DAOU Pessimist Red Blend 2021
Perioada optimă de consum: 2023- 2033
Producător: DAOU Vineyards - Adelaida District AVA, Paso Robles
Soi: 75% Petite Sirah, 11% Zinfandel, 10% Syrah, 2% Lagrein, 2% Malbec
Culoare: roșu-rubiniu profund
Miros: intens, de afine, cireșe, prune și cireșe cu subtonuri de lavandă și vișine care evoluează cu straturi de piele caldă, trufe, tutun de pipă, piper negru și ienibahar
Gust: opulent și corpolent, cu arome generoase de mure Boysen, mure, coacăze și prune însoțite de tonuri de rubarbă, rodie și pământ de pădure; profilul aromatic echilibrat este completat de aluzii de măsline negre, ciuperci și tamarind; sfârșit elegant și persistent pe tonuri de cireșe roșii și merișoare evidențiate de aluzii de ciocolată neagră
Recomandări gastronomice: preparate puternic aromate - curcan cu sos picant, șuncă afumată, preparate picante din carne de porc, costițe de vită, burgeri, chili vegetarian, vinete cu parmezan, risotto cu ceapă caramelizată, brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc 60% noi.
93 Puncte Wine Enthusiast: ”Un vin roșu care satisface în multe feluri. Aromele consistente de fructe negre, fum și anason din nas introduc un gust opulent care debordează de coacăze negre și violete. Aciditatea persistentă echilibrează totul.”
92 Puncte Parker
Ediția 2020 - 92 Puncte Parker: ”Roșu-rubiniu profund, Pessimist 2020 este un asamblaj de 62% Petite Sirah, 18% Zinfandel, 17% Syrah și 3% Lagrein maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi. Buchet de cireșe negre cu tușe de flori violet, grafit și carne la grătar. La mijlocul evoluției pe palatin este granulat și proaspăt, iar sfârșitul este lung și parfumat. O calitate fantastică la acest preț.”
- 92 Puncte Jeb Dunnuck
Producător
Daou Vineyards este o proprietate de familie recunoscută pentru vinurile sale de calitate superioară, situată în districtul Adelaida din Paso Robles, California. Crama a fost înființată în 2007 de frații de origine libaneză Daniel și Georges Daou. Ei și-au propus să producă aici vinuri de clasă mondială care să reflecte terroir-ul unic din Paso Robles, ceea ce au reușit în scurt timp.
Când au pornit în această aventură, cei doi frați au căutat un terroir special unde să producă Cabernert Sauvignon. Astfel, au ajuns într-un loc de o măreție incredibilă care avea să devină Muntele Daou. Cu ani buni în urmă, renumitul oenolog de origine rusă André Tchelistcheff îl descrisese ca fiind ”o comoară de elemente ecologice”.
În 1961, când Dr. Stanley Hoffman, un cardiolog din Beverly Hills, s-a mutat în Paso Robles pentru a-și împlini visul de a deveni producător de vin, l-a angajat pe André Tchelistcheff și, împreună, au înființat crama Hoffmann Mountain Ranch, prima cramă de scară comercială din Paso Robles. Noua cramă avea să devină locul de naștere al viniculturii din Paso Robles. Cu toate acestea, în următorii 30 de ani, ea nu și-a atins potențialul. Acest lucru avea să se întâmple de abia după ce a trecut în mâinile fraților Daou care au promis să dea viață visului fondatorilor.