DAOU Discovery Cabernet Sauvignon 2021
Perioada optimă de consum: 2023-2028
Producător: DAOU Vineyards - Adelaida District AVA, Paso Robles
Soi: 80% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 8% Merlot, 1% Cabernet Franc
Culoare: roșu-rubiniu profund cu tente purpurii
Miros: arome intense de cireșe și gem de mure completate de ciocolată neagră, frunze de tutun, salvie de deșert și nuanțe secundare de de pietriș ud, lemn de santal și budincă cu prune plus note subtile de fenicul, măsline negre și eucalipt
Gust: arome de zmeură neagră, rodie, compot de cireșe și coacăze se împletesc perfect cu cele de ierburi aromatice zdrobite, smochine și merișoare; sfârșit de un echilibru impecabil cu note plăcute de mure Boysen, rubarbă, grafit și cimbru uscat
Recomandări gastronomice: costițe de vită fierte în Cabernet, burgeri cu carne de vită și ceapă, friptură de vită, miel, grătar de porc cu muștar și cimbru
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi.
93 Puncte Parker: ”Discovery Cabernet Sauvignon 2021 este un asamblaj de 80% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 8% Merlot și 1% Cabernet Franc care a fost maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi. De culoare roșu-rubiniu profund, are arome pure de coacăze, prosciutto, salvie, cimbru, pilitură de creion și stejar nou. Cu corp mediu, este răcoritor și suplu, oferind arome generoase de fruct și minerale și postgust lung. Se bea foarte ușor!”
Producător
Daou Vineyards este o proprietate de familie recunoscută pentru vinurile sale de calitate superioară, situată în districtul Adelaida din Paso Robles, California. Crama a fost înființată în 2007 de frații de origine libaneză Daniel și Georges Daou. Ei și-au propus să producă aici vinuri de clasă mondială care să reflecte terroir-ul unic din Paso Robles, ceea ce au reușit în scurt timp.
Când au pornit în această aventură, cei doi frați au căutat un terroir special unde să producă Cabernert Sauvignon. Astfel, au ajuns într-un loc de o măreție incredibilă care avea să devină Muntele Daou. Cu ani buni în urmă, renumitul oenolog de origine rusă André Tchelistcheff îl descrisese ca fiind ”o comoară de elemente ecologice”.
În 1961, când Dr. Stanley Hoffman, un cardiolog din Beverly Hills, s-a mutat în Paso Robles pentru a-și împlini visul de a deveni producător de vin, l-a angajat pe André Tchelistcheff și, împreună, au înființat crama Hoffmann Mountain Ranch, prima cramă de scară comercială din Paso Robles. Noua cramă avea să devină locul de naștere al viniculturii din Paso Robles. Cu toate acestea, în următorii 30 de ani, ea nu și-a atins potențialul. Acest lucru avea să se întâmple de abia după ce a trecut în mâinile fraților Daou care au promis să dea viață visului fondatorilor.