc ierbicide și nici îngrășăminte chimice. Omul căruia Aalto îi datorează cea mai mare parte a succesului este Mariano Garcia, fost oenolog și director tehnic, timp de 30 de ani, până în 1998, al celebrei Vega Sicilia. El este ghidat de un respect profund față de struguri, fiind adeptul intervenției minime și al randamentelor mici, pentru a obține expresia maximă a fiecărui terroir în vinuri care impresionează prin putere, structură, eleganță și complexitate. Producția anuală este de aproximativ 300.000 de sticle, cea mai mare parte fiind dedicată vinului fanion, AAlto. Vinul de top, AAlto PS (de la ”Pagos Seleccionados”, vii selecționate), nu este produs în fiecare an, iar numărul de sticle nu depășește 40.000. Ambele vinuri sunt asamblate după maturare.

Specificații

Țara Spania
Punctaje/Medalii 93 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2022
Vinificare Sec
Alcool 15%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

2022 - 1.5 L
2022 - 1.5 L
495.00 lei

Cantitate:

De la același producător
PS 2022
Aalto PS 2022
485.00 lei
96 Puncte James Suckling:"Un nas bogat, profund și ...

Citește mai mult
2022
Aalto 2022
245.00 lei
215.60 lei
93 Puncte James Suckling:"Cireșe negre coapte și mure, ...

Citește mai mult
PS 2021
Aalto PS 2021
485.00 lei
95 Puncte Parker:"Aalto PS 2021 are un profil ...

Citește mai mult
Blanc 2019
Château Pape Clément Blanc 2019
97 Puncte James Suckling:"Arome de măr verde, lime, kumquat, ...

Citește mai mult
Prelude 2022
Clos Apalta Prelude 2022
95 Puncte James Suckling:"Piper alb cu nuanțe de măsline ...

Citește mai mult
Saint-Émilion Grand Cru Classé 2019
Château Grand Corbin Despagne Saint-Émilion Grand Cru Classé 2019
94 Puncte James Suckling:"Foarte sărat și picant, cu note de ...

Citește mai mult
Fetească Regală 2018
Fetească Regală 2018
Parfum proaspăt și mineral, cu plăcute&nbs...
45.00 lei
29.25 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2025 Copyright WinePoint