Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Vega-Sicilia
Unico 2012

97 Puncte James Suckling:”Arome de fructe de pădure, violete și lemn de santal urmate de un vin plin și stratificat pe palatin, cu tanini polisați, catifelați și lungi. Structurat și foarte lung. Dați-i doi sau trei ani ca să se echilibreze. Beți-l după 2023.”  

În stoc

1,780.00 lei

De la 60.52 lei / Luna

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Vega Sicilia Único 2012

Perioada optimă de consum: 2024 - 2035

Producător: Tempos Vega Sicilia - DO Ribera del Duero

Proprietar: familia Alvarez 

Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan

Soi: 95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Cabernet-Sauvignon - unele vițe au o vechime de peste 100 de ani

Culoare: roșu-purpuriu închis, cu tente de culoarea cernelii

Miros: impresionant, curat și proaspăt, cu o simfonie de fructe negre (mure și coacăze) și roșii (zmeură), împletite armonios cu note de cedru și tutun

Gust: atac puternic, dar deloc agresiv, corp plin, tanini moi, arome intense de compot de cireșe negre, lemn dulce, piper alb și minerale, plus o adiere de smoală caldă; echilibru minunat între putere și eleganță, cu sfârșit complex și persistent

Recomandări gastronomice: vânat (mistreț, căprioară), friptură de miel sau carne roșie 

Alcool: 14,5%
pH: 3,88

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 88.188 sticle obișnuite, 3.537 magnum-uri, 328 magnum-uri duble, 55 sticle Imperial și 5 Salmanazar

Único este unul dintre vinurile iconice ale lumii, fiind, totodată, vinul spaniol cel mai căutat și mai dorit de colecționari. Este produs din vițe cu randament foarte mic, unele vechi de peste 100 de ani și maturat 10 ani - 7 ani în budane de stejar noi și vechi și 3 ani la sticlă.Vinul se poate bea acum și are un potențial de învechire de 40-60 ani, dacă este păstrat în condiții ideale: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%. 

Descrierea oenologului: ”Vinul de referință al domeniului Vega Sicilia. Făcut din cele mai vechi vii ale proprietății. Pe lângă Tempranillo, Cabernet-ul Sauvignon contribuie cu un surplus de forță. Aciditatea frumoasă echilibrează alcoolul. Predomină aromele de lemn ars. Taninii au o amăreală plăcută care compensează ușoara dulceață a vinului.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de pădure, violete și lemn de santal urmate de un vin plin și stratificat pe palatin, cu tanini polisați, catifelați și lungi. Structurat și foarte lung. Dați-i doi sau trei ani ca să se echilibreze. Beți-l după 2023.”
96 Puncte Parker:Único 1012 a fost pus pe piață la 10 ani după recoltă. A fost produs din struguri de pe 40 din cele 210 ha de vie pe care le au, cu un total de 55 parcele separate și 19 soluri diferite. Predomină Tinto Fino (Tempranillo), 95%, cu 5% Cabernet Sauvignon, iar strugurii au fost lăsați să se răcească timp de 24 h înainte de a fi puși la fermentat în butoaie de stejar cu drojdii indigene. Fermentația malolactică a avut loc în inox, iar maturarea, în baricuri și butoaie de 20.000 l. Vinul a fost îmbuteliat în iunie 2018. 2012 a fost un an concentrat, cald și sec cu puțină ploaie la sfârșitul lui septembrie care a ajutat sfârșitul perioadei de coacere a unor struguri sănătoși cu culoare intensă și tanini copți. Vinul are un nas opulent, cu note îmbătătoare de fructe negre, carne și sânge proaspete, o tușă picantă de stejar american și o tentă de pământ. O ediție voluptuoasă și decadentă, pentru cei care le preferă pe cele din 2006, oarecum atipică, sau 1999. Vinul a sfârșit prin a avea 14,5% alcool, un pH de 3,88 și 5,1 g/l aciditate (tartrică).” 

Ediția 2011 - 98 Puncte James Suckling: ”Foarte opulent, cu arome de prune, condimente și flori uscate, precum și ciocolată, flori proaspete și lemn de santal. Cafea și aluzii de carne. Oarecum decandent. Corpolent, cu tanini rotunzi, cremoși și o senzație suculentă intensă. Subtonuri unice de cedru și nuci. Minunat acum, dar, totodată, un vin de viitor.”

