Chateau Montelena Cabernet Sauvignon Estate 2018
Perioada optimă de consum: 2020 - 2032
Producător: Château Montelena - Napa Valley
Proprietar: Bo Barrett
Oenolog: Matt Crafton
Soi: 88% Cabernet Sauvignon 11% Merlot 1% Cabernet Franc
Culoare: roșu închis, aproape violet
Miros: fructe de pădure proaspete, cireșe uscate, bergamotă, lavandă, mentă, pulbere de pușcă și salvie
Gust: proaspăt și dinamic, cu note de merișor, cola și gem de zmeură, aciditate concentrată, straturi de aromă în armonie cu structura densă vinului, taninurile ferme
Recomandări gastronomice: fripturi de vită, coaste de miel, carne de vită la grătar, coaste de vită la cuptor, tocănițe de carne, brânzeturi tari
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16 - 18°C
Vinul a fost maturat 16 luni în stejar francez și european de Est, 26% nou.
94+ Puncte Parker: “Actualul an de recoltă 2018 Cabernet Sauvignon Estate (care va fi înlocuit curând de cel din 2019) are ca bază cireșe coapte și coacăze roșii, accentuate cu nuanțe delicate de ierburi și flori. Este un vin de corp mediu spre plin, restrâns în stilul clasic, mătăsos și elegant, cu un final lung, prăfuit, presărat cu indicii persistente de mentol."
Producător
Tradiția de excelență a Château Montelena a început în 1882, când Alfred Tubbs, senator de California și antreprenor din San Francisco, a fondat crama și a dorit să creeze vinuri de clasă mondială. În 1972, James Barrett, un avocat de imobiliare din Los Angeles, a cumpărat proprietatea cu intenția de a revitaliza Château Montelena. Crama a câștigat recunoaștere internațională în urma degustării de la Paris din 1976 și continuă și astăzi să producă Chardonnay și Cabernet Sauvignon de clasă mondială, făcute manual. După moartea lui James în 2013, fiul său, Bo Barrett, a preluat conducerea, iar crama de familie a rămas fidelă filozofiei de a "face cel mai bun vin. Punct."