DAOU Reserve Cabernet Sauvignon 2020
Perioada optimă de consum: 2023-2028
Producător: DAOU Vineyards - Adelaida District AVA, Paso Robles
Soi: Cabernet Sauvignon
Culoare: roșu-rubiniu profund cu tente purpurii
Miros: arome clasice de mure, coacăze și tutun de pipă Cherry urmate de note subtile de merișoare, praf de copt, ardezie și ciocolată neagră
Gust: voluptuos și catifelat, cu structură fermă, arome luxuriante de afine, zmeură neagră, cireșe amare și coacăze în care se integrează frumos aluziile de trufe, ierburi aromatice uscate și pământ de pădure; sfârșit moale, persistent cu impresii de cireșe dulci, prune negre și ciuperci
Recomandări gastronomice: costițe de vită fierte în Cabernet, burgeri cu carne de vită și ceapă, friptură de vită, miel, grătar de porc cu muștar și cimbru
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi.
Descrierea producătorului: ”Provenit din recolta exemplară din 2020, acest Cabernet Sauvignon demonstrează încă o dată că Paso Robles este o regiune producătoare de vinuri în stil Bordeaux de clasă mondială. Chiar dacă este deja rafinat și abordabil, acesta este un Cabernet care va continua să evolueze cu eleganță și nuanțe.”
93 Puncte Parker: ”Cabernet Sauvignon Reserve 2020, făcut în întregime din ravac (must care se scurge de la sine, fără presare, din strugurii puși în teasc) și asamblat cu 23% Petit Verdot, 1% Merlot and 1% Cabernet Franc, a fost maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi. De culoare roșu-purpuriu cu tente purpurii, vinul oferă plăcute arome de cireșe negre, mezeluri fine, cedru, ciuperci, tutun, ierburi aromatice uscate și pilitură de creion. Pe palatin, are corp mediu, este cretos și proaspăt, cu fructe savory și sfârșit mineral.”
Producător
Daou Vineyards este o proprietate de familie recunoscută pentru vinurile sale de calitate superioară, situată în districtul Adelaida din Paso Robles, California. Crama a fost înființată în 2007 de frații de origine libaneză Daniel și Georges Daou. Ei și-au propus să producă aici vinuri de clasă mondială care să reflecte terroir-ul unic din Paso Robles, ceea ce au reușit în scurt timp.
Când au pornit în această aventură, cei doi frați au căutat un terroir special unde să producă Cabernert Sauvignon. Astfel, au ajuns într-un loc de o măreție incredibilă care avea să devină Muntele Daou. Cu ani buni în urmă, renumitul oenolog de origine rusă André Tchelistcheff îl descrisese ca fiind ”o comoară de elemente ecologice”.
În 1961, când Dr. Stanley Hoffman, un cardiolog din Beverly Hills, s-a mutat în Paso Robles pentru a-și împlini visul de a deveni producător de vin, l-a angajat pe André Tchelistcheff și, împreună, au înființat crama Hoffmann Mountain Ranch, prima cramă de scară comercială din Paso Robles. Noua cramă avea să devină locul de naștere al viniculturii din Paso Robles. Cu toate acestea, în următorii 30 de ani, ea nu și-a atins potențialul. Acest lucru avea să se întâmple de abia după ce a trecut în mâinile fraților Daou care au promis să dea viață visului fondatorilor.