              - 96 Puncte Parker: ”Único-ul pus pe piață în 2021, 10 ani după recoltă, este cel din 2011, făcut din struguri selecționați de pe 40 dintre cele 210 ha de vie. Fermentația malolactică a avut loc în inox. Maturat 10 ani în stejar - butoaie noi și vechi de stejar franțuzesc și american și cuve de 20.000 l - și la sticlă. Pentru Vega Sicilia, 2011 a fost un an mai proaspăt decât 2010, deosebit de recoltele obișnuite din Ribera del Duoro. Vinul are un nas evoluat, cu note de fructe negre coapte, carne și tufăriș, un pic parfumat, cu adieri de ierburi aromatice. Există ceva ce nu pot descrie în mirosul lui Único, dar este ceva distinct care se regăsește anu l acest și în Reserva Especial. Au fost produse 88.288 sticle obișnuite, 3.505 magnum-uri, 318 magnum-uri duble, 60 sticle Imperial și 3 Salmanazar. Îmbuteliat în iunie 2017.”

Ediția 2010 - 99 Puncte James Suckling: ”Deși este încă închis și reținut, vinul are enorm de multă profunzime și frumusețe. Caracter intens de mure, ciocolată neagră, alune și nuci. Corpolent. Crocant, dar extrem de polisat. Precis. Exhibă decadență. Este foarte bun de băut și acum, dar va fi mai bun în 2022.”

                - 97 Puncte Parker: ”Am fost uluit de paleta aromatică a acestui Unico făcut dintr-un an de recoltă puternic și concentrat. A fost fermentat cu drojdii indigene și maturat în butoaie de stejar franțuzesc și american și în budane de 20.000 l. Învechit aproape șase ani. Pare destul de fructat și ”old school”, dominat fiind de fructe negre, cu o tentă rustică și de pământ. Pe palatin, este amplu, concentrat și puternic, cu tanini pământoși. Îmbuteliat îm iunie 2016.”

Ediția 2009 - 98 Puncte Parker: ”Am gustat o sticlă de Unico 2009 în orb și am fost fermecat de prospețimea lui, de aromele de fructe roșii și de caracterul bordelez al acestei ediții. În pahar, după un timp, vinul s-a deschis și a început să semene cu Valbuena, dar cu mai multă profunzime și o eleganță extraordinară. În nas, are ceva ce îmi amintește de edițiile mai vechi, dar are tanini foarte polisați și o senzație gustativă dătătoare de eleganță. Vinul este maturat 10 ani înainte de a fi pus pe piață. 2009 pare a fi un an foarte bun pentru Vega Sicilia, mult mai bun decât m-am așteptat. Va evolua frumos în sticlă.” 

                - 98 Puncte James Suckling: ”Vinificare complexă, de la butoaie mici la butoaie mai mari, timp de șase ani și sfârșind în budane. Apoi, petrece patru ani în sticlă. Edițiile sunt scoase pe piață aleatoriu - 2005 și 2006, după 2007 și 2008. În nas, 2009 are o maturitate și o fructuozitate foarte bune, cu note intense de fructe roșii și prune negre, tușe subtile de condimente, cedru și tutun proaspăt. O concentrație grozavă pe palatin și arome de prune negre foarte coapte, afine și cireșe. Taninii sunt proaspeți, foarte lungi și duc aromele în profunzimea vinului. De asemenea, o prospețime naturală și putere - atributul marcant al Unico! Foarte băubil acum, va îmbătrâni fără probleme câteva zeci de ani.”

Producător

Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei. După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.

Specificații

Țara Spania
Punctaje/Medalii 97 Puncte James Suckling
Culoare Roşu
An 2012
Vinificare Sec
Alcool 14.5%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Unico 2012
Unico 2012
1,780.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Macán 2014
Vega-Sicilia Macán 2014
380.00 lei
94 Puncte Parker:"Concentrat și puternic, cu ...

Citește mai mult
Unico 2013
Vega-Sicilia Unico 2013
1,950.00 lei
98 Puncte James Suckling:"Nas rafinat și complex de prune ...

Citește mai mult
Macán Clásico 2018
Vega-Sicilia Macán Clásico 2018
275.00 lei
94 Puncte Parker:"Macán Clásico este cel ...

Citește mai mult
Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
94 Puncte Wine Spectator:"Luxuriant și rafinat, cu valuri de ...

Citește mai mult
Seña 2021 - Magnum
Viña Seña Seña 2021 - Magnum
100 Puncte James Suckling:"O ediție extrem de pură și ...

Citește mai mult
Pinot Noir 2019
Sea Sun Pinot Noir 2019
De un roșu intens, acest Pinot Noir ...

Citește mai mult
Bordeaux Wines Pack
Bordeaux Wines Pack
1. Château Lassègue Saint-&Eacut...
1,370.00 lei
1,233.00 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